Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Záleží z čeho ty jedničky jsou. Neze to hodnotit takhle. Pololetka za 2 a kdy jsou další větší známky?
U nás by se s tím necrcali. Dvojka z pololetky=dvojka na vízo ![]()
No, pokud má takové obtíže a je vidět, že se hodně snaží, tak bych mu dala asi jedničku nebo bych jo ještě vyzkoušela. Kdybych byla učitelkou, tak by pro mě bylo hodně důležité, jak se ve škole snaží a jak spolupracuje.
Tak známka na vysvědčení není prostý aritmetický průměr známek z písemek. Má odrážet, jak dítě pracuje v hodinách, na domácích úkolech, atp. Navíc, dvojka je u kluka s diagnózou hodně dobrá.
Tak ono to asi neni jen o známkách ale i o pristupu, snaze atd
@7.straka píše:
Tak známka na vysvědčení není prostý aritmetický průměr známek z písemek. Má odrážet, jak dítě pracuje v hodinách, na domácích úkolech, atp. Navíc, dvojka je u kluka s diagnózou hodně dobrá.
Já vím, ostatní známky krom pololetky mají stejnou váhu. Jinak syn je obecně jedničkář, toto bude možná jediná jeho dvojka, možná ještě z AJ, to se uvidí teprv.
Já byt učitelem koukám na snahu a ne na číslo,e to je jen můj názor…dala bych mu za jedna.
Já bych mu v pololetí dala dvojku a přimhouřila bych oči na konci roku. Měl by u mě do června prostě schované plus.
Vysvědčení jedna nebo dvě dvojky v šesté třídě je krásné pro každé dítě. Syn je moc šikovný. Asi bych to vůbec neřešila a byla ráda za to, jak to je.
Průměr vychází na jedničku, záleží ale na důležitosti známek… Nemáte bakaláře? Tam je průměr rovnou propočítán podle hodnoty známky, například jestli je to jednicka z diktátu nebo jednička z přednesu básně..
Asi budeš hodně ambiciózní matka,když tady kvůli tomu zakládas i diskuze
Je přece úplně jedno,jestli má na vysvědčení v šestce v pololetí z čj jednicku nebo dvojku. Já osobně,vzhledem k tomu,že to před pololetkou měl mezi 1-2 a z pololetky dostal 2 ,tak mu dám na vysvědčení 2.
Tak u nás má každá známka svojí hodnotu, takže se mu vypočítá průměr a je to. Učitelka může známku zlepšit, když se dítě hlásí a je v hodině aktivní.
Nemate Edupage nebo Bakalare? U kazde znamky ucitel nastavi hodnotu a program vypocte vyslednou znamku.
No záleží z čeho ty známky má. Pokud má z velkých písemek spíše ty dvojky, tak bych se asi nejspíše přikláněla k dvojce a v druhém pololetí na to přihlídla, napsala si k němu menší plus. Jestli-že to má na půl, tak bych mu dala známku podle toho jak je aktivní v hodině a jak se snaží, jestli nezapomíná úlohy atd.
Ahoj holky, jakou byste daly žákovi známku z ČJ v 6. třídě na pololetí, když má 11× jedničku, 7× dvojku a dvojku z pololetky o jeden bod? Jako extra mě to netrápí jestli bude mít 1 nebo 2, ale spíš tak ze zajímavosti, třeba jestli je tu nějaká učitelka a jak hodnotí. Jinak syn má diagnostikované lehké dysgrafické obtíže, ale žádné úlevy nemá, protože je nechce (plán podpory je vypracován, ale neřeší se v praxi). Takže se s tím pere po svém
. Češtinu obecně nemá moc rád, ale dělá co může. Anonym, není to sice extra citlivé, ale nemusí všichni vědět jaké známky mají moje děti. Díky.