Kuchyň IKEA - jak postupovat?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
962
3.3.12 15:57

kuchyn ikea jak postupovat

Ahojky, chteli bychom nejspis kuchyn z ikei, byli jsme se tam podivat a mam par tipu, co by se nam libily. Ale potrebovala bych to videt v nejakym planku a tak. A kolik by to zhotovene stalo. Jak mam postupovat a hlavne kde najit inspiraci. Na strankach ikei jsem nasla asi 15, ale ty se mi moc nelibily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
3.3.12 16:02

Stáhni si z jejich stránek plánovač. Tam ti vyjde i výsledná cena. Taky jsem to podle toho dělala, stáhla jsem to na flešku, vzala jsem to s sebou a prodavač podle toho udělal objednávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.3.12 16:05

Někde na Ikea stránkách je ke stažení jejich plánovací program na kuchyně. Stáhneš do počítače, zadáš si rozměry místnosti, kde je okno atd… a můžeš si tam šoupat se skříňkama jak budeš chtít, měnit dvířka, prac. desku, i nějaké spotřebiče tam mají…
Ono to rovnou vyplivává i seznam, co všechno je třeba k tomu koupit.

Až se ti to bude líbit, uložíš si to pod nějakým jménem a heslem na internet (zas přes ten program), přijdete do Ikea do oddělení kuchyní, odchytnete nějakého zřízence=), na jejich počítači si ten návrh otevřete, můžete se s ním poradit, něco změnit atd… Až bude konečná verze, on pošle ten seznam do skladu, vy máte chvíli čas si projít ostatní oddělení, než to nachystají. A pak to zaplatíte (nebo sjednáte splátky… to ale si když tak domluvte nejdřív), vyzvednete nachystané ze skladu a hotovo.

Zkusím najít nějaký obrázek jak to vypadá v tom programu (strávila jsem nad tím mládí… :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.3.12 16:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
3.3.12 16:12

já taky intenzivně a dlouho pracovala s plánovačem :lol: doporučuju stejný postup, jako holky přede mnou - sestav si to v plánovači, dojdi do obchodu (ideálně předtím doporučuju zkontrolovat, jestli to mají skladem), prober to s prodavačem, případně si od něj nech poradit, on ti pak vytiskne seznam, s tím jdeš k pokladně a pak do ext. skladu (teda aspoň v Brně mají vše do kuchyně v ext. skladu - s výjimkou úchytek) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
3.3.12 16:37

Pokud si koupíš kuchyň v Ikea a necháš si to od nich smontovat, tak ta montáž vychází asi na 10 tisíc. Možná necelých 10. My jsme tak platili, ale je to asi rok a půl zpátky. A trvalo jim asi 14 dní než přijeli, měli hodně zakázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.3.12 16:48

My jsme to smontovali sami bez potíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
3.3.12 17:00

Smontovali sami.I ja si ty skrinky dala sama dohromady.Je to jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
3.3.12 17:24

Takze kdyz si to dame bez smontovani tak to zvladneme?A na tech strankach je videt vyber tech kuchyni a barev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13727
3.3.12 17:45

Taky pozor na to, že Ikea kuchyně - skříňky jsou stejně hluboké jako jejich pracovní desky, tj. nevzniká žádný prostor za nimi - na vodu, elektřinu… je potřeba s tím počítat. Ale skříňky jdou zezadu proříznout.
Jinak jsem si je skládala sama, pokud nepotřebuješ další věci - řezat, vrtat atd. tak je to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
3.3.12 18:29

Tak to by bylo super.koukala jsem ze cena se pohybuje +-50000 kdyby byla do tech padesati bylo by to super.A spotrebici jsou dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.3.12 18:54

Stačilo jít do Ikea a rovnou nám to tam naplánovali, nemuseli jsme se s tím ani mordovat sami:) Vytiskli a dali nám to domů, jenže jak mají jen ty prototypy skříněk, jen rozměry, co mají na netu, nic ti nepřizpůsobí do tvých prostor, tak jsme nakonec vybrali jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.3.12 19:00
Barbora13 píše:
Tak to by bylo super.koukala jsem ze cena se pohybuje +-50000 kdyby byla do tech padesati bylo by to super.A spotrebici jsou dobre?

Já mám z Ikea tu plynovou varnou desku a jsem s ní spokojená. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
3.3.12 19:22

Jak psala AnastazieB, je trochu problém s hloubkou skříněk (je stejná jako pracovní deska). U otevíracích dvířek je to v pohodě, protože skříňka jde vzadu proříznout a to zvládnete sami. Ale kdybyste chtěli skříňky s výsuvy, tak se za ně už rozvod vody nevejde a musí být zazděný. My jsme kvůli tomu kupovali desku na míru u truhláře (zazdít nám to nešlo, je tam panelová zeď).
Montovali nám to kluci z truhlářské dílny, která dodělává i díly navíc na míru. Ale kamarádi to zvládli sami i s instalací desky a spotřebičů. Mají taky IKEA a jsou prý spokojení. My máme jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makáš02
3.3.12 19:35
Barbora13 píše:
Ahojky, chteli bychom nejspis kuchyn z ikei, byli jsme se tam podivat a mam par tipu, co by se nam libily. Ale potrebovala bych to videt v nejakym planku a tak. A kolik by to zhotovene stalo. Jak mam postupovat a hlavne kde najit inspiraci. Na strankach ikei jsem nasla asi 15, ale ty se mi moc nelibily.

stahni si jejich program a tam si sestav skrinky co chces a budes to videt v 3D.chce to vse prostudovat, a kdybys to nezvladla ty,tak zajdi k nim a oni ti to tam zadarmo udelaji:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný