Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, chteli bychom nejspis kuchyn z ikei, byli jsme se tam podivat a mam par tipu, co by se nam libily. Ale potrebovala bych to videt v nejakym planku a tak. A kolik by to zhotovene stalo. Jak mam postupovat a hlavne kde najit inspiraci. Na strankach ikei jsem nasla asi 15, ale ty se mi moc nelibily.
Stáhni si z jejich stránek plánovač. Tam ti vyjde i výsledná cena. Taky jsem to podle toho dělala, stáhla jsem to na flešku, vzala jsem to s sebou a prodavač podle toho udělal objednávku.
Někde na Ikea stránkách je ke stažení jejich plánovací program na kuchyně. Stáhneš do počítače, zadáš si rozměry místnosti, kde je okno atd… a můžeš si tam šoupat se skříňkama jak budeš chtít, měnit dvířka, prac. desku, i nějaké spotřebiče tam mají…
Ono to rovnou vyplivává i seznam, co všechno je třeba k tomu koupit.
Až se ti to bude líbit, uložíš si to pod nějakým jménem a heslem na internet (zas přes ten program), přijdete do Ikea do oddělení kuchyní, odchytnete nějakého zřízence=), na jejich počítači si ten návrh otevřete, můžete se s ním poradit, něco změnit atd… Až bude konečná verze, on pošle ten seznam do skladu, vy máte chvíli čas si projít ostatní oddělení, než to nachystají. A pak to zaplatíte (nebo sjednáte splátky… to ale si když tak domluvte nejdřív), vyzvednete nachystané ze skladu a hotovo.
Zkusím najít nějaký obrázek jak to vypadá v tom programu (strávila jsem nad tím mládí…
)
já taky intenzivně a dlouho pracovala s plánovačem
doporučuju stejný postup, jako holky přede mnou - sestav si to v plánovači, dojdi do obchodu (ideálně předtím doporučuju zkontrolovat, jestli to mají skladem), prober to s prodavačem, případně si od něj nech poradit, on ti pak vytiskne seznam, s tím jdeš k pokladně a pak do ext. skladu (teda aspoň v Brně mají vše do kuchyně v ext. skladu - s výjimkou úchytek) ![]()
Pokud si koupíš kuchyň v Ikea a necháš si to od nich smontovat, tak ta montáž vychází asi na 10 tisíc. Možná necelých 10. My jsme tak platili, ale je to asi rok a půl zpátky. A trvalo jim asi 14 dní než přijeli, měli hodně zakázek.
Smontovali sami.I ja si ty skrinky dala sama dohromady.Je to jednoduche.
Takze kdyz si to dame bez smontovani tak to zvladneme?A na tech strankach je videt vyber tech kuchyni a barev?
Taky pozor na to, že Ikea kuchyně - skříňky jsou stejně hluboké jako jejich pracovní desky, tj. nevzniká žádný prostor za nimi - na vodu, elektřinu… je potřeba s tím počítat. Ale skříňky jdou zezadu proříznout.
Jinak jsem si je skládala sama, pokud nepotřebuješ další věci - řezat, vrtat atd. tak je to v pohodě ![]()
Tak to by bylo super.koukala jsem ze cena se pohybuje +-50000 kdyby byla do tech padesati bylo by to super.A spotrebici jsou dobre?
Stačilo jít do Ikea a rovnou nám to tam naplánovali, nemuseli jsme se s tím ani mordovat sami:) Vytiskli a dali nám to domů, jenže jak mají jen ty prototypy skříněk, jen rozměry, co mají na netu, nic ti nepřizpůsobí do tvých prostor, tak jsme nakonec vybrali jinde.
Barbora13 píše:
Tak to by bylo super.koukala jsem ze cena se pohybuje +-50000 kdyby byla do tech padesati bylo by to super.A spotrebici jsou dobre?
Já mám z Ikea tu plynovou varnou desku a jsem s ní spokojená. ![]()
Jak psala AnastazieB, je trochu problém s hloubkou skříněk (je stejná jako pracovní deska). U otevíracích dvířek je to v pohodě, protože skříňka jde vzadu proříznout a to zvládnete sami. Ale kdybyste chtěli skříňky s výsuvy, tak se za ně už rozvod vody nevejde a musí být zazděný. My jsme kvůli tomu kupovali desku na míru u truhláře (zazdít nám to nešlo, je tam panelová zeď).
Montovali nám to kluci z truhlářské dílny, která dodělává i díly navíc na míru. Ale kamarádi to zvládli sami i s instalací desky a spotřebičů. Mají taky IKEA a jsou prý spokojení. My máme jiné.
Barbora13 píše:
Ahojky, chteli bychom nejspis kuchyn z ikei, byli jsme se tam podivat a mam par tipu, co by se nam libily. Ale potrebovala bych to videt v nejakym planku a tak. A kolik by to zhotovene stalo. Jak mam postupovat a hlavne kde najit inspiraci. Na strankach ikei jsem nasla asi 15, ale ty se mi moc nelibily.
stahni si jejich program a tam si sestav skrinky co chces a budes to videt v 3D.chce to vse prostudovat, a kdybys to nezvladla ty,tak zajdi k nim a oni ti to tam zadarmo udelaji:-)