Topná sezóna - začátek a konec

Klementýnka
2.3.12 14:44

Topná sezóna - začátek a konec

Ahoj holky,

zajímalo by mě, zdali v Čechách existují nějaká pravidla upravující začátek a konec topné sezóny.

Já žiju v zahraničí a tady 1. března vypnuli topení, takže máme v bytě opět 17 stupňů … během nedávných mrazů jsme měli 16 …

Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
2.3.12 14:47

V Čechách je na to dokonce zákon..jsme prostě nejlepší… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.3.12 14:54

JJ, je na to zákon. Přesná data si nepamatuji, ale myslím, že je to dokonce září až květen. :roll: Pak je tam ještě myslím podmínka nějaké teploty, že pokud je déle, než několik dní teplota pod určitou hranici, tak musí topit. A lidi v domě si mohou odhlasovat vypnout topení dřív.¨¨

Edit: Tak je to „jen“ vyhláška

Příspěvek upraven 02.03.12 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.3.12 14:56

Topná sezóna začíná podle vyhlášky ministerstva průmyslu a obchodu 1. září a končí 31. května. Nařízení však neomezuje možnou dohodu o vytápění mimo sezónu. Klesne-li například teplota pod 13 stupňů Celsia dva po sobě následující dny a nelze-li očekávat její zvýšení, je možné dodávku teplota obnovit i dříve. Platí to i obráceně. Stoupne-li teplota nad tuto hranici, dodávky tepla můžeme přerušit či omezit.

http://www.novinky.cz/…-prijde.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
2.3.12 14:57

To je fakt hrozný, že vám to vypnuli 8o V ČR je to tak, jak píše Alpaka. My máme naštěstí vlastní plyn.kotel, tak si můžeme topit, kdy chceme. Dokonce i v bytě jsme to tak měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
2.3.12 14:59

Díky za vyhlášku, přesně to jsem chtěla vědět.

Tady je venku 10°a tahle teplota tu bude minimálně ještě další dva měsíce …

• Citovat
  • Upravit
81479
2.3.12 15:00
MUFICE píše:
To je fakt hrozný, že vám to vypnuli 8o V ČR je to tak, jak píše Alpaka. My máme naštěstí vlastní plyn.kotel, tak si můžeme topit, kdy chceme. Dokonce i v bytě jsme to tak měli.

Tak mě to třeba vcelku štve. My netopíme, máme v bytě 21st. To mi přijde dost. Přitom teplo do baráku půjde ještě několik měsíců, mikdo ho nevyužije, ale stejnak za něj musíme platit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
2.3.12 15:04

21° stupňů je dost, to míváme jen velmi velmi zřídka, obvykle 19 - 20°.

Francouzští kamarádi mají běžně 16° a myslí si, jaké mají doma teplo …

• Citovat
  • Upravit
50145
2.3.12 15:06
Klementýnka píše:
21° stupňů je dost, to míváme jen velmi velmi zřídka, obvykle 19 - 20°.Francouzští kamarádi mají běžně 16° a myslí si, jaké mají doma teplo …

Ježiši, to bych zmrzla 8o My máme v baráku tak 21-23 st a je to tak akorát. V noci to máme nastavené na 18,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
2.3.12 15:07
Alpaka píše:
MUFICE píše:
To je fakt hrozný, že vám to vypnuli 8o V ČR je to tak, jak píše Alpaka. My máme naštěstí vlastní plyn.kotel, tak si můžeme topit, kdy chceme. Dokonce i v bytě jsme to tak měli.
Tak mě to třeba vcelku štve. My netopíme, máme v bytě 21st. To mi přijde dost. Přitom teplo do baráku půjde ještě několik měsíců, mikdo ho nevyužije, ale stejnak za něj musíme platit. :nevim:

To je fakt pitomý, ale asi se nedá nic dělat. To byste museli mít v bytě vlastní kotel. My bydleli pár let v novostavbě a tam to byl standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brumikk
2.3.12 15:10
Klementýnka píše:
Ahoj holky,

zajímalo by mě, zdali v Čechách existují nějaká pravidla upravující začátek a konec topné sezóny.

Já žiju v zahraničí a tady 1. března vypnuli topení, takže máme v bytě opět 17 stupňů … během nedávných mrazů jsme měli 16 …

Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …

a 17 stupnu ti jako prijde malo???? 8o my spime v pokoji, kde je bezne 17 stupnu, nekdy i 15 a malo mi to teda neprijde. celou zimu jsme netopili a zijem do ted. fuj, nemam rada pretopeny mistnosti. nasi sousedi maj doma saunu, byt pretopenej, ze na ne nestacime doplacet a pak se divi, ze jsou jejich decka furt nemocna :roll:

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
2.3.12 15:17

Na spaní je 17 či 15 v pohodě, to nemíváme víc, v ložnici netopíme nikdy.

Ale když mám sedět u počítače a studovat, tak mi je v 17° stupních dost velká zima, ruce mám úplně ledové (no, mívám nízký tlak) a to jsem zabalená ve spacáku.

• Citovat
  • Upravit
50145
2.3.12 15:17
brumikk píše:
Klementýnka píše:
Ahoj holky,

Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …
a 17 stupnu ti jako prijde malo???? 8o my spime v pokoji, kde je bezne 17 stupnu, nekdy i 15 a malo mi to teda neprijde. celou zimu jsme netopili a zijem do ted. fuj, nemam rada pretopeny mistnosti. nasi sousedi maj doma saunu, byt pretopenej, ze na ne nestacime doplacet a pak se divi, ze jsou jejich decka furt nemocna :roll:

To bych zmrzla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.3.12 15:18
brumikk píše:
Klementýnka píše:
Ahoj holky,

a 17 stupnu ti jako prijde malo???? 8o my spime v pokoji, kde je bezne 17 stupnu, nekdy i 15 a malo mi to teda neprijde. celou zimu jsme netopili a zijem do ted. fuj, nemam rada pretopeny mistnosti. nasi sousedi maj doma saunu, byt pretopenej, ze na ne nestacime doplacet a pak se divi, ze jsou jejich decka furt nemocna :roll:

jestli ono to nebude tím, že ti sousedi částečně vytápí i vás :think: :mrgreen: Nebo si fakt myslíš, že kdyby v baráku netopil nikdo, budete tam mít v mrazech 17 nebo 15 stupňů? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
2.3.12 15:22
kate02 píše:
brumikk píše:
Klementýnka píše:
Ahoj holky,

jestli ono to nebude tím, že ti sousedi částečně vytápí i vás :think: :mrgreen: Nebo si fakt myslíš, že kdyby v baráku netopil nikdo, budete tam mít v mrazech 17 nebo 15 stupňů? :mrgreen:

To máš pravdu, ty byty se vyhřívají navzájem.

Btw. Minulý týden jsme měli na chalupě uvnitř +2 st, jelikož tam celou zimu nikdo nebyl a netopil. Máma říkala, že venku bylo proti tomu vedro :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný