Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
JJ, je na to zákon. Přesná data si nepamatuji, ale myslím, že je to dokonce září až květen.
Pak je tam ještě myslím podmínka nějaké teploty, že pokud je déle, než několik dní teplota pod určitou hranici, tak musí topit. A lidi v domě si mohou odhlasovat vypnout topení dřív.¨¨
Edit: Tak je to „jen“ vyhláška
Příspěvek upraven 02.03.12 v 14:58
Topná sezóna začíná podle vyhlášky ministerstva průmyslu a obchodu 1. září a končí 31. května. Nařízení však neomezuje možnou dohodu o vytápění mimo sezónu. Klesne-li například teplota pod 13 stupňů Celsia dva po sobě následující dny a nelze-li očekávat její zvýšení, je možné dodávku teplota obnovit i dříve. Platí to i obráceně. Stoupne-li teplota nad tuto hranici, dodávky tepla můžeme přerušit či omezit.
To je fakt hrozný, že vám to vypnuli
V ČR je to tak, jak píše Alpaka. My máme naštěstí vlastní plyn.kotel, tak si můžeme topit, kdy chceme. Dokonce i v bytě jsme to tak měli.
Díky za vyhlášku, přesně to jsem chtěla vědět.
Tady je venku 10°a tahle teplota tu bude minimálně ještě další dva měsíce …
MUFICE píše:
To je fakt hrozný, že vám to vypnuliV ČR je to tak, jak píše Alpaka. My máme naštěstí vlastní plyn.kotel, tak si můžeme topit, kdy chceme. Dokonce i v bytě jsme to tak měli.
Tak mě to třeba vcelku štve. My netopíme, máme v bytě 21st. To mi přijde dost. Přitom teplo do baráku půjde ještě několik měsíců, mikdo ho nevyužije, ale stejnak za něj musíme platit. ![]()
21° stupňů je dost, to míváme jen velmi velmi zřídka, obvykle 19 - 20°.
Francouzští kamarádi mají běžně 16° a myslí si, jaké mají doma teplo …
Klementýnka píše:
21° stupňů je dost, to míváme jen velmi velmi zřídka, obvykle 19 - 20°.Francouzští kamarádi mají běžně 16° a myslí si, jaké mají doma teplo …
Ježiši, to bych zmrzla
My máme v baráku tak 21-23 st a je to tak akorát. V noci to máme nastavené na 18,5.
Alpaka píše:MUFICE píše:Tak mě to třeba vcelku štve. My netopíme, máme v bytě 21st. To mi přijde dost. Přitom teplo do baráku půjde ještě několik měsíců, mikdo ho nevyužije, ale stejnak za něj musíme platit.
To je fakt hrozný, že vám to vypnuliV ČR je to tak, jak píše Alpaka. My máme naštěstí vlastní plyn.kotel, tak si můžeme topit, kdy chceme. Dokonce i v bytě jsme to tak měli.
To je fakt pitomý, ale asi se nedá nic dělat. To byste museli mít v bytě vlastní kotel. My bydleli pár let v novostavbě a tam to byl standart.
Klementýnka píše:
Ahoj holky,zajímalo by mě, zdali v Čechách existují nějaká pravidla upravující začátek a konec topné sezóny.
Já žiju v zahraničí a tady 1. března vypnuli topení, takže máme v bytě opět 17 stupňů … během nedávných mrazů jsme měli 16 …
Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …
a 17 stupnu ti jako prijde malo????
my spime v pokoji, kde je bezne 17 stupnu, nekdy i 15 a malo mi to teda neprijde. celou zimu jsme netopili a zijem do ted. fuj, nemam rada pretopeny mistnosti. nasi sousedi maj doma saunu, byt pretopenej, ze na ne nestacime doplacet a pak se divi, ze jsou jejich decka furt nemocna ![]()
Na spaní je 17 či 15 v pohodě, to nemíváme víc, v ložnici netopíme nikdy.
Ale když mám sedět u počítače a studovat, tak mi je v 17° stupních dost velká zima, ruce mám úplně ledové (no, mívám nízký tlak) a to jsem zabalená ve spacáku.
brumikk píše:Klementýnka píše:a 17 stupnu ti jako prijde malo????
Ahoj holky,zajímalo by mě, zdali v Čechách existují nějaká pravidla upravující začátek a konec topné sezóny.
Já žiju v zahraničí a tady 1. března vypnuli topení, takže máme v bytě opět 17 stupňů … během nedávných mrazů jsme měli 16 …
Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …my spime v pokoji, kde je bezne 17 stupnu, nekdy i 15 a malo mi to teda neprijde. celou zimu jsme netopili a zijem do ted. fuj, nemam rada pretopeny mistnosti. nasi sousedi maj doma saunu, byt pretopenej, ze na ne nestacime doplacet a pak se divi, ze jsou jejich decka furt nemocna
To bych zmrzla ![]()
brumikk píše:Klementýnka píše:a 17 stupnu ti jako prijde malo????
Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …my spime v pokoji, kde je bezne 17 stupnu, nekdy i 15 a malo mi to teda neprijde. celou zimu jsme netopili a zijem do ted. fuj, nemam rada pretopeny mistnosti. nasi sousedi maj doma saunu, byt pretopenej, ze na ne nestacime doplacet a pak se divi, ze jsou jejich decka furt nemocna
jestli ono to nebude tím, že ti sousedi částečně vytápí i vás
Nebo si fakt myslíš, že kdyby v baráku netopil nikdo, budete tam mít v mrazech 17 nebo 15 stupňů? ![]()
kate02 píše:brumikk píše:jestli ono to nebude tím, že ti sousedi částečně vytápí i vásKlementýnka píše:a 17 stupnu ti jako prijde malo????
![]()
Nebo si fakt myslíš, že kdyby v baráku netopil nikdo, budete tam mít v mrazech 17 nebo 15 stupňů?
To máš pravdu, ty byty se vyhřívají navzájem.
Btw. Minulý týden jsme měli na chalupě uvnitř +2 st, jelikož tam celou zimu nikdo nebyl a netopil. Máma říkala, že venku bylo proti tomu vedro ![]()
Ahoj holky,
zajímalo by mě, zdali v Čechách existují nějaká pravidla upravující začátek a konec topné sezóny.
Tak by mě zajímalo, jak je to v Čechách, pro porovnání, třeba se rozčiluju zbytečně …