Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem, je tu někdo, kdo má doma kuchyň z Ikei??jsem téměř 100% rozhodnutá, že si ji v Ikee koupíme,ale ještě by mě stejně zajímaly i další názory
.díky moc!!!! ![]()
My ji máme asi deset let a bez problému. Chtěli jsme novou, procourali kde co - včetně dražších (Koryna, Sykora apod.) - a nakonec skončili zase u IKEA ![]()
někde jsem četla, že nábytek Ikea je vyráběn hlavně jako „prozatimní“. To znamená na pár let. Pokud se vám bude chtít třeba za 5 let kupovat novou, tak proč ne. Já od kuchyně očekávám, že bude „na celý život“, tedy alespoň na 10, 20 let. Takže za mě kuchyň určitě ne
Jako stolek, nějakou poličku, skříňku, komodu, to bych tam koupila, ale ne kuchyň, která je v nepřetržitém provozu.
Me se kuchyne Ikea libi a casto jsem se s nimi setkala v najemnich bytech, co jsme bydleli a byla jsem spokojena, tak bych do ni klidne sla i ja sama.
jen bych nebrala vrchni desku drevenou!
ale aby to nevyznělo špatně, zase jsem četla článek, kde Ikeu vychvalují, že je z těch řetězců nejlepší. I architektka, co nám radila s domem nám tam spoustu věcí doporučila. Jen ta kuchyň by mi asi vadila ![]()
Asi takhle, kuchyň z Ikei klidně, akorát mysli na to, že má trochu atypické rozměry, takže se to blbě kombinuje s něčím jiným.
Co se kvality týká, tak je srovnatelná s dalšími tady běžně dostupnými kuchyněmi a je levnější.
Ahoj, taky se chystáme ji koupit, známí ji mají 10 let a vypadá pořád jako nová. Hodně se mi líbí, že si můžu naplánovat vše sama podle toho, co potřebuji a nemusím se vázat na aktuální nabídku kuchyňského studia, platit zvlášť plánování kuchyně a zjistit, že výsledná cena je šílená
@suik píše:
Me se kuchyne Ikea libi a casto jsem se s nimi setkala v najemnich bytech, co jsme bydleli a byla jsem spokojena, tak bych do ni klidne sla i ja sama.jen bych nebrala vrchni desku drevenou!
přesně tak, pracovní desku mám dřevěnou, ošetřovala jsem jí dle instrukcí a vypadá hrozně. budem se stěhovat tak volíme opět ikea ale dřevěnou desku už ne
My ji mame nekolik let a jsme s ni spokojeni. Nektery veci bych uz ted resila jinak, ale to neni ikea kuchyni
Mame bilej lesk a fakt super. Udrzba vyborna. Nic jsme nereklamovali. Vsechno v krabicich uplne OK.
my kuchyň z IKEA máme, zatím rok a zatím je vše v naprostém pořádku - nikde se nic nehnulo, ani zatím nebylo potřeba nikde přitáhnout dvířka, povrchy se dobře udržují (máme Ädel v bříze), kování, dojezdy a pojezdy fungují tak, jak mají ![]()
takže za mě opravdu ano
šli jsme do toho s tím, že to riskneme, protože v kuchyňském studiu i u truhláře cena vycházela o hodně vyšší (a s menší funkčností - hlavně dojezdy v zásuvkách byly za strašné příplatky), ale rozhodně nelitujeme
doufám teda, že to bude trvat i nadále, ale mám reference od lidí, kteří mají IKEA kuchyň už déle a taky s ní nemají problémy ![]()
@Vera111
Ikea dává na kuchyně záruku 25 let. Samo krom spotřebičů a nějakých nejlevnějších variant… Jako nepředpokládám, že tam někdo půjde po 24 letech reklamovat vytržený šroub od kování, ale ten fakt, že tu záruku poskytují, o něčem vypovídá.
Máme asi 5 let, jediná vada, že nám popraskal lak na dvířkách (máme STÅT) u dřezu a na horní hraně dvířek od myčky od vlhkosti.