Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky koupili jsme si starší sedačku, musím říct, že je opravdu jako nová, jen nevím, kde ji paní měla děsně smrdí zatuchlinou. Měla jsem ji celý den venku a nic. Stříkám ji sprejem na textil, ale ten smrad je tam pořád. Potah jsem vyprala. Už nevím, myslíte, že to časem vyčichne? Nebo není nějaká babská rada? Děkuji.
A nebude to plesnivý vevnitř? Mohlo to někdy zmoknout nebo být ve vlhku a toho se podle mě nezbavíš ![]()
No koukala jsem dovnitř a je pěkná, leda že by byla plesnivá uvnitř jako úplně těch matrací, ale to si říkám, že by to muselo být asi i na povrchu ne?
@k.a.c.k.a.1 píše:
No koukala jsem dovnitř a je pěkná, leda že by byla plesnivá uvnitř jako úplně těch matrací, ale to si říkám, že by to muselo být asi i na povrchu ne?
Těžko říct
Možná zkus postříkat octem nebo něco antibakteriálního, třeba to pomůže
Měli jsme plíseň na matracích a smrděly zatuchle, ale byly i fleky na povrchu ![]()
Děkuji, právě jsem našla nějaký nanotech co by měl likvidovat zatuchlinu, tak to asi zkusím.
Namočila bych potah přes noc do vody s octem a druhý den znovu vyprala, takhle jsem odsmradila kalhoty.
A jinak je super sprej se stříbrem z Deichmana, stojí 150 korun, je určen do bot, ale dá se použít na všechen textil a kůži/koženku. Neutralizuje zápach, odvání vlhkost a izoluje zárodky bakteriíí. Stříkala jsem s ním třeba pohovku, když se na ní malej počůral, aby nesmrděla.