Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo srovnání kuchyní Ikea a Siko. Kvalitativně i cenově. Líbí se mi kuchyně Ikea bodbyn a podle článků a zkušeností Ikea je kvalitativně dobrá. Máme teď příjemnou zkušenost ze Sika s nákupem obkladů a sanity. Tak si říkám, proč si neudělat v Siku i kuchyň (zase typu bodbyn. Jenže nikoho neznám, kdo by Siko měl a řekl mi porovnání kvality a ceny těchto dvou. Děkuji za vaše postřehy.
Siko je nevkusnej hnus, za mně Ikea, podle mně bude i kvalitnější - kvalitnější panty, výsuvy, kování. Ale je to už dlouho, co jsem se o to zajímala, tak to musíš vyzkoumat sama. Jinak před mnoha lety jsme takovou kuchyňku s nějakého podobného marketu měli a s Ikeou se to nedá srovnat.
Já mám srovnání u známých, jedni maji Siko, ta vypadá i po letech moc hezky, se servisem nebyl nejmenší problém, vždy někdo přijel a spravil (jednou jim dokonce syn vytrhl dvířka a spravili to v pohodě) a druzi známí maji ikea. Do te bych nešla ani za prase, je rozvrzana, dvířka nedrží rovinu a jediný servis je stylem sam si sám s tím jejich sroubovackem.
Siko nevím, ale do Ikea kuchyně bych nešla, jejich nábytek není zrovna stavěný na nějakou častou „zátěž“… a kuchyni člověk užívá stále, a bude to, myslím, hodně brzy znát.
Máme zadáno od Siko koupelnu, ale vystavené kuchyně se mi moc líbily!!! Naopak z Ikea snad žádná ![]()
Mám kamarádku co má kuchyni od Ikei a nic moc teda
Přijde mi, že je na ní vidět, že byla ´´levná´´… Hlavně jí má asi 2 roky a už jí taky vše vrzá atd..
My když jsme si dělali kuchyň tak jsme se byli podívat v Ikee a nakonec jsme si ji nechali dělat na míru. Kuchyň v Ikee sice byla jednou tak levnější, ale kvalita odpovídá ceně.
Siko neporadím, ale IKEA kuchyni v rodině máme hned několikrát a pokud si nenavolíte nejlevnější panty apod., tak je super. Vše funkční i po letech, já můžu doporučit ![]()
Ikea metod mame my, babicka a mama, my se ted chystame jeste jednu mensi udelat, za nas super, bytelna a vse na 1!!! Jen jsme meli problem s prac deskou ale tu ikea ined vymenila a namontovala novou… ![]()
Mám Ikeu - část Method, část Faktum. Mám od nich jen korpusy a vnitřní vybavení, zbytek (dvířka, desku, nestandardní skříňky) dělal truhlář. Ten samovýsuvný koš mám a spokojenost veliká (i celkově, ale teda také tím, že tam mám spoustu vychytávek dodělávaných na míru).
Hlasuji pro Ikea z duvodu vyborneho systemu vnitrniho usporadani, moznosti kdykoliv cokoliv dokoupit a velmi vstricneho jednani pri vraceni nebo reklamaci zbozi.Mam uz druhou jejich kuchyni a spokojenost.
PS: u te digestore jde o to, ze kdyz mas kolem mezery, sice to lip vypada, ale je to na ukor vykonu. Z hlediska funkcnosti je lepsi, pokud skrinky prilehaji. Odsavac pochyta daleko vic vlhkosti a zapachu.
Fotka oblozeni se mi nejak nezobrazuje ![]()
@Taciras Rozhodne ikea. Fotku sice nevidim zvetsenou, ale neni to spis betonova sterka? Jinak Demos v Uhrinevsi, obkladove desky za kuchyne maji temer ve vsech vzorech co nabizi kuchynske desky.
Ta stěna jako stěrka nevypadá (viz tloušťka)- vypadá to jako nalepená lamino deska, dokonce v dekoru kuchyňské desky (jen barový pultík je jiný).
@Taciras
Nevím kolik vás je a kolik produkujete odpadu v kuchyni, ale velikost těch košů ve skříňce je strašně malinkatá ![]()
@zvidavajanca píše:
@Taciras
Nevím kolik vás je a kolik produkujete odpadu v kuchyni, ale velikost těch košů ve skříňce je strašně malinkatá
Pravda. Mám sice Ikea výsuvný mechanismus, ale koš mám kupovaný jinde (z toho důvodu, že jsem chtěla s poklopem, co se sám odklopí při výsuvu). Koš mám přes celou 40 skříňku (na směsný odpad velikostně dostačující), plus v další 80 skříňce mám plasty a sklo a papír.
@Taciras z vlastní zkušenosti bych moc nedoporučovala bílou ve vysokém lesku (Mám kuchyň z Indeco). Je na ní všechno (všechny tlapky a otisky) fakt hodně vidět. Takže buď to zvládneš ignorovat nebo budeš každý večer leštit kuchyň
Kamarádi mají bílou nelesklou a vypadá moc dobře a není upatlaná vůbec ![]()