Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mooch píše:
Pravda. Mám sice Ikea výsuvný mechanismus, ale koš mám kupovaný jinde (z toho důvodu, že jsem chtěla s poklopem, co se sám odklopí při výsuvu). Koš mám přes celou 40 skříňku (na směsný odpad velikostně dostačující), plus v další 80 skříňce mám plasty a sklo a papír.
Jenže to máš hned 2 skříňky odpadů. Jako někdo, kdo má dost místa OK. My řešili každej centimetr.
Jako je každýho věc, jak často koš vynáší, vymývá, ale co jsem je zažila, tak ve skříňce smrad
A nemyslím si, že to bylo tím, že jsou to prasata.
Otevřený fakt ne, samozavíratelný možná.
@zvidavajanca píše:
Jenže to máš hned 2 skříňky odpadů. Jako někdo, kdo má dost místa OK. My řešili každej centimetr.
Jako je každýho věc, jak často koš vynáší, vymývá, ale co jsem je zažila, tak ve skříňce smradA nemyslím si, že to bylo tím, že jsou to prasata.
jo, to jo, místa mám dost, ale ten tříděnej mám aspoň ve skříňce pod dřezem, abych si nezabila tolik místa. Mně ty Ikeácký koše přišly malinký.
@Tess 85 píše:
@Taciras z vlastní zkušenosti bych moc nedoporučovala bílou ve vysokém lesku (Mám kuchyň z Indeco). Je na ní všechno (všechny tlapky a otisky) fakt hodně vidět. Takže buď to zvládneš ignorovat nebo budeš každý večer leštit kuchyňKamarádi mají bílou nelesklou a vypadá moc dobře a není upatlaná vůbec
Mám matnou bílou (navíc teda strukturovanou) a není na ní vidět nic.
@Taciras mám bílou ve vysokém lesku a uťapaná mi nepřipadá a to fakt leštící otrok nejsem, jsem po operaci ruky..
Máme ji zkombinovanou s fialovou, taktež stejný lesk a vzorovanou šedobílou matnou desku i zástěnku.
Jestli časem budu furt leštit, netuším, vidím a leštím spíš nerez rámeček mokrovlnky, trouby a odsávače. ![]()
@zvidavajanca píše:
Jako je každýho věc, jak často koš vynáší, vymývá, ale co jsem je zažila, tak ve skříňce smradA nemyslím si, že to bylo tím, že jsou to prasata.
Presne, ja mam v kuchyni jen maly prirucni kose ve skrince sire 60.Smesak a plasty 60 litru, papir 40 litru a pak velke pytle na papir a plast zvlast mimo kuchyn ve stojanu. Osvedcilo se mi to.
@ivik21 Jo,nerez spotrebice, to jsem si po minule zkusenosti rekla nikdy vic. Vsem doporucuji jine nez nerez.Mam kremove v barve kuchyne a udrzba vynikajici. Trouba, mycka, vestav. mikro i odsavac.
@MartinaIrena super, tak my je chtěli, ale žadná hrůza to není…
Horší by bylo, kdybych leštila lednici a myčku a to nehrozí ![]()
Za mě Siko neznám nikoho, kdo má, na vzorkovně mě kuchyně nenadchly…
Ikeu máme - momentálně kombinaci faktum a 2 skříňky nové metod. Výsuvy super, nemůžu si stěžovat. Vše drží, je to kvalitní. ALE co mi vadí u nové kuchyně metod: rozvržení výsuvů. Nejnižší šuplík je o ničem - moc nízký, nezavřela jsem tam naběračku a tak mi dál starší na zdi závěsný systém. Střední šuplík na mě moc nízký, nejdou tam dát už hrnce. Nejvyšší šuplík, zase naopak zbytečně moc vysoký. Nad nejvyšším kastrolem mám ještě moře místa. Dál mi vadí bílé korpusy a nutnost používat krycí panely. Navíc místy - třeba pod vestavěnou troubou ten bílý korpus prosvítá. Lze to vyřešit nalepenou dýhou, ale není to to pravé. Přímo barevný korpus vypadá lépe.
Teď budu zařizovat druhou kuchyni a nakonec jsme zvolili variantu truhlář - s tím, že využijeme výsuvné kování, co máme, protože je v super stavu. Co bude chybět - vnitřní vybavení, kolotoč do rohové skříňky, případně ještě nějaké výsuvy, tak dokoupíme v ikee. Truhlářovi to nevadí, prý už to tak dělal více lidem a spokojenost na všech stranách. Jen si to musíme nakoupit sami, on tam nejezdí. Navíc mi ikea úplně nesedí velikostně, vzniká mi tam mezera asi 15 cm. IKEA kuchyň pro tak malý prostor nemá skříňku, truhlář mi hned nabídl úzký výsuv nebo možnost udělat širší některou z vedlejších skříněk.
AD koš - rodiče mají výsuvný koš od franke - něco v tomto stylu: http://drezyfranke.cz/…0-k-60/1796/ a super - dělají spoustu variant. Rovnou s dvířky se vysunou i koše. Jen ta cena ![]()
@Taciras já si upatlání dokážu představit velmi živě, 2 malé děti, které se mnou rády vaří, udělají své
My nakonec vybrali kuchyň v dekoru bříza, úplně hladká dvířka a k tomu šedý korpus a šedou desku. U nás ale spíš hrály roli finance. Protože se mi líbila slonová kost ve vysokém lesku, ale stálo by to o dost víc, takže tak. A na údržbu ten dekor dřeva bude lepší.
@lecijasek jsou i levnější http://www.supersektor.cz/index.php?…
@Taciras já na ty šuplíky přišla právě až doma, když bylo sestaveno, umyto a začala jsem tam skládat nádobí. V Ikee mi to vůbec nepřišlo! Ještě mi to přišlo super, jak mají vychytané to vnitřní vybavení. No a doma jsem narazila s první naběračkou…
@mooch díky
Mrknu na to. Truhlář mi taky slíbil, že se nám podívá po něčem v tomto stylu, ale levnějším. Taky je otázka, jak jsou na tom s kvalitou ty pojezdy. Přecejen plný koš může být docela těžký.
@lecijasek mám ten jejich koš, ale na pojezdech (v šuplíku) z Ikea (s tím el. ovládáním) - truhlář to nějak přizpůsobil
@mooch píše:
@lecijasek mám ten jejich koš, ale na pojezdech (v šuplíku) z Ikea (s tím el. ovládáním) - truhlář to nějak přizpůsobil
hm, to zní dobře ![]()
Jake pouzivate spotrebice do ikea kuchyne? Od ikey nebo jine? Mate nekdo od nich troubu, mikrovlnku, indukci? Potreboval bych vedet, jak se zachova pristroj v pripade (kratkodobeho) vypadku napajeni-ma nekdo vyzkousene?!
Jinak 2 metrova kuchyn vysla se spotrebici v kalkulatoru pres 55 tisic a to mi zrovna jako lace nepripada, vam ano?
@Rissi píše:
Siko nevím, ale do Ikea kuchyně bych nešla, jejich nábytek není zrovna stavěný na nějakou častou „zátěž“… a kuchyni člověk užívá stále, a bude to, myslím, hodně brzy znát.
http://www.ikea.com/…antee_CZ.pdf zaruka na ikea kuchyne je 25 let
tak to asi maji trosku kvalitni, ne?
@Roker
Ikea kuchyn mame 4 roky. Se skrinkama, pojezdama apod. naprosta spokojenost.
Ze spotrebicu mame z Ikea jen mikrovlnku a plynovou varnou desku (oboji Whirpool). Oboji jsme reklamovali… jesteze maji zaruku 5 let, tak to bylo opraveno v ramci zaruky. Oboji bylo az po 2 letech uzivani.
Kuchyn si dodnes chvalim a jsem rada, ze jsme do ni sli.
@Roker mám všechny spotřebiče od Ikea a jsem max spokojena. Mám indukci, troubu, mikrovlnku, myčku a všechny fungují ok. V případě výpadku proudu myčka znovu sepne a jede dál, trouba ne, ta se restartuje a indukce nevím, to se mi nestalo zatím. Já mám od nich kuchyň 3 metry a se vším stala 75 a v gorenje mi řekli za to stejne 150 ![]()