Kuchyně - IKEA vs. Siko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
5.6.16 20:30

Máme mikrovlnou troubu, klasickou troubu a myčku. Spotřebiče bych si příště koupila jinde. Troubu jsme reklamovali, celou jí vyměnili a stejná závada :( během pečení se několikrát vynuluje, takže to musím pořád hlídat a znovu nastavovat :-( Znovu jsme jí už nereklamovali, protože je ve stejném designu jako mikrovlka a už je nedělají :-( V bílém dekoru co dělají teď se nám už nelíbí. Myčku co jsme měli dříve myla lépe, ale zase tak hrozné to není. Jsou tam ještě další věci, které bych ikea vytkla, ale jinak jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
5.6.16 20:59

Z ikea mame mikrovlnou troubu uz nekolik let a jsme spokojeni. Driv delali kuchyne kvalitni (tchan je truhlar a nekolik jich montoval). Ted nevim, ale v nekterych vyrobcich polevili. Napr pax skrine uz nedelaji z klasickeho lamina, ale je to duta „lepenka“ - fejk…no chapete to 8o

Ja bych oslovila asi truhlare a nechala si udelat cenovy navrh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
5.6.16 21:39

Ahoj :mavam:
My máme kuchyni Ikea už tři roky vč. spotřebičů (myčka, trouba, mikrovnlnka, lednice).
Systém skříněk se jmenoval Faktum, dvířka Ramsjö, kolem 80tis.. Kuchyně je boží, neměli jsme dodnes jedinej problém! Loni si pořídila Ikea kuchyni i moje mamka - rohovou bílou HÄGGEBY vč. spotřebičů (nejlevnější hned po Lagan) a vyšla kolem 45tis. Měli zrovna nějakou akci, že za každý spotřebič vrátili nějakou kačku na kartu Ikea :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
6.6.16 14:57

@Roker tak třeba vydrží :nevim:, já jen když si vzpomenu na nábytek z Ikea co byl u nás v práci, tak tomu až tak nevěřím. No a pak mám muže truhláře a ten mi to vždy vysvětlí. (Mám pocit, že nějakou ikeáckou kuchyni montoval a nebylo to bez problémů, nakonec se to ani tolik nevyplatilo. Ale možná to byl jen špatný výběr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
7.6.16 12:59

Diky, uvazuji do male 2 metrove mini kuchyne na chatu od Ikey o vestavbe z jinych znacek, uz proto ze se mi do auta nevejdou k lince a 2 x do Ikey nepojedu, jak to pasuje do korpusu Metod od Ikey?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
29.6.17 00:53
@Taciras píše:
Ahoj, oživuji diskusi, řeším sice kuchyň do domku, který ještě nestojí :D, ale vzhledem k rozvržení odpadů a vody a zásuvek chceme mít finálně navrženou kuchyň, než se začne kopat. Kuchyň si přeji bílou ve vysokém lesku s pracovní deskou ze světlého dřeva, což je tedy realizovatelné pakticky kýmkoli. Potíž je v tom, že jsem si navrhla kuchyň v SIKO plánovači a také v plánovači IKEA a zatímco Siko dělá skříňky (např.) 45 a 90, IKEA dělá 40 a 80, takže z tohoto pohledu to chce mít jasno už teď.

Takže prosím o rady a postřehy, vypíšu, co se mi u koho líbí a nelíbí a budu ráda za názory a hlavně za zkušenosti. U IKEA mě zajímají ale zkušenosti s novými kuchyněmi metod, starší faktum už se snad ani nedělají, každopádně tu mít nebudeme určitě.

SIKO:

• problém s odpadkovým košem, nejlepší, co mají, je otevřít skříňku dokořán a vytáhnout koše z takového boxu
  • dobře nám vychází horní skříňky tak, aby digestoř měla z každé strany cca 15 cm mezeru, vypadá to výrazně lépe. Digestoř bych chtěla vertikální maan ( něco takového )

IKEA:

• naopak výborně řešený odpadkový koš, navíc je k tomu mechanismus k dokoupení, kdy stačí drknout a samo se otevře
  • skříňky se mi podařilo rozumně poskládat akorát na těsno k digestoři, mám obavu, že to se zvolenou digestoří bude vypadat hodně divně

Dále bych chtěla poprosit, zda někdo neví, jak realizovat takového obložení

Např. kde sehnat desky, případně s nimi má zkušenost z používání. Dík.

Příspěvek upraven 11.01.16 v 10:54

Taciras jak to u vás dopadlo, máte nakonec kuchyň ze Sika? Já na tuto diskusi narazila až dnes. My máme kuchyň ze Sika a koš je tam vyřešen docela dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
1.7.17 11:37

@Taciras

Děkuji za odpověď. To jste měli asi smůlu na prodejce, nám se v Siku naopak věnovali docela dost. Pak i poradili s každým spotřebičem, dobře se orientovali v katalozích spotřebičů, pomohli nám je vybrat podle našich parametrů a podle poměru výkon/cena.

A jak vidím, taky dostavujete, jsme na to podobně ;) To také asi máte spoustu zážitků se stavebníky, že? My bychom o tom mohli napsat knížku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
1.7.17 12:35
@Taciras píše:
No, já myslím, že až na jednoho obkladače máme dobrý zkušenosti, ale manžel to fakt hlídá, koordinuje to sám a tráví tam spoustu času.

Tak to máte fajn, že má manžel čas tam trávit spoustu času. My to také koordinujeme sami, ale je to docela náročné. A má manžel povoláním něco společného se stavebnictvím? U nás sousedi mají a také říkali, že ani oni spoustu věcí nevychytali a dodatečně přestavují. Máš chuť si o tom psát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.7.17 13:03
@jindra.kytka píše:
@Taciras

Děkuji za odpověď. To jste měli asi smůlu na prodejce, nám se v Siku naopak věnovali docela dost. Pak i poradili s každým spotřebičem, dobře se orientovali v katalozích spotřebičů, pomohli nám je vybrat podle našich parametrů a podle poměru výkon/cena.

A jak vidím, taky dostavujete, jsme na to podobně ;) To také asi máte spoustu zážitků se stavebníky, že? My bychom o tom mohli napsat knížku :mrgreen:

stejně dobrá zkušenost se Sikem v kuchyních. Velmi individuální péče a trpělivost bez ohledu na jejich čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.7.17 23:22

Mi jsme nedávno řešily podobné dilema a nakonec jsme si ji nechali udělat přes známého na objednávku a jsme spokojeni, každopádně ta cen je trošku někde jinde ve srovnání se SIKO nebo IKEA, ale zase to bude snad už na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
1.7.17 23:27
@LOLA63 píše:
Mi jsme nedávno řešily podobné dilema a nakonec jsme si ji nechali udělat přes známého na objednávku a jsme spokojeni, každopádně ta cen je trošku někde jinde ve srovnání se SIKO nebo IKEA, ale zase to bude snad už na celý život.

To i já počítám s tím, že naše SIKO kuchyně bude na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí