Kuchyňské nádobí k Vánocům

Anonymní
3.11.25 15:13

Kuchyňské nádobí k Vánocům

Ahoj,

vím, že to někomu může znít jako prkotina, ale už mě to štve a dala jsem to i vědět. K Vánocům mám dostat od manželových rodičů určitou věc do kuchyně (ano, už nám jedna odešla a budeme kupovat novou - ale potřebujeme ji teď, ne až za víc než měsíc)…muž se totiž zmínil rodičům a ti hned, že nám to koupí resp. již zaplatí. Přitom bych třeba víc ocenila kvalitní šátek nebo šálu - to se taky “veřejně” ví, ale na to jaksi nikdo nereaguje…takže si ji budu muset koupit ze svého. A mě už to prostě nebaví - buď dostávám věci do kuchyně (asi jsem její součástí?) nebo věci, které tchánům zbyly - jednou jsem dostala megabombarďáky béžové barvy (které by ocenila třeba má babička, kdyby tehdy ještě žila) nebo malé koženkové rukavice (které dostali na nějaké akci - jak se pak prořekli, že sama tchyně věděla, ze jsou male, ale co už, vždyť je to jen pro me, že?)
Přitom když mají sami narozeniny nebo jsou Vánoce, tak si řeknou, co chtějí a taky to dostanou…jinak ohledně financí, pokud by někdo chtěl vědět, nestrádají.
A raději anonym nebo smazat neboť tuším, že se to tady možná z některých stran zvrhne…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22051
3.11.25 15:21

A dotaz zní jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
3.11.25 15:22

Někdy to tak je co naděláš, alespoň si vzpomenou… taky nemusíš dostat nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
3.11.25 15:22

A není to spíš o tom, že VÁM dohromady radši něco koupí něco praktického a ne nějakou blbost nebo co by se nelíbilo.
Taky jde určitě domluvit, že to potřebujete teď, tak vám to teď i zaplatí a pod stromek k tomu např. dostanete manuál (aby to vypadalo, jako že je to pod stromek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
3.11.25 15:26

Pokud se chtějí podílet tak tu věc můžou zaplatit nepo přidat. Takže pak k Vánocům nemusíte dostat nic. :nevim: možná je menší zlo si říct o peníze. Vy si to koupíte teď za své a půlka se vám pak vrátí. Třeba. A třeba taky ne a dostanete ještě jednu stejnou věc. Což si myslím, že je reálnější možnost.
Buď budete naštvaní vy nebo oni. Pak je další scénář. Ten, ve kterém to nebudete vůbec řešit a vymyslíte, jak tu druhou věc zužitkovat jinak. Třeba ji po nějaké době přeposlat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2079
3.11.25 15:29

Tipuji, že ten (nejspíš drahý) spotřebič je dárek pro tebe i manžela (zabijí tím dvě mouchy jednou ranou), zatímco ten (levnější) šátek bych spíš viděla jako dárek od manžela. Ať je manžel poprosí, aby darovali už teď. Konec bombarďáků apod. a ušetříte tak rodinné peníze, to se hodí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.25 15:33

Chápu, že tě to štve. Jsou takhle neomalení i u dárků pro ostatní nebo jen u těch tvých? Protože jestli ostatní od nich dostávají krásné dárky, které si přáli, tak bych asi další dárky pro ně nechala kompletně řešit manžela a vůbec se neangažovala a nebo bych jim taky dala něco do kuchyně…tchyni třeba chňapky a utěrky a ještě ji to po rozbalení dárku vychválila, jak jsou úžasné a praktické a jak jsi je viděla v obchodě, hned sis na ni vzpomněla a musela je koupit :mrgreen:

Já osobně mám problém spíš opačný, že tchýně vyžaduje luxusní dárky, ideálně drahé šperky. A kde na to máme furt brát, když já jsem na rodičáku a snažíme se každou korunu šetřit, ať si někdy třeba můžeme pořídit malý byteček. Oni jsou na tom finančně hodně dobře, si to může kupovat sama. Já mám naopak praktické dárky ráda, často chci nějakou drobnost do kuchyně. O drahý dárek bych si v životě neřekla. Prosím anonym, aby mě tu tchyně nenačapala při vylívání srdíčka. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
32158
3.11.25 15:34

Tak věci do kuchyně k vánocům ani narozeninám jsem už dávno vyhlásila že neexistuje, že to není dárek pro mě ;) a ať mi to ani nezkouší nikdo dávat…naštěstí to pochopili…šátek nebo šálu nebo cokoliv co tě potěší ti může koupit manžel…a pokud ti tchánovci nejsou schopní koupit něco co si přeješ a oni to ví, tak bych jim taky nekupovala věci, co chtějí…spíš bych vzájemné dárky zrušila a nazdar…dát mi něco, co sama dostala na akci a ví, že je to k ničemu, tak bych to zrušila hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
3.11.25 15:36
@Anonymní píše: Více

Taky dobrý… :mrgreen: tak vyžadovat tchyně může co chce, ať jí to koupí její manžel…rovnou bych dala finanční limit, ať si vybere něco do dané částky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
3.11.25 15:37

My jsme dárky takhle v rodině manžela zrušili. Ne, že bych dostávala něco co mě urazí, ale nepadnoucí oblečení (nesnáším když mi někdo kupuje oblečení, jsem v tom vybíravá) nebo kazeta čajů (čaj nepiju), případně převoněná kosmetika (kterou nepoužívám). A já taky nikdy nevěděla, co tchýni pořídit a jí už předpokládám také nebavila pátá kazeta z rituals :lol:

Někdo to dávání dárků prostě neumí - jako vaši tcháni. Nebrala bych si to osobně, pokud tedy ostatní členové nedostávají promyšlené dárky od srdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
3.11.25 15:46

A proto jsme i z tohoto důvodu v širší rodině vánoční dárky i narozeniny (krom kulatých) po domluvě zrušili, prostě si nedáváme nic, nebo skutečně drobnosti.
Pro všechny o starost méně a člověk se tak vyhne podobným situacím.
Jediný, kdo dostává dárky jsou děti v rodně, do té doby, než si sami začnou vydělávat.
Původně jsme to změnili na finance, ale ukázalo se to jako nesmysl, navzájem jsme si vyměnili obálky a každý odcházel více méně s tím s čím přišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7649
3.11.25 15:47

My si klidně k Vánocům od našich koupíme něco praktického. Tchánovce už nemáme. A tam jsem ty dárky brala, jak to je, že si vůbec vzpomněli.
Nicméně kdybych dostala od manžela nádobí, papiňák či pánvičku, to by mi vadilo. Tohle kupujeme jen tak, když je potřeba.

Příspěvek upraven 03.11.25 v 18:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
3.11.25 16:13
@Anonymní píše: Více

A proč vědí o každé věci která se ti doma pokazí? Tak jim řekni atˇti koupěj pod větev šátek, a tohle si kup sama. když kupují něco do té kuchyně, tak je to společně pro tebe a manžela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
3.11.25 16:21

Ze veci do domacnosti nebo na praci nejsou vhodne darky, ví i moje pětiletá neteř.

Tohle res s manzelem. Ať si rodiče srovná. A ve vyberu jejich daru bych se neangažovala, jen ohlidala, aby manzel nekupoval obrvelke a drahé dary.

A samozřejmě nejsou hloupi, tohle delala babicka (tatova mama) moji mamce. 🤮 🤮 🤮

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.25 16:26
@Monchichik píše: Více

Problém je, že všichni v jejich rodině jsou zvyklí skákat kolem matinky…neexistuje odfláknout dárek, to si i tchán ohlídá, aby dostala něco extra luxusního. Vtipné je, že ten drahý a luxusní dárek tchyně pak musí tajit před svou tchýni, která by měla kecy, že je marnivá :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová