Moje 50letá máma je těhotná. Nevím, jak ji mám podpořit

Discrod
29.10.25 14:35

Mamou v 50

Moje maminka ceka v 50 dite. Mi je 30 a uz mam sve deti… Vzdycky jsem odsuzovala pozdni materstvi a nevím jak mam mamu podporit kdyz je mi to proti srsti. Jineho sourozence nemam, takze kdyby se něco s mamou stalo (otec ditete neni), padlo by vse na me. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Discrod
29.10.25 14:35

Mate nekdo zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
1082
29.10.25 14:41

Máma je s prominutím blázen a na nějakou podporu ode mne by mohla zapomenout. Ještě kdyby měla výrazně mladšího a fungujícího partnera, který by se postaral kdyby ona nemohla, tak je to zase trochu jiná situace. Takhle je to ovšem vrchol bl. bosti a nezodpovědnosti+ bezohlednosti vůči tomu dítěti i vůči Tobě. Pravděpodobnost, že sourozence budeš mít dříve či později do nějaké míry nebo úplně na krku Ty je dosti značná.
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
29.10.25 14:42

Je mi taky 50 a zrovna teď o víkendu jsme se s přítelem bavili o tom, že s emu zdálo jak se bavíme, jestli budeme mít ještě děti. Diskuze skončila z mojí strany „proboha ani náhodou, to sis měl hledat někoho tak minimálně o 10 let mladšího“ a z jeho strany „no těch 10-15 vnoučat nám postupně bude stačit, že jooo, já si to myslel“ On má 3 a já 2 děti. Kdyby se náhodou stalo že když pán Bůh dopustí i motyka spustí), 100% bych šla na potrat, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se nestane:-).

Takže jak podpořit nevím, jestli je mezi vámi dobrý vztah, tak budˇprostě tady pro ní, když potřebuje. Klidně slušně řekni, že tobě se tohle nelíbí, ale jseš její dcera a máš jí rada a pomůžeš, když bude potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Discrod
29.10.25 14:44

Mame super vztah, nikoho jiného nema a na potrat je pozdě, zjistila to pozde takze ani nebyla na 1. screeningu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Discrod
29.10.25 14:45
@Apolena05 píše: Více

Dekuju, myslim ze ji ani nenapadlo to co me, ze je to vlastne i muj „problem“ nebo to aspon takhle nekomentuje

• Citovat
  • Upravit
2753
29.10.25 14:46

Dite by na tebe nepadlo. Pěstounství je dobrovolný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
29.10.25 14:48
@Discrod píše: Více

no a co má podle tebe dělat? když je na potrat pozdě :think: dát dítko k adopci? to by jsi chtěla? :think: ale otěhotnět v 50 s tím, že otec dítka není, to je skoro zázrak bych řekla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
29.10.25 14:49

A fakt žádný otec dítěte neexistuje?
Dopadnout to může všelijak, takže popřeju hlavně hodně zdraví oběma. Je to celkem raritní přirozené početí v tak vysokém věku.
Jinak mámu vyslechni a když ji nemůžeš podpořit, tak to prosím, nekomentuj. I bez toho bude mít naloženo dost a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
29.10.25 14:49

Zajímalo by mě jak se to stane, že na to přišla pozdě…Já teda jsem v perimenopauze a když mám MS místo za 21-26 dnů (jak se mi poslední roky zkrátila) za 33-36 tak si dělám i 3 testy, přestože pravděpodobnost těhotenství je minimální…ale antikoncepční metoda není úplně nejspolehlivější a sex mám, takže s tou variantou vždy musím počítat.

A jinak miminko ještě není na světě, nechci přát nic nepříjemného, ale stát se pořád může cokoli…:-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Discrod
29.10.25 14:51
@Keyllah píše: Více

ja vim ze se s tim neda nic delat, jen ji chci byt oporou ale pere se to ve mně

• Citovat
  • Upravit
Discrod
29.10.25 14:51

Kdyby nesla na prevenci tak by o tom ani nevěděla jeste dlouho podle me :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41196
29.10.25 14:52

tak ji hlavně podpoř v tom, at zajistí dítku do RL toho tatínka, co byl u početí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
29.10.25 14:53

Noo, jako chápu, že nejsi nadšená, ale zase i v případě úmrtí tvé maminky není tvojí povinností se o dítě postarat. Ale dělá se to, přece jen krev není voda. A kdyby se něco stalo tobě a otci dětí, tak věřím, že se prarodiče o ně také postarají. Pro tvoji mamku je to nejspíš taky dobrý šok, ještě nemá ani žádné vyšetření, rizika pro ni i dítě jsou větší než ve 30… Prostě se jí zeptej, jak se cítí, jestli chce s něčím pomoci, vyslechni ji, to beru jako podporu zcela dostatečně. Nemusíš na návštěvě s ní vybírat oblečky a rozplývat se nad jmény. Držím palce, ať vše pro vás obě dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
29.10.25 14:54

Já bych v tomhle mámu nepodporovala jako ji nepodporuju v jiných zcestných nápadech. Vztah máme i tak pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová