Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše: Více
Přesně:-). Podpořila jsem zakladatelku, aby mamince řekla své pocity, aby pomohla, kde potřebuje…odsouzení si nezaslouží, stalo se,. Jen jsem se zeptala jak se to stane, že si nevšimne…že dnes žena okolo 50 neví, že perimenopauza není žádná antikoncepce…Třeba MS měla celou dobu, třeba divnou ale jakštak pravidelně měla…prostě mě to zajímá jak to opravdu proběhlo…
@pisisvori jo, já to taky tak četla a vnímala právě, že to jediné je divné, no.. hele, možná je to celé vymyšlené, což by bylo super řešení
ale obecně je zajímavá ta diskuse co by kdo ještě dal/nedal, toleroval/netoleroval… a k tomu kdo co zažil bych zde byla opatrná, dost nás tu napsalo extrémně osobní zážitky, i hnusné hodně, a fakt to nejsou jednotky, ale desítky lidí a s lehčím odvarem i stovky třeba, takže lidi si nesou fakt kříž, jakýkoliv, může to být matka-otec-prarodič-trenér-Kulínský či jiný magor-pedofilní kněz nebo vedoucí-despotický učitel, ti všichni umí vyrobit krvavé šrámy na duši, které se sotva zcelí… proto se bolestem nevysmívám… Jen nemám ráda, když je člověk (zde typicky zamilovaná ženská) naprosto aktivně vyhledává
a jde průšvihům naproti.. Hrozné je, že letitou empirikou je to pořád jen pár obdobných scénářů, tak tam si už někdy dovolím ironii…
@pisisvori píše: Více
no třeba nám to @Discrod vysvětlí, sice se teprve dnes zaregistrovala, ale zná to tu dost dobře ![]()
Prostě si myslela, že nastupuje menopauza. Jednoduché. Ale myslím Slim si, že je to vymyšlené
@Kfětoslava a ještě k tomu v padesáti. To je prostě skoro zazrak
Takže zase další troll. Už aby skončily prázdniny a v blázinci vypnuli internet.
@inkakřivák 58035260 [/citacedříve ženy rodily, dokud měly menstruaci. Jako úplný zázrak to není. Ale pohlavní nemoc zázrak taky není. To, že v 50 má někdo náhodný sex bez ochrany mě zaráží víc než to těhotenství
@karkarka píše: Více
hele, možná jo, s tím tu člověk přece musí počítat
i tak bylo zajímavé se zamyslet nad tématem v 50 matkou, já jsem ráda, že zvládám puboše, po dnešku asi jednu ani to ne
natož rodit a pečovat.. nadšeně se budu starat o vnoučata a stejně nadšeně je vrátím ![]()
@Janli píše: Více
Ja jsem mela MS treba 1-2× za rok, test jsem si delala 1× za mesic, co je na tom tak sloziteh? Prestala jsem, kdyz jsem mela rok od posledni MS.
Na tom příběhu je nejdivnější ta absence otce, tak duch svatý do ní asi nevstoupil
Jinak ale může být, znám osobně dva případy otěhotnění v 50, ani jedna z žen dítě neplánovala a nechtěla, myslely si, že menopauza a pak po měsících bez cyklu najednou ovulace. Obě teda otěhotněly s manželem. Jedna stihla interupci, druhá ne, zjistila to pozdě a těhotentsví bylo prosperující, ze zdravotních důvodů jí ukončení nikdo nepovolil (chtěla) a má zdravé dítě a nikdo se z toho nehroutí, dospělí sourozenci to přijali jako fakt a bez problémů.
@Anonymní píše: Více
Vždyť já píšu, že testuju každých 14dní, ale naprosto chápu, že to někdo nedělá. Jaká je šance k otěhotnění v padesáti? Mizivá
Neporadim, ale verim, ze se to muze stat.znam pani, ktera dle lekaru nemohla mit deti.dve si adoptovala a ve 49 otehotnela. myslela si, ze ma menopauzu, takze to zjistila dost pozde, dite si ponechala. vychovava ho nastesti s manzelem.
Preji vam at to zvladnete!
@Magical-eyes píše: Více
Moje prababi mela babi taky v 50-ti. Prababi zila do jejich 96 let a babi nejdele z jejich deti, do 90-ti. Otehotneni v 50-ti neni tak nenozne jak se zda