Moje 50letá máma je těhotná. Nevím, jak ji mám podpořit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7206
29.10.25 14:59
@Discrod píše: Více

No tak má toho muže co ji oplodnil. Nic jako otec není neexistuje. Jsou oba rodiče, ať ho hlavně napíše do rodného listu. Takové blbnutí jako by ji bylo 15 :roll: už by měla mít zodpovědnost jak takovou situaci řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
29.10.25 15:00
@Discrod píše: Více

No a to mě zajímá jak? To už neměla několik měsíců MS a otěhotněla z jednoho sexu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.25 15:01

Kolegyně měla druhé taky těsně ( pár měsíců) před 50.
Spolužačka se matce také narodila na sklonku 50. Na její matce bylo ale stáří opravdu videt. Kamaše, tepláky pod krk, zástěra, šátek. Běžný outfit i na třídní schůzky. My si mysleli, že je to babička. Dnes je nám přes 30 a babce kolem 90. Přesně už nevím.
Zvládnout se to dá, akorad to chce mít fakt podporu v rodině z všech směrů.

• Citovat
  • Upravit
41188
29.10.25 15:06
@miciangorajde píše: Více

a jak by ta nepodpora probíhala? odmítla by ses ní vídat, dokud tam to dítko bude? nezvedala by jsi jí telefony? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
29.10.25 15:09
@pisisvori píše: Více

jojo, ony se stávající děti rozrodí, můj chlap už má školkové a školní vnouče a tento měsíc se narodila nová dušička :srdce: tím všichni ještě neskončili, junioři teprve za pár let začnou, pokud by měl každý jen dvě děti, tak budeme mít 10 vnoučat, to je solidní nálož na všechny narozky, vánoce prázdniny, výlety, takže dle mne od 45+ to mám nastaveno tak, že si ženská nemá rodit svá „vnoučata“ - není to už ani zdravotně nejlepší, ani třeba energií, navíc dítko se klidně i může stydět… v 50 je už extrémně vysoké riziko VVV, nešla bych do toho ani omylem, je to od mamky zakladatelky obrovský risk bez funkčního partnera, aspoň to by si měla ofiko pořešit, kdyby se cokoliv do budoucna stalo, tohle pro to dítě není fakt dobrý… za mého dětství byly babičky běžně od 40let věku… jasně, vypadaly jinak, byl jiný životní styl, ale v padesáti je to mazec - co by dělala třeba s dawnem, jak ho uživí? je aspoň finančně dobře zajištěná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
29.10.25 15:12

@Discrod to je radost :?, snad dítě bude zdravé. očekávala bych že bude očekávat pomoc, jestli je na vše sama tak to bude blbě zvládat celodenní péči o mimino a i pak až bude dítě starší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
29.10.25 15:12
@pisisvori píše: Více

mohla si myslet, že je v přechodu, na 50 typický věk… no hrozná situace… kdyby měla aspoň spolehlivého chlapa… no co, mámě bych v této situaci-že je tam pěkný vztah-chodila i pomáhat a vozit svého sourozence :oops: pro děti zakladatelky to bude taky zajímavé… ;) miminko bude jejich strýček/tetička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.25 15:15

Mám v blízkém okolí paní, co má děti 25, 20 a 2 roky. Paní je teď 50 a poslednatko bylo plánované. Užívá si to naplno. Poslednatko má celkem 4 starší sourozence, všichni jsou dospělí a užívají si ho. Nikdo z nich tedy děti nemá.
Pak znám paní, co jí tvrdili, že má nádor, bylo jí 47 a byla na tom psychicky opravdu špatně, doktorka ji tehdy ani už nechtěla hnát na léčbu, že to je příliš rychlé, nebyl to nádor. Dítě je v tvém věku. I ona měla už v té době dospělé děti, jak to přišlo jako šok, tak to nikdo neřešil a všichni byli rádi, že je maminka v pohodě a sourozenci mají spolu hezký vztah.
Kdyby se to stalo mně, tak bych to neřešila, je to mámy život, podpořila bych ji a o sourozence bych se klidně postarala. U nás to je tedy mimo mísu, protože mámě je už o dost víc a jsem spíš blíž věku tvé mámy já. Kdyby se to stalo mně, tak neuvažuji a dítě si nechám, dítě je dar. Pokud by byly moje starší děti proti, mrzelo by mě to, ale je to jejich volba. Samozřejmě bych doufala, že by se v případě potřeby postaraly, ale nebrala bych to jako samozřejmost.

• Citovat
  • Upravit
336
29.10.25 15:17

A v kolikátém je týdnu? Gynekolog může potvrdit interupci ze zdravotních důvodů v širším rozmezím. A věk matky v tomhle případě je zdravotní indikací. @Discrod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
29.10.25 15:24
@Keyllah píše: Více

Přesně tak! Ty jsi panečku liška podšitá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
29.10.25 15:25

Maximálně bych ji podpořila a to dítě za to nemůže. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.10.25 15:27

Wow, tak to je hustý. Když to tak čtu, tak máma moc nemá na výběr… Já bych třeba dítě k adopci dát nedokázala. Asi bych ji podpořila, ale snažila bych se, aby tím moje vlastní rodina moc netrpěla. Nějaká zlatá střední cesta, pokud to jde. A ať otce dítěte zapíše, aby aspoň trochu přispěl… Třeba by se k tomu i postavil čelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
29.10.25 15:29
@Lucy75 píše: Více

Ano to já chápu, že si myslela, že je v přechodu…ale prostě když mám sex bez 100% antikoncepce a MS nepřijde udělám si test ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
29.10.25 15:29
@miciangorajde píše: Více

Nebyla jsem si jistá, ale taky mě to napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
29.10.25 15:31

Jak otec dítěte není?? Není samosprašná. Nepodpořila bych ji vůbec. V 50 má mít rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová