Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Chápu, že jí to přijde jako podpásovka, ale evidentně ji rodina zesnulého(matka) nepřijala… řekla bych jí, at to neřeší, nechá organizaci pohřbu na rodině a rozloučí se po svém… je nakonec jedno, ve které je řadě…
Na hlavu to teda je, to je bez debat. Ale vzhledem k situaci, která už tak musí být pro všechny strany velice bolestivá bych to udělala - na nějaké hádky, dohady není prostor. Zřejmě do rodiny nezapadla.
Tak bývají dve řady lavic, takze jsou i dve první lavice. Ale respektovala bych prani jeho matky a nedelala zadne vlny. Asi bych chtela s sebou nejakou psychickou oporu, ale kde budu sedet bych tak neresila. Kontaktovala bych pohrebni sluzbu a objednala venec nebo nejakou ikebanu na stojan, idealne ladici s tim co vybrala rodina.
Vyhodou kdyz nejsi v prvni rade je, ze nehrozi kondolovani. Vadi mi prijimat kondolence.
Záleží take jestli měli s bývalou manželkou deti. Pokud ano, tak by měly být v první řadě ony a s nimi i jejich matka. Nicméně i tak by tam měla být ijeho přítelkyně. 12 posledních let je významná doba. Je to ale doba smutku a bolesti, takze na hádky a spory neni prostor, neřešila bych místo a rozloučila se s přítelem později po svém o samotě.
Zvláštní, že ex půjde na pohřeb
Šla bych až na uložení do hrobu/vysypání. Alespoň tam nebudou oxidovat zbyteční příbuzní ![]()
@Yasmen píše: Více
To mi přijde úplně normální. Mají společnou minulost a děti.
Respektovala bych přání rodiny a nehrotila to.
Taky si myslím, že ji rodina nepřijala, není pro ně rodina. Jestli měl s ex děti, byli manželé kdysi. Tak jsou pro ně v hodnotovém měřítku výš.
Známá nic nenadělá. Není to nijak vymahatelné.
Mě přijde zvláštní, že pohřeb zařizuje matka. Myslela bych si, že pohřeb bude zařizovat ten s kým muž žije. Z jakého důvodu jste nechala zařizování pohřbu na jiných?
@K. Rocánková píše: Více
Dvě řady lavic bývají ve svatebních síních, ve smuteční jsem zatím nikdy dvě řady lavic neviděla.
Jinak jakožto bývalá žena jsem byla v druhé lavici, těsně za svými dětmi. Možná i ta bývalá žena z tohoto případu si sama půjde sednout do druhé lavice.
12 let je hodně dlouhá doba, požadavek „tchýně“ je zvláštní, ale asi bych kvůli tomu nějakou při nerozviřovala.
@zmrzka35 píše: Více
Byli jsme už na hodně pohřbech a vždy byly dvě řady.
Pravá i levá strana.
A být tou známou, tak si stoupnu/sednu tam, kde uznám za vhodné. Nikoho bych se neptala.
@Šmoulice píše: Více
záleží na velikosti obřadní síně. U nás ta stará je poměrně malá, takže jedna řada. Nově otevřená by měla být větší, tam jsem ještě, naštěstí, nebyla. A mám dojem, že v Jihlavě je taky jen jedna řada, ale to už si tak nepamatuju.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky,
dnes jsem se známou řešila zvláštní téma.
Její přítel umřel, žili spolu 12 let a nemají společné dítě.
Jeho matka ji oznámila že si přeje aby v první řadě byla jeho bývalá žena a současná přítelkyně stala až za nimi.
Mě to přijde úplně na hlavu.
Jak byste to vnímaly?