Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
No je to divné.
Já bych třeba pochopila ex vepředu, kdyby tam seděla vedle jejich společných dětí. Děti by asi nechtěly sedět na pohřbu táty bez mámy. Ale že i po 12 letech má hlavní slovo na pohřbu jeho matka bez nějaké lidské domluvy s jeho dlouho letou družkou… Měla jsem pocit, že pohřeb vypravuje ten, kdo komunikuje od začátku s pohřební službou a platí většinu apod. Pohoštění stojí spoustu peněz, polovinu pohřbu uhradila…
Jak říkám, ať dělá to, čeho pak nebude litovat. Já bych si asi dopředu vedle jeho matky nesedla, leda na druhou stranu, kdyby byly dvě řady, sednu si do druhé poloviny. Záleželo by teda taky, jaké měli vztahy s okolím a kdo všechno přijde na pohřeb.
No, pohřeb je hrozně důležitý. Tak ať ho prožije tak, že toho pak nebude litovat. Je to fakt divné.
Umřela mi švagrová…sama jsem netušila, spíše jsem předpokládala, že už do rodiny nepatřim…ale úplně automaticky jsem byla mezi nejbližšími pozůstalými…nová žena vzadu
@mamka0 píše: Více
Neni to takhle jednoduche a pohreb je dnes velmi nakladna zalezitost, takze je zde i otazka, jestli neco pritelkyni neboztik odkazal a nejak tohle spolu resili? A navic kdo zarizuje pohreb jedna i s notarem, coz pritelkyne byt urcite nemuze, kdyz ma neboztik vl.deti a jeste i rodice.
Me kdyby manzelova matka rekla neco podobneho, tak asi na pohreb vubec nejdu a vyresim si to jinak v sobe a sama se sebou, kostky jsou uz bohuzel vrzeny a nic na tom ani pohreb nezmeni.
@Yasmen píše: Více
byla jsem na pohřbu klukovi, se kterým jsme měli po rozchodu skoro dvacet let a za tu dobu jsem ho viděla jen dvakrát. ale byli jsme spolu tenkrát deset let, měla jsem ráda jeho rodinu a měli jsme společné kamarády
Takze pritelkyne uz leta vedela, s jakou rodinou ma cest, tak snad nemohla ocekavat najednou velke zmeny v chovani te rodiny, o projevovani ucty nemluve nebo jako dospela veri na zazraky? ![]()
Měla 12 let na to, aby pochopila, že do partnerovy rodiny prostě nezapadla resp. že ji ta rodina nepřijala.
Za okolností, které popisuješ, na tom tím pádem není vůbec nic divného ani překvapivého– jde pouze o přirozený vývoj událostí ![]()
Já bych to neřešila. Proste bych si sedla do druhé řady, v té první ať sedí kdo chce. Smysl pohřbu je rozloučit se, ať člověk sedí v první nebo v poslední řadě. Aspoň vidí, na čem je, že od jeho rodiny slova útěchy asi čekat nemůže. Ale třeba druhý manžel mojí tchýně měl poslední přání, že chce být pohřben se svou první ženou, tak mu to splnila. A ona si po jeho smrti vzala jmeno po svém prvním manželovi, který ještě žije, i když pořád jsou rozvedení a nic spolu neplánují. Takže možný je asi všechno.
@Hanney7 píše: Více
Co to je za hloupost? Kdo platí, určuje pravidla? Hm, tak to může i zakladatelky známá když polovinu platila ona ![]()
Tak jsou takové rodiny se staromódními názory, kde ex/manžel/ka = respektovaný člen rodiny do konce života a po ní přišedší partner je na úrovni milenky, pro „ostudu“, protože co by tomu řekli lidi… ![]()
No ale zase nazor, ze co jako ma ex zena na pohrbu co pohledavat, je taky mimo.
Na pohreb se ani nezve, muze prijit kdokoliv.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Byt je její, auto každý své a zbytek jako vybavení domácnosti nevím.