Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Tak to mi uniklo, ze byli manzele.
V tom pripade bych jako vdova samozrejme vyridila a zaridila vse potrebne co je spojeno se smrti manzela; jelikoz manzel ji neumrel ze dne na den, ale oba vedeli, ze to jednoho dne prijde, byva v takovych pripadech obvykle, ze se jeste za zivota ti dva dohodnou, jak a co bude, co by si umirajici pral, jestli vubec pohreb ano ci ne, atd.
@Ahep matka je zřejmě pěkná můra, ale ono už je to jedno.
Hlavně zvládnout ten poslední den a ona se musí vyrovnat s velkou ztrátou.
Holky loučím se. Jedem do kina.
@Ahep píše: Více
nebyli manželé, a pohřeb zajistila matka zemřelého
Tady je hrozně hezky vidět, jak jsme všichni z jiného prostředí a máme kolem sebe úplně jiné lidi.
Původně mi to bylo hloupé psát, ale mě třeba napadlo, že může být problém v té kamarádce. Mám vzdálenou příbuznou, které bez keců kdykoliv pomáhá její tchýně. Dojede pro nemocné dítě do školky nebo do školy, občas uvaří, občas pomůže s úklidem, stará se o dům, když jsou pryč, hlídá děti, zároveň se nikam necpe, chodí v zásadě „na zavolání“. A ta příbuzná ji stejně nemá ráda a nevynechá příležitost, aby si někomu mohla postěžovat, jak má hroznou tchýni. Kdyby příbuzné umřel manžel, pravděpodobně by pohřeb nechala zařizovat tchýni a pak by si zas jen stěžovala.
Tak mě u takových příběhů bliká kontrolka zas úplně opačným směrem než většině.
A absolutně netvrdím, že je to tak u té kamarádky. Doufám, že ta moje příbuzná je unikát.
Tak jasne, ze jsou to tady vsechno jednostranne vyblitky, vsechny diskuse.Tak ale necim se holt tenhle server zivit musi a my zase bavit ![]()
@stinga píše: Více
Zakladatelka v uvodu pise o priteli, ale na 6.str. v 17.55 pise, ze byli sezdany par… ![]()
Jsem si proto puvodne myslela, ze teda slo o pritele, ale tak co uz, kdo vi, jak to teda vlastne je.
to asi divně čteš, píše, že rodina nejsou jen sezdaní lidé.
Spíš jsi nepochopila, že rodinu NEMUSÍ tvořit JEN lidé, kteří se oficiálně vezmou.
Kamarádky se určitě v tomhle musím zastat.
Ona matka toho zesnulého to je prostě něco. Vyčítala jim že s ní nejezdí na dovolenou, že chteji mít svůj prostor. Že kámoška moc utrácí ač ze svého.. Vše samozřejmě nevim, ale viděla sem jak žili, jak se o něj i v nemoci starala..
Maminka místo řeči kdyby raději přišla a pomohla s péčí o syna aby si den oddychla.. co bylo bylo, ale…
@Ahep šlo o přítele.. já nevím jak ty, ale pro mě je můj přítel a naše děti ( nejsou společné)
Prostě rodina!
To ano, takhle tu „rodinu“ taky beru, ale kdyz jsou jen dva ve vztahu, navic na psi knizku, tak pro me osobne rodinu proste netvori, jsou par.
Ale tohle prece neni vubec dulezite kdo jak a co pojmenovava, dulezita je pohoda a to jak v rodine, tak jen v paru.
@Ahep oni byli zasnoubený a chtěli se brát.. ona je těhotná. Nechci to moc rozebírat aby ji tady nepoznal někdo a neměla ještě zle že tady něco řeším.
@Ahep máš pravdu. Důležité je, jak to funguje a že se mají lidé rádi a jsou spokojený.
Ajaj
, tak toje tedy prekerni situace
a te satorie se tedy asi hned tak nezbavi; kazdopadne ma toho ta tvoje kamoska jeste dobudoucna moc co resit.
Ona nepomáhá jí, pomáhá svému synovi
je to úplně stejně i jeho dítě a domácnost, víš?
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat