Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
ona jí to tvá kamarádka vůbec platit neměla
@stinga píše: Více
Vidíš, taky bydlím na vsi a na cizí pohřeb bych nešla. Cizí myšleno pohřeb někoho kdo sem letmo znala.
@stinga v tu chvíli ji to samozřejmě nedošlo a to ještě platí celé pohoštění.
Matka syna si vůbec neuvědomuje co ta holka zažila ty poslední dny…
My teda na vsi úplně každému na pohřeb nejdeme. Jen tomu s kým jsme dost v kontaktu, sousedi na ulici atd. Jsme tady od 2014 a máme celkem velkou základnu známých.
Tím se stává víc pravděpodobně, že umře někdo, komu jdeme na pohřeb.
tak matce zemřel syn, to také není dobrá situace, jedna z nejhorších, když se matka dívá do hrobu svého dítěte, i když dospělého,
a ta matka ji očividně nikdy nepřijala, vždyť to kamarádka musela vědět, jaké mají vztahy
Hm, a dovolí jí vůbec ta matka aby se pohoštění účastnila? Já tohle prostě nechápu, vztahy asi na bodu mrazu, ale tohle je situace kdy to má jít prostě stranou. Těžké je to pro obě, a po pohřbu se už nemusej nikdy vidět.
@stinga ano ona se jim pletla do života a vadilo ji že ji neberou sebou na dovolenou atd..ale nešlo přeci o ní ne? Jako máma měla být ráda že je syn spokojený, má slušnou partnerku a hlavně že se o něj postarala v době nejtěžší.
Já bych tohle nikdy neudělala i kdybych si myslela cokoliv.
@arinecka píše: Více
hlavně nechápu z jakého důvodu to pohoštění a půl pohřbu platila, vypravitel pohřbu je matka, dědit bude matka a částka za pohřeb se jí připíše k dědictví,
přítelkyně ostrouhá kolečka, pokud pán nezanechal závěť, ve které by jí něco připsal
@arinecka pohoštění se dělá u kamarádky jelikož na to má prostory. Taky si myslím že by spory měli jít stranou.
tak ano, ale chování jeho matky neovlivníme, ani já, ani ty, ani přítelkyně jejího zesnulého syna
@stinga o dědictví ji vážně nejde.
Dlouho doufala že se z toho dostane. Nestalo se. Peníze jsou to poslední co řeší.
@stinga to já vím. Spíš mě zajímalo co si o tom myslíte.
Já třeba jen doufám že se z toho úplně nesloží a nějak to zvládne.
jako já vím, ale život jde dál, a peníze jsou hodně důležité, když se matka vrhla na to zařizovat pohřeb, tak jí kamarádka neměla nic dávat - no asi se chtěla zachovat čestně, ale profit z toho bude mít matka - pokud je víc dědiců a je co dědit,
vypravitel pohřbu je prostě jen jeden, a tady to byla matka, tak to měla zaplatit celé - odečte se jí to od dědického podílu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Prý nebyla, bylo jí to samozřejmě hned oznámeno. Maminka mi přijde vyčítána. Rozhodovat ano, ale půlku si nechat zaplatit to jo. Hold i takové jsou mezi námi no.