Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
zeptejte se bratra na kontakt na notáře ten by vám měl dát. Jinak postup je dobře. Notář vám napíše pak sám, že tehdy a tehdy se máte dostavit na jednání kvůli dědictví. Jak dlouho je dům přepsány na bratra?
Notář se ozve jednomu dědici, předvolá ho, aby dodal údaje (adresy) ostatních a těm poté taky přijde předvolání. Takže čekej na dopis.
@Janli vyplnil a podepsal si plnou moc nebo za ní podepsal zřeknutí dědictví
@Anonymní píše: Více
Jako bez ni a s kopií OP
si to trochu predstavujes jak Hurvinek valku.
@Anonymní píše: Více
aha, jako že to falešně podepsal místo ní? k tomu přeci nepotřebuješ občanku, potřebuješ toho, co ti to podepíše a na poště ověří…
@Aries6 píše: Více
tak on má prvotně přeci jen kontakty na toho, kdo vypravoval pohřeb a od něj musí získat zbytek rodiny…
Z jak velkého města jsi? Třeba v našem je jen jeden notář. Takže bych věděla, kam se jít zeptat.
Notář samozřejmě z evidence obyvatel zjistí pokrekvní příbuzné.
@terien píše: Více
tak pak bude hledat jinak…je celkem logické, že jako první cestu volí tu, která je nejefektivnější, nejrychlejší a nejlevnější ![]()
Dobrý den… Mám dotaz. Před časem nám umřela babička. Neměla kromě nás vnoučat už nikoho. Jen mě a bratra.
Ten vypravoval ofiko pohřeb, ač jsme vše zařizovali a platili společně. Bratr se narozdíl ode mě o babi nestaral a teď jde evidentně jen po majetku…
myslím si o tom svoje. O tom že je už nějakou dobu přepsány jsem nevěděla
Nekomunikuje a já tak nevím jaký je postup a vůbec řízení o dědění. Závět nevíme zda byla. Před měsícem mi říkal, že ho kontaktovala notář a od té doby se neozval jen po mě chtěl otočenou OP. Vím, že na učte měla babi pěknou sumu. Domek bohužel nevím jak přepsala na něho bratra, ikdyž vždycky říkala že půjdeme na půl
Je tento postup v pořádku??? Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost.