Tchán na mě nemluví, co s tím?

Anonymní
16.10.25 13:21

Tchán na mě nemluví

Tedy ne, že by nemluvil vůbec, ale jsou to jen jednoslabičné věty. Sám od sebe na mě nikdy nepromluví. Tchyně zase mluví až moc a já nevím, jak se mám chovat. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Manžel mi říká, ať si toho nevšímám, že s tím zbytečně nadělám. Ale já si připadám v jeho rodině jako vetřelec. Nevíte, co s tím? Ještě mě napadlo, že si koupím knížku Jak se vyznat ve vlastních rodičích, že by tam o tom něco mohlo být. Ale nevím, mám dost napnutý rozpočet. Nečetla jste to některá? Jestli to stojí za to. Děkuju. Vkládám jako anonym, chodí sem dost mých spolužaček a já bych nerada, aby se to k manželovým rodičům doneslo. Jakože jsou problém.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
16.10.25 13:31

Tchýně ho evidentně moc nepustí ke slouvu, tak toho moc nenamluví :mrgreen: Já bych si z toho nic nedělala,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.10.25 13:37

Já měla tchána, který mi řekl jednu větu za týden….. on byl taková nátura. Ale vztah jsme měli super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15256
16.10.25 13:37

Bud rada, staci ze mluví hodne tchyně, si představ, ze by mleli oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35854
16.10.25 13:38

Rodiče jsou problém? Ty máš problém.
Někdo je prostě spíš tišší typ. Neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
16.10.25 13:40

Přesně, holt není moc zvyklý mluvit. My s tchýní toho spolu taky moc nenamluvíme, přivítáme se, občas se někdo zdvořilostně zeptá, jak se ten druhý má. No a pak si už všímáme spíš dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
16.10.25 13:44

Jakože v knize najdeš odpověď na otázku, proč je takový? :lol: vždyť může být jen taková povaha nebo se takhle nechová celou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
16.10.25 13:52

Mám to stejně už 35 let :) dokud měl tchán aspoň králíky a zahrádku, bavila jsem se s ním chvilku o tom, teď už jen kouká v televizi na sport, tak si holt vyměníme pozdravy při příchodu a odchodu a tím konverzace hasne. Tchyně zase spustí monolog o vaření, sousedech, jejích plánech, švagrové a jejích dětech, čeká se ode mě pochvala, úžas, případně souhlas, jak jsou ti sousedi strašní, tak jí to dopřeju a mám na nějaký ten týden klid. Nepřišla jsem ani na to, jak rozmluvit tchána, ani na to, jak zastavit tchyni a už dávno mě to netrápí ;) Když nechtějí sami, nic s tím asi neuděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 13:57

To máš dobré. To já něco vypravím, třeba o nás nebo vnukovi a on se zvedne a odejde uprostřed mé věty. Už jsem rezignovala a jen mlčím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34473
16.10.25 14:02

Co s tím? Nic. Proč to řešíš? Když nechce, ať nemluví. A pokud se u nich necítíš dobře, tak tam nechoď a máš klid úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
16.10.25 14:11

Jak vypada jednoslabicna veta? :D
A na ostatni mluvi hodne, jen na tebe ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 14:49

Moc děkuju za názory

:D Jednoslabičné věty jsou: Jo. Ne. Mám. Občas z toho jsou věty jednoslovné: Nemám. Není. Doma. Venku. Včera. Velmi zřídka něco delšího: Na zahradě. Vyměň gumy.
S ostatními mluví o něco víc. Se mnou jen kdy se na něco zeptám. Někdy jen něco zabručí. A vůbec nevím, jestli mě poslouchá, protože skoro nereaguje. Jestli ho třeba něčím neštvu. Když nám něco dává, dává to manželovi, nikdy nám oběma, i když u toho jsem. Ale říká mu: užijte si to, ale na mě se u toho ani nepodívá Trvá to už skoro čtyři roky. Na našeho syna (16 měsíců) taky nemluví, jen se vždycky podívá a řekne hm.

• Citovat
  • Upravit
35854
16.10.25 15:06
@Anonymní píše: Více

No tak je prostě takový. Nech to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
16.10.25 15:13

Záleží, jestli je takový málomluvný proto, že jste každý úplně jiný, jestli jste spolu dříve nevedli debaty, které vedly ke konfliktu a nedorozumění, nebo jestli s tebou takhle (ne)mluví od samého začátku proto, že mu nejsi sympatická. Já mám třeba „tchána“, který se mnou mluví o všem, ale přitom vím, že mě do rodiny vůbec nebere, protože nedokáže svému synovi odpustit, že se rozvedl. To já ale ovlivnit nemůžu, a tak se s ním bavím mile, slušně, o všem, o čem chce on. To je tak to jediné, co já můžu udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová