Zvládáte říkat NE?

Anonymní
14.10.25 14:52

Zvládáte říkat ne?

Už podle nadpisu je jasné, o čem bude diskuze.
Zvládáte říkat ne?
Mám velmi dominantní mámu a tchána. Oba mají jasný názor na vše. Na výchovu dětí, na to, kam pojedeme na dovolenou, jak budeme trávit prázdniny, jaké si koupíme auto.
Neptají se na názor, ale jen oznamují, když rekneme, že ne, tak jsou jen důraznější.
Už mě to neskutečně vyčerpává. Nedávno se máma rozhodla, že chodím špatně oblékaná a rozhodla se mi koupit šaty, nakonec jsme se rafly a já mám doma šaty, co nenosím. Tak to je často, já řeknu ne, ale postupně podlehnu.
Teď jsme se rozhodli, že omluvime děti ze školy, až budou prázdniny a uděláme si týdenní dovolenou a je oheň na střeše. Máma mi oznámila, že škola je podstatná a do školy půjdou. Samozřejmě nepůjdou, ale je náročné se pořád dohadovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
14.10.25 14:54

Šaty nech u ní.
Dovolenou s ní nekonzultuj.
Atd.
Prostě co nejmíň kontaktu a sdílení informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
14.10.25 14:55
@Anonymní píše: Více

Chybi mi v tom postoj tveho manzela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.25 14:57

@Karamba2020 nekonzultujeme nic. Přijde a oznámí. Třeba mi oznámila, že až budou podzimní prázdniny, tak si vezme děti a pojedou na chalupu, tak jsem jí řekla, že děkuji, ale plány máme. Šaty mi přinesla. Kolikrát mi přinese jídlo, co nejime a nechá ho na stole, pak se rozčiluje, že to vyhazujeme.

• Citovat
  • Upravit
1799
14.10.25 15:00

Chápu že je to únavné, ale asi bych to s nimi ani neřešila.
Prostě ne a tečka. A jestli je to baví ti pořád zasahovat do života tak bych jim řekla asi něco od plic. (Já asi víc rázněji, že už by si nedovolili asi nic).
A také že jsou to vaše děti, auto, bydlení, kocka i pes. A že si můžou myslet co chtějí, ale že si vše uděláte vždy podle sebe.
Taky bych se vyhradila proti tomu, že ti není pět a fakt ti nemusí kupovat oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
14.10.25 15:03

No už to umím, ale taky to chvíli trvalo. Dokud jsem to neuměla, byla jsem naštvaná sama na sebe, že mě nutí do něčeho, co nechci. Pokud to ona oznámí tobě, tak řekni, že ne…já vždycky říkala, že jo tvůj názor, já mám jiný a bude to podle mě…a hotovo…a neustupuj…zvykne si, bude muset ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5180
14.10.25 15:03

Jak vam muzou naridit, jake si koupite auto, nebo kam pojedete na dovolenou? To nechapu.
Saty to je to nejmensi, taky ti je treba mohla dat pod stromek na vanoce. Kdyz se ti nelibi, tak je nenos.
Se skolou ma pravdu, ze je dulezita, ale je to samozrejme vase vec - proc ji to teda vsechno hlasis, kdyz je takova? Rekni ji to az pak, az je to vse zarizene, zabukovane, zaplacene. Nebo to nerikej vubec, pokud ji to neovlivni (pokud vam treba nehlida psa, nebo nebydli hned vedle vas a zjisti to hned).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 15:07

@hani28 nic nehlásím. Přišla a oznámila mi, že si bere děti, což si tedy nebere. Škola zas tak důležita není, máme bezproblémové děti, budou chybět ve čtvrtek a pátek, kdy mají obě jen po pěti hodinach a spíš jednodušší předměty.
A jo, bydlí vedle nas a bude nám hlídat psa :lol:

• Citovat
  • Upravit
34388
14.10.25 16:07

Prostě si stůj za tím co řekneš, a atˇse stavěj třeba na hlavu :nevim:
Nechápu jak vám můžou takhle poroučet? Jaký si koupíte auto, kam se pojede na dovolenou? To jako vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
14.10.25 16:31

NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 17:27
@arinecka píše: Více

Jsou oba zvyklí řídit všechny a všechno.

• Citovat
  • Upravit
32323
14.10.25 17:29

No tak ať si to řídí u sebe doma, ty máš zase svoje. Musíš se postavit sama za sebe, nikdo jiný to za tebe neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
14.10.25 17:48

Tak zase pokud po nich chcete hlídat psa, je to těžký. Jakože nemůžete odjet, aniž byste nevyužili jejich pomoc? Příště vemte psa sebou. Volte dovolenou tak, abyste jejich pomoc nepotřebovali a mohli odjet, aniž byste cokoliv předem domlouvali.

I když to bydlení vedle je asi největší kámen úrazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 17:53

@Fazulina nechci hlídat psa, ale je to její miláček, takže si ho bere dobrovolně. Jinak pro psa jsem měla hlídání zajištěné i bez ní, to mi oznámila, že pes s ní jede na chalupu, s tím problem nemám.
Tady není nic o domlouvání, přišla, aby mi oznámila, že si bere děti na chalupu, což nejde, když v termínu jsme pryč.

Tchan bydlí 60 km a dělá totéž.

• Citovat
  • Upravit
32323
14.10.25 17:55

A to neumíš říct, laskavě mi nic neoznamuj? Pokud něco chceš, můžeme se domluvit. Dělají oba dva jen to, co jim povolíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová