Zvládáte říkat NE?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5182
14.10.25 18:30
@Anonymní píše: Více

Aha tak to je pak tezsi, kdyz bydli vedle vas a vi co delate. No nehlasite, ale tak rekli jste jim, ze vezmete deti ze skoly a pojedete. Tak jim to nerikejte.
Zacni u toho psa - kdyz mas zajistene jine hlidani a ona ti oznami, ze ho vezme na chalupu, tak rekni ze ne, ze bude u XY. Zacina to psem, u ktereho ti to nevadi, ale pak si mysli, ze to muze delat i s detma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 18:33

@hani28 těžko jí to můžu nerict, když jsme řešili tu chalupu o prázdninách. Nejpozději ve středu by to stejně poznala, protože začneme balit.

• Citovat
  • Upravit
1968
14.10.25 18:37

Na oznámení obvykle říkám: „A na to si přišla jak?“ A já jsem takový ten rebel občas až z musu, že se musím spíš hlídat abych schválně nedělala opak, než se po mě chce. Protože to by taky byla ovlivnitelnost. A protože zkušenost v rodině s manipulativní babičkou tak jsem přecitlivělá na cokoliv, co smrdí jako manipulace a hned se vzteknu a ohrazuju ať si dotyčný ty manipulace nechá pro sebe, že na to nejsem zvědavá.

Ale taky jsem se to musela naučit. Musela, protože jsem viděla kam vede, když to neuděláš. A tam nikdo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
14.10.25 18:43

Chápu jaký je to opruz. Jediné jak s tím žít je svoje stanovisko oznámit, když pojedou tu svoji říct že to není výzva k diskusi a dál už se o tom nebavit. „O tomhle se už nemusíme/nebudeme bavit“ je naše jediná odpověď když přesto někdo pokračuje.
Pravda je, že jsem k tomu musela trochu zestárnout a manžel je velká podpora.
Jinak to dost dobře nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
14.10.25 19:11

Tak jim řekni že chápeš jejich potřebu všechny a všechno řídit, ale ty už jsi dávno dospělá soběstačná a svéprávná osoba a tudíž budeš dělat věci po svém, protože je to tvůj život, potažmo život tvých děti. Oni už své děti vychovali a je řada na tobě. Promiň mami, (tcháne) ale buď mě budete respektovat, nebo se budeme vídat minimálně. Hotovo tečka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
14.10.25 20:34

No tak by to poznala az ve stredu, az date sbalene tasky do auta :nevim: vsak predem nic rikat nemusite.
O tom to je, ze vam ridi zivot, ze mas pocit ze ji to musis rict, resit to s ni, protoze bydli tak blizko, ze to stejne vsechno vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
14.10.25 20:37

Jak jako přijde. Ona má klíče od tvého bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 20:39
@MartinaIrena píše: Více

Když jsme doma, nezamykame dveře na zahradu a jinak ano, má od nás klíče.

• Citovat
  • Upravit
25138
14.10.25 20:41

No tak to jsme u jádra problémů. Tak si vyměňte zámek a třeba se tchýně dovtípí. Hele sami jste si zadělali na problém. Už jen tím, že bydlíte tak blízko. Že jste jí dali ty klíče. Že si necháte hlídat psa. Atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 21:15

@MartinaIrena je to moje máma. Klíče má už od doby, co tu bydlela moje prababička (je to už víc než 30 let, od zadního vchodu máme pořád původní klíč) a klíče jsou nejmenší problém, do domu nikdy nejde, když nejsme doma. Vždy přijde jen když tu jsme.
Psa hlídat chce, protože už je doma a nudí se. My ho kupovali i kvůli ní, protože sama psa kvůli věku už nechtěla.
Tchán je naprosto stejný a možná ještě horší a to bydlí 60 km, klíče od nás nemá a psa nám nehlídá.

• Citovat
  • Upravit
2384
15.10.25 07:40
@Ploskutáček píše: Více
:mrgreen: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
15.10.25 08:11

To je ale jejich problém a tvoje zbytečná starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
15.10.25 12:25

Jedna reakce pro oba:

Víš co Sašo?
Jdi do pr..le

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.25 13:00
@arinecka píše: Více

On to je můj problém, když to zkouší i na mě.

• Citovat
  • Upravit
21703
15.10.25 14:02

A když neposlechneš udělají co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie