Pohřeb - kde stát

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
283
25.10.25 14:26
@arinecka píše: Více

V úvodním příspěvku to nenapsala, v případě, že platila polovinu, tak ať si sedne, kam chce sama, mají s matkou stejné rozhodovací právo.

• načítám...
Anonymní
25.10.25 14:30

@veria máš pravdu, ale mě by nenapadlo chtít sedět v první lavici na pohřbu svého ex a jeho přítelkyni nechat vzadu…
Proč taky? Rodinu tvořil poslední roky s ní.

• Upravit
33702
25.10.25 14:42
@Hanney7 píše: Více

Ale i kdyby neplatila, tak s nim 12 let zila. Pozadavek te jeho matky je proste neuctivej.

• načítám...
5139
25.10.25 15:28
@Midaku píše: Více

No tak teda nevim, jestli matka musi nutne byt vic nez partnerka. Matka evidentne synovu partnerku neprijala a nevime, jestli a jak moc syn byl vubec s matkou v kontaktu.
Ve tvem pripade bych brala za samozrejmost sedet vedle manzela - kdyz to byl pohreb jeho babicky, i kdyz jsi ji neznala, tak je prece samozrejme sedet s manzelem, a ne on vpredu a ty vzadu.

• načítám...
Anonymní
25.10.25 15:35

@hani28 co tak vím tak máma zemřelého se spíš stále pletla do jejich života, vadilo ji že cestují, že si užívají života.
Ona se hádat nebude, není ten typ. Ale mrzí ji to.

• Upravit
2753
25.10.25 15:36
@veria
@veria píše: Více

Nejde o to, zda tam ma co pohledávat, spíš jsem se divila, že se jí tam vůbec chce :nevim:…ale mě pohřby celkově míjí, tak to zjevně bude tím :mrgreen:

• načítám...
76763
25.10.25 15:45
@Anonymní píše: Více

tak ono už je velmi zvláštní, že pohřeb zařizuje matka zesnulého, a od toho se odvíjí všechny další problémy,
proč pohřeb nezařídila jeho partnerka? teď musí hrát druhé housle

• načítám...
76763
25.10.25 15:51
@Ahep píše: Více

přesně, notář jedná pouze s tím, kdo zařizuje pohřeb, když se toho kamarádka zakladatelky neujala sama, tak pohřeb zařídila a zaplatila matka, je vždy pouze jeden zřizovatel pohřbu,
a to jestli kamarádka zakladatelky zaplatila matce půlku pohřbu byla už jen její dobrá vůli (a možná i blbost), protože teď je matka ta nejdůležitější osoba a všechno řídí ona

• načítám...
76763
25.10.25 15:52
@Yasmen píše: Více

tak jak jako, že se jí tam chce? :zed: tak byla za zemřelého několik let vdaná, cosi spolu zažili, kdysi se milovali - tak jak chce nebo nechce?
na pohřeb chodí lidé, kteří zesnulého sotva znali, tak proč by tam neměla jít bývalá manželka?

• načítám...
Anonymní
25.10.25 15:53
@stinga píše: Více

A četla jsi co sem psala?
On ji umřel doma a matka se hned ujala řešit věci a po ní chtěla polovinu nákladů.
Já teda nevím, ale co přesně ji tady vycitate?

• Upravit
76763
25.10.25 15:58

a matka byla u toho?
prostě bohužel podle zákona je „nejdůležitější“ vypravitel pohřbu, a to je tady matka,
a nevyčítáme jí vůbec nic, je v hrozné situaci,
ale bohužel matka vyřídila pohřeb, matka poroučí

Příspěvek upraven 25.10.25 v 15:58

• načítám...
2753
25.10.25 15:58
@stinga píše: Více

Ja bych nešla, nevidím v tom smysl :mavam: jestli skoro cizi lidé chodí na cizi pohřby, tak je to o to divnější. Šla bych jen na pohřeb vypravený lidmi, na nichž mi záleží, kteří mne tam chtějí a které nechci zranit. Nic víc, nic míň :nevim:

• načítám...
Anonymní
25.10.25 15:59

@stinga nevím, ale nikde sem nepsala že byla několik let vdaná. Bylo to přesně naopak…ale v podstatě ano, proč by tam nešla. Nikdo neříká ať tam nechodí. Jen mi přijde nevhodné posadit ženu která s ním žila, poté se i starala po dobu jeho nemoci tak posadit někam dozadu a ex se kterou se nevídal ani nemel děti posadit dopředu.
To je za mě velice nevhodné a je mi kamarádky líto. Poslední dny pro ni byli velmi těžké a tohle je rána do zad.

• Upravit
76763
25.10.25 16:00
@Yasmen píše: Více

tak já žiju na vesnici a na pohřeb chodí celá vesnice, každý každého zná, i když mu na něm osobně nezáleží

• načítám...
76763
25.10.25 16:00

jako ano, máš pravdu, ale její smutek a bolest nezmenší to, jestli sedí vzadu nebo vpředu

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová