Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše: Více
Dík za nápad, ale není potřeba, mít zdravé hranice není sobeckost.
Třeba to jednou pochopíš taky. A nebo třeba nepochopíš.
![]()
No u nás ve městě se před x lety stala tragédie, jeli 4 kluci kolem 20 let v autě, řidič to nezvládl a dva ti kluci zahynuli, jeden byl jedináček, matka byla lékařka 51 let, šla na ivf, otěhotněla, ale beztak to nedopadlo,
takže možná se zakladatelka může těšit, že…
@stinga
tohle jsou hrozné věci, vždy, když se zabijí děti a mladí lidi je to šílené a pro rodiče životní rána, která se nikdy nezacelí
to radši nadávat denně na drzost pubošky, ale hlavně, že jsou živí, zdraví a šťastní… je fakt, že takové „podzimní“ mateřství taky ze své rodné vesnice znám, žena 45+ měla už odrostlé kluky, jeden měl smrtelnou nehodu… nebyla schopna pár měsíců vůbec fungovat, což bych asi měla stejně, a poté se jí do roka a kousek narodila krásná, zdravá holčička… no, aspoň trocha štěstí a slunce pro tu rodinu ![]()
@pisisvori píše: Více
Expert v ničení diskuzí jsi ty. Když si někdo dovolí rozporovat tvoje příspěvky, tak chytneš stíhu a urážíš všechny okolo. Zrovna ty tady máš titul nesnášenlivýho dokonalýho všemohoucího.
@miciangorajde píše: Více
To není to samé…Podpora neznamená, že se budeš do druhého plést a řešit za něj jeho problémy. Podpora znamená, že druhému věříš, že buď ví co dělá, nebo že se bude dokázat vyhrabat ze své ( z tvého pohledu) šlamastiky.
Budu se tvářit že je to pravda. Neumím si představit že bych v 50 rodila a teď bych měla dítě ve druhé třídě. Pro mě nepředstavitelné. Ovšem já byla v 50 už dávno v přechodu a předtím jsem starosti s otěhotněním neřešila, protože jsem po posledním porodu byla na sterilizaci. Právě proto abych nemusela nic takového řešit.
Neumím si ani představit že bych řešila těhotenství mé matky kdyby jí bylo padesát. Ale kdyby se stalo, že by v pozdějším věku otěhotněla ( měla nás s bratrem mladá, jak bylo v té době zvykem), nedokázala bych se mladšímu sourozenci otočit zády a v případě potřeby b, ch se postarala, stejně jako jsem se starala o své děti a vnouče.
@Janli píše: Více
tak to si absolutně vůbec nemyslím… nespletla sis ji? ![]()
@Janli 58034806 [/citace
Jsem na to hrdá, jak některé tady se. r… „Narcismus, sociopatie, hysterie, maloměšťáctví, rytí a shazování…“ jsou jen tak silné jak moc se je nechá…v těhle případech si neberu servítky:-).
@stinga píše: Více
V blbým případě jo…. Klidně to může být manžel kamarádky nebo jednorázovej úlet v lázních. Už jsem moc stará na to, abych si dělala iluze a nevěděla, že v padesáti většinou čekáš všechno, jen těhotenství ne.
@Lucy75 píše: Více
Já jsem s ní, Josefem a několik dalšíma, měla nějaké výměny názorů…Hrozně určitým druhem lidí opovrhuji a baví mě se dívat, jak je vytáčí a skáčou jak čertíci z krabičky, když se jejich rytí…někdo „nebojí“…Ten styl a způsob jak v každé druhé větě dělají chytré atd…Ale nebudu to tady plevelit…Oni to stejně za pár stránek stihnout převést zase do hádek a je jedno, který slušný se chytne:-(.
Jen ten poslední komentář:-) Tak za mě jen naprostý „hlupák“, který má aktivně sex a třeba i nechráněný neřeší možnost, že by mohl být těhotný…to bych čekala tak u žáka inkluze:-):-).
Příspěvek upraven 29.10.25 v 16:38
@Lucy75 píše: Více
Bohužel ne. Nedávno tu v jedné diskuzi chytla úplný hysterák a od té doby už jsem to zaregistrovala víckrát. Taky jsem měla pocit, že ji někdo vyměnil, ale asi blbý období. Máme to občas všechny..
@karkarka píše: Více
to netuším, jak píšu, je to lékařka, tak asi má známé? a když jako důvod měla tragickou smrt jediného dítěte?
@Janli píše: Více
a když už ulítla ať už s kýmkoli, že by ji nenapadlo udělat si potom test?
@karkarka píše: Více
možná v zahraničí, víš jak, za peníze je možné - skoro - všechno…