Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cizinka 999 píše: Více
Jo, když pánbůh dopustí i motyka spustí…. ![]()
Mě taky gynekoložka upozorňovala, že od ní chodí na potrat nejvíc holky po čtyřicítce, co netušily, že můžou otěhotnět
Je to nepravděpodobná shoda náhod, ale umím si představit, že by se to mohlo stát. A v situaci zakladatelky bych teda byla vytočená takovým způsobem, že bych to pomalu musela zpracovávat u terapeuta. Protože bych kvůli tomu nechtěla zlikvidovat vztahy, ale bylo by mi jasné, že ke všem svým starostem mi prostě technicky vzato nezbyde nic jiného, než se částečně na péči o dítě podílet.
@Discrod píše: Více
Tak pokud je to opravdu skutečnost, tak bych se jí to snažila naopak vymluvit, než zrovna přemýšlet nad tím, jak ji v takovém pokročilém věku podpořit…
Popravdě, si to vůbec nedokážu představit. ![]()
Už vzhledem k tak pokročilému věku, je to především, víc než velké riziko… ![]()
Ale to vám přece musí být víc než jasné, ne? ![]()
@inkakřivák píše: Více
Zase až tak velký ne…často se to zkomplikuje s nadcházejícím přechodem
Zakladatelka se boji, ze ji mamka porodi dalsi dite k jejim. A zrejme se nemyli.
Tady tito, jak tu bylo receno „pohrobci“
, casto konci na krku dospelym sourozencum. Vetsinou se to ale deje, kdyz se na stara kolena zblazni chlap, nebo kdyz jsou matka dcera vek 20 + 40.
50 mi prijde na zenu bizar az nemozne.
@PaníBovaryová píše: Více
Jakože normální ženské, které do té doby mateřsky fungovaly a co už mají odrostlé děti, tak takové, když to toho na přechodu plodnosti a přechodu omylem vlítnou, tak se z toho ČASTO zcvoknou a přehoděj dítě na svého dospělého potomka? Opravdu?
.Neznám takovou. Jen jsem to slyšela o pár „nedokojených“ nedospělých matkách, které nefungovaly ani za mlada.
@Takyjedna píše: Více
Spis uz jsou po te 40 hodne unavene, takze vyzaduji hodne pomoci.
Já bych se bála o maminku a neřešila jestli budu muset dítě hlídat, naopak jí podpořím, protože ti taky celé ty roky dala péči a co jí pomůže víc.. je to šok, ale taky musela přemýšlet jak to řekne i tobě a dneska se neboj, že babicky kolikrát nejsou šikovnější než mladé maminky.. jen to bude hodně těžké a pomáhala bych co to šlo.. představ si, kdyby to bylo tvé další dítě, v podstatě pro tvé děti to bude skoro sourozenec.. je to tvoje maminka..
@Sedmikráskakrásná no jako mladší sourozenec věkově ano, akorát že to bude strýček/tetička… no co už, včera jsem tu k tomu své napsala, pokud je to pravda, tak zakladatelce i její mámě přeju opravdu hodně zdraví a štěstí - budou ho potřebovat
@inkakřivák píše: Více
Ale to já chápu, ž esi myslela, že přichází menopauza a taky asi pžíchází…ale prostě, když mám sex a asi nechráněný, tak musím počítat i s těhotenstvím. Tomu na tom nerozumím, že existuje někdo, kdo tuhle variantu vůbec nebere v potaz…A proto jsme se ptala, třeba celé 3 měsíce, co je těhotná tu MS má…Proto mě to zajímalo, jak to fakt bylo?
@pisisvori píše: Více
Tak to by ses divila jak existuje. V te generaci mych rodicu, coz je 60+, je zrejme uplne bezny nazor ze prerusovana souloz je spolehliva antikoncepce a kdyz „to chlap umi“, nemuze se nic stat. A co me sokovalo uplne, znam tri zenske kolem 30, ktere ten nazor maji taky, ze jako nejde otehotnet, kdyz to nezamyslis schvalne. Takze zenska v 50, v menopauze, si asi uplne klidne muze rikat ze uz davno plodna neni. Ostatne kdyby chtela, tak by se ji to nepovedlo, co si budem povidat
No pry telo jeste obcas splasi obcas a muzes mit nekolik foliku a otehotnis raz dva.
Mne je skoro 51 a vcera jsem nyla na gynde a videla ze jsem mela v nedeli ovulaci a ze se mam chranit nebot takovych pripadu co v mem veku otehotneli, a mysleli si ze je to menopause videla za 40 let nemalo