Moje 50letá máma je těhotná. Nevím, jak ji mám podpořit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
29.10.25 22:53
@Janli píše: Více

No pry telo jeste obcas splasi obcas a muzes mit nekolik foliku a otehotnis raz dva.
Mne je skoro 51 a vcera jsem nyla na gynde a videla ze jsem mela v nedeli ovulaci a ze se mam chranit nebot takovych pripadu co v mem veku otehotneli, a mysleli si ze je to menopause videla za 40 let nemalo

• Citovat
  • Upravit
6626
29.10.25 23:01
@Cizinka 999 píše: Více

Jo, když pánbůh dopustí i motyka spustí…. :mrgreen:
Mě taky gynekoložka upozorňovala, že od ní chodí na potrat nejvíc holky po čtyřicítce, co netušily, že můžou otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
29.10.25 23:16

Je to nepravděpodobná shoda náhod, ale umím si představit, že by se to mohlo stát. A v situaci zakladatelky bych teda byla vytočená takovým způsobem, že bych to pomalu musela zpracovávat u terapeuta. Protože bych kvůli tomu nechtěla zlikvidovat vztahy, ale bylo by mi jasné, že ke všem svým starostem mi prostě technicky vzato nezbyde nic jiného, než se částečně na péči o dítě podílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16039
30.10.25 01:05
@Discrod píše: Více

Tak pokud je to opravdu skutečnost, tak bych se jí to snažila naopak vymluvit, než zrovna přemýšlet nad tím, jak ji v takovém pokročilém věku podpořit…
Popravdě, si to vůbec nedokážu představit. :lol:
Už vzhledem k tak pokročilému věku, je to především, víc než velké riziko… :pankac:
Ale to vám přece musí být víc než jasné, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106279
30.10.25 06:37
@inkakřivák píše: Více

Zase až tak velký ne…často se to zkomplikuje s nadcházejícím přechodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106279
30.10.25 06:44
@Lucy75 píše: Více

Nespletla, je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
30.10.25 08:56

Zakladatelka se boji, ze ji mamka porodi dalsi dite k jejim. A zrejme se nemyli.
Tady tito, jak tu bylo receno „pohrobci“ :mrgreen:, casto konci na krku dospelym sourozencum. Vetsinou se to ale deje, kdyz se na stara kolena zblazni chlap, nebo kdyz jsou matka dcera vek 20 + 40.
50 mi prijde na zenu bizar az nemozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
30.10.25 10:13
@PaníBovaryová píše: Více

Jakože normální ženské, které do té doby mateřsky fungovaly a co už mají odrostlé děti, tak takové, když to toho na přechodu plodnosti a přechodu omylem vlítnou, tak se z toho ČASTO zcvoknou a přehoděj dítě na svého dospělého potomka? Opravdu? :think:.Neznám takovou. Jen jsem to slyšela o pár „nedokojených“ nedospělých matkách, které nefungovaly ani za mlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
30.10.25 10:22
@Takyjedna píše: Více

Spis uz jsou po te 40 hodne unavene, takze vyzaduji hodne pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.25 10:30

Já bych se bála o maminku a neřešila jestli budu muset dítě hlídat, naopak jí podpořím, protože ti taky celé ty roky dala péči a co jí pomůže víc.. je to šok, ale taky musela přemýšlet jak to řekne i tobě a dneska se neboj, že babicky kolikrát nejsou šikovnější než mladé maminky.. jen to bude hodně těžké a pomáhala bych co to šlo.. představ si, kdyby to bylo tvé další dítě, v podstatě pro tvé děti to bude skoro sourozenec.. je to tvoje maminka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
30.10.25 13:23

@Sedmikráskakrásná no jako mladší sourozenec věkově ano, akorát že to bude strýček/tetička… no co už, včera jsem tu k tomu své napsala, pokud je to pravda, tak zakladatelce i její mámě přeju opravdu hodně zdraví a štěstí - budou ho potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
30.10.25 15:33
@Lucy75 píše: Více

Proč zrovna tomuhle nevěřím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
30.10.25 17:29
@Weia píše: Více

proč? proč by se měla podílet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
30.10.25 18:17
@inkakřivák píše: Více

Ale to já chápu, ž esi myslela, že přichází menopauza a taky asi pžíchází…ale prostě, když mám sex a asi nechráněný, tak musím počítat i s těhotenstvím. Tomu na tom nerozumím, že existuje někdo, kdo tuhle variantu vůbec nebere v potaz…A proto jsme se ptala, třeba celé 3 měsíce, co je těhotná tu MS má…Proto mě to zajímalo, jak to fakt bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 19:47
@pisisvori píše: Více

Tak to by ses divila jak existuje. V te generaci mych rodicu, coz je 60+, je zrejme uplne bezny nazor ze prerusovana souloz je spolehliva antikoncepce a kdyz „to chlap umi“, nemuze se nic stat. A co me sokovalo uplne, znam tri zenske kolem 30, ktere ten nazor maji taky, ze jako nejde otehotnet, kdyz to nezamyslis schvalne. Takze zenska v 50, v menopauze, si asi uplne klidne muze rikat ze uz davno plodna neni. Ostatne kdyby chtela, tak by se ji to nepovedlo, co si budem povidat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová