Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky asi bych mela jasat ale opak je pravdou moje babicka kupuje detem drahe darky a obleceni…male nausnice za 3800,– bundu za 2999,– kalhoty za 1800,– malemu neni ani 2 roky a ma vse od domecku po auto detske za 4500,– hadry atd za hafo penez nevim jak ji vysvetlit ze je to skoda ze je to zbytecne opravdu jsem z toho zoufala. nechci aby to vyznelo ze se chlubim to ne prave naopak jsem s toho smutna ![]()
Neres kraviny. Pokud jim to chce babicka to koupit chce, ma na to, tak je to jedno, ne?? ![]()
Máme to stejně, ale mě to teda nevadí
Třeba na Vánoce kupujeme je jeden dáreček a zbytek dostane od babiček. Aspoň máme ušetřené peníze na jiné věci a malý má to, na co bychom upřímně my sami neměli ![]()
Pokud nepomáhá opakovaná domluva, navrhnout účet, kam by mohla dětem posílat místo dárků částku na spoření ![]()
@kamikaa píše:
Neres kraviny. Pokud jim to chce babicka to koupit chce, ma na to, tak je to jedno, ne??
no nevim ale co bude napr z maleho je totalne rozmazleny
@burgundy píše:
Pokud nepomáhá opakovaná domluva, navrhnout účet, kam by mohla dětem posílat místo dárků částku na spoření
to mas recht ![]()
@marisa.en
Ohledně rozmazlenosti teda neporadim ale na druhou stranu lepší drahé dárky než auto za kilo od větví co se po týdnu rozpadne ![]()
Jinak jak už bylo napsáno zkusit babičce domluvit a zmínit účet a spoření ![]()
@marisa.en Klid!
Není to škoda a není to zbytečné, pokud to babičce udělá radost, malé se hadříky líbí a nikoho její nákupy nezruinují ![]()
Řešila bych až v případě, že by babička kupovala něco naprosto nevkusného ![]()
@Camael píše:
@marisa.en
A diskuze má být konkrétně o čem?
o cem asi
rady jak vysvetlit ze nechci mit totalni fracky
@Deninina píše:
Máme to stejně, ale mě to teda nevadíTřeba na Vánoce kupujeme je jeden dáreček a zbytek dostane od babiček. Aspoň máme ušetřené peníze na jiné věci a malý má to, na co bychom upřímně my sami neměli
no jo no asi jo
@marisa.en píše:
jo
Tak to už normální není, přikládat cenovky, asi si léčí nějaký komplex..
A že bude malej rozmazlenej bych se fakt nebála. Děcko nepozná jestli to stálo pade nebo dva litry.