Kuře Kung Pao recept

483
8.1.09 18:05

kuře Kung Pao

Ahoj,

jak děláte kuře Kung Pao? Vždy mi to v restauraci moc chutná, ale doma nevím co tam všechno přsně přide.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
8.1.09 18:29

Stačí si vybrat…

http://search.seznam.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
8.1.09 19:30

Díky,
myslela jsem doma odskoušený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.1.09 20:14

Na oleji osmažit červenou papriku (papričky, ale já dávám kapii), vyjmout, osmažit maso nakrájené na nudličky obalené v solamylu, vrátit papriku, zalít omáčkou rozmíchanou v hrnku (3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička zázvoru), vypnout a vmíchat arašídy.
Podávat s málo osolenou rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
9.1.09 08:54

Já dělám takto: orestujeme cibuli, přidáme maso obalené v solamylu, poté přidáme pórek a papriku, popř. žampiony a zalejeme vodou, provaříme a přidáme sojovku a směs koření na čínu, vmícháme arašídy a krátce povaříme. Asi to není úplně klasické kung pao, ale mě to takto chutná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
12.1.09 21:05

Jé, děkuji vám. Zkusím oba. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.1.09 22:42

kung pao

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.09 07:02

Tak maso by se mělo nejříve naložit.nejlépe přes noc.-to můžeš klidně v koření na čínu+troška oleje.
Ale jinak:orestovat maso na rozpáleném oleji,cibulku,papriku červenou,porek,arašídy..
a ten trik v tom sosíčku je tenhle:je v tom zázvor,chilli,troška červeného vína,rajský protlak,worchester,sojová om. a lžička cukru!
nakonec si připravit mokka lžičku solamylu rozmíchat ve vodě a když je to hotové,tak to vmíchat těsně před vypnutím plotny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
1.7.09 22:22

Já dělám kung pao tak, že do mísy namíchám:

• nakrájím maso na tenké nudličky (mám dojem, že je to to nejpracnější na célém chodu :lol: )
  • pak na měsíčky nakrájenou cibuli (menší)
  • černé houby (musí být předem namočené v teplé vodě ,cca 15minut)
  • dám arašídy
  • sojovou omáčku
  • nakrájené bílé zelí (přiměřené množství)
  • papriku - nejlépe bílou
  • koření: pepř, chilli a ostrou paprikovou směs čínskou
  • bambusové výhonky v nálevu - nadrobno nakrájené
  • bambusové cukrové krystalky
  • solamyl

Já nakupuji od Vietnamců n nás v krámku:

• černé sušené houby - Jidášovi uši v Čechách řečené
  • sojovou omáčku Chin-su - cca 30,–Kč
  • ostrou paprikovou směs (ale nevím ted název)
  • bambus v nálevu (asi 4 ks, dlouhé jsou asi 25cm a jsou ve vakuovaném sáčku v nálevu)
  • bambusové cukrové krystalky

Výše uvedené ingredience jednoduše smíchám, dám hodně té sojovky a solamylu asi tak 1 polévkovou lžíci - NECHÁM 24h uležet, ale opravdu poctivě
Pak dám trochu oleje na Wok pánev a smažím - smaží se to dlouho, nežli vyprchá ta voda ze zeleniny.
Mezitím si umíchám solamyl se studenou vodou a sojovou omáčkou a ke konci, když je to trochu orestované ji tam pomalu vleji, zamíchám, juknu na hustotu a když je málo, tak doleji.

K tomuto podávám Jasmínovou rýži taktéž originál dovoz Vietnam, je to ta samá, co je v těch běžných čínách a čína-bufáčích a fakt je lepší, jinou už nepoužívám, i když stojí cca kilovka 45,–Kč. Rýži dělám zá:,–(ně v troubě. -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
18.2.21 19:00

České kung pao

Nemáte někdo recept na takové to počeštělé kung pao, které se tady vařilo v restauracích za komančů nebo po revoluci? Tady přidávám odkaz. Je to talíř úplně vlevo. Díky :)
 https://www.neverdie.cz/…uzu-revival/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.2.21 19:27

Tady máš recept jak se to má vařit správně (hlavní trik je ona macerace v bílku a škrobu, s tím že originálně se to zprudka smaží ve vysoké vrstvě oleje, ale stejného efektu dosáhneš i když to oblanšíruješ)

https://www.youtube.com/watch?…

tady jčesky, ale bez videa
http://nuselskakuchta.blogspot.com/…-jak-se.html

a tady máš přepis z kuchařky Dobromila Klímy - tedy toho kuchaře z číny ve vodičkovce

40 dkg vykoštěného kuřecího masa
5 dkg pražených arašídů
3 lžíce oleje
1 vejce
1 lžíce polosladkého vína
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička máčeného škrobu
několik chilli papriček špetka cukru, soli a glutamanu sodného

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, troškou škrobu a vejcem a necháme chvíli uležet. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kuře a zas tálého míchání pruce asi minutu restujeme.
Přidáme chilli papričky, arašídy, zamícháme a uzalije zálivem z vína, sojové omáčky, cukru a glutamanu. Vše rychle zamícháme a dohotovme, úprava musí probíhat velmi rychly a hotovýá pokrm nemá mít téměř žádnou štávu.

(to s tím rozpálením pánve a oleje na opravdu prudko je ona klíčová technika + potřebuješ mít hodně tenké nudličky toho masa a potřebuješ je mít všechny stejně velké, aby se to stihlo udělat rovnoměrně)

oproti autentické verzi ti tam chybí základní aromatika sečuánské kuchyně - zázvor, česnek a sečuánský pepř, zbylo jen chilli a zázvor je sušený, což je dost rozdíl.

BTW - v té Klímově kuchyni se vařila čínská revoluční kuchyně - kuchaři co to tenkrát přivezli jako kulturní výměnu byli dokocne nějakou dobu Maovi osobní kuchaři.

o kulturní revoluci v kuchyni vs. tradiční kuchyním Číny je strašně zajímavá kniha

https://www.amazon.com/…p/9881998468

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport