Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přečtěte si o BARF, je to jeden z možných směrů jak krmit psa. Já takhle krmím už pár let svoje psy a moje 9 letá čubina je vitální jako by jí bylo 5. Samozřejmě že čistě kuřecí svalovina není vyvážená strava, je potřeba tam nakombinovat i vnitřnosti, jiné druhy masa, kosti, zeleninu a pro některé psy i obilné přílohy. Zkuste si najít knihu od Kateřiny Novosádové BARF, kde je popsáno jak psovi složit jídelníček i s příklady jídelníčků aby pes během několika dní vždy dostal potřebné živiny.
@Heivka píše:
Přečtěte si o BARF, je to jeden z možných směrů jak krmit psa. Já takhle krmím už pár let svoje psy a moje 9 letá čubina je vitální jako by jí bylo 5. Samozřejmě že čistě kuřecí svalovina není vyvážená strava, je potřeba tam nakombinovat i vnitřnosti, jiné druhy masa, kosti, zeleninu a pro některé psy i obilné přílohy. Zkuste si najít knihu od Kateřiny Novosádové BARF, kde je popsáno jak psovi složit jídelníček i s příklady jídelníčků aby pes během několika dní vždy dostal potřebné živiny.
@Heivka moooc děkuji ![]()
Já psům konzervy a granule nedávám vůbec, kapsičky výjmečně, když je časová krize. Obvykle si kuře uvařím celé, oberu, nasáčkuju si porce do lednice/ mrazáku, podle toho, kolik toho mám. Pak jen dovařím rýži, těstoviny, někdy přidám zeleninu, hlavně mrkev, tu milují. A jorkšíra máme taky, ten moc nezbaští, takže když si připravíš do mrazáku jednotlivé porce, i s tou přílohou, třeba o víkendu, stíhat to určitě budeš.
P. S. Je vidět, že máš chytrého pejska, sám nejlíp poznal, co je pro něj nejlepší ![]()
Jo, a jinak samozřejmě dostávají i vepřové maso a dost často vnitřnosti, milují ryby, ale vzhledem k ceně je až tak moc nekupuju. A teď u nás fičí i ovoce, po melounu se můžou umlátit.
@ropucha 02 A dáváte mu i vnitřnosti a kosti? Pokud ne doporučuji u veterináře nechat udělat kompletní krevní obraz aby jste, když tak mohla včas nasadit rozšíření stravy nebo vitamínové doplňky.
@ropucha 02 píše:
Jo, a jinak samozřejmě dostávají i vepřové maso a dost často vnitřnosti, milují ryby, ale vzhledem k ceně je až tak moc nekupuju. A teď u nás fičí i ovoce, po melounu se můžou umlátit.
Podívejte se na internetu po prodejích veterinárního masa, já kupuji psům ryby, například ořez z lososa za 50kč za kilo. Je to ořez z masa pro lidskou spotřebu, který už není moc použitelný (protože je v tom třeba už moc kostí, nebo je zvíře malé, bylo chybně porcované,…) ![]()
Dávám, játra, ledvinky, a kosti hlavně ve formě drůbežích krků, taky dostávají vajíčka, a rajčata, papriku, čerstvou zeleninu milují, ptala jsem se i na veterině, a řekli mi, že čerstvá zelenína je O. K. spíš se doktor divil, že jim to chutná.
@Heivka
Jé, díky, určitě se kouknu. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo zavrhl granule. Mám 4 menší psy, a každý se diví, že neznají granule.
@Heivka heleď, z těch ořezů by se dalo vařit i pro lidi, ne? ![]()
@Petula306 Kámoška to prodává a říká že u některých lidí má podezření že kupují výrazně víc, než může jejich pes sežrat
Tuhle jsem holkám dávala lososa a měla jsem chuť si z toho umotat sushi
![]()
@Heivka no právě koukám, že tam jsou docela slušný ořezy - zvěřina, hovězí..z toho by šla udělat polívka
no a právě ten losos - asi by z toho taky něco šlo ![]()
Dobrý den. Snad tu najdu nějakou pejskarku/pejskare.. mám yorkshira, kterého bolelo nedávno bříško a měl průjem, proto jsme místo konzerv a granuli (granule, které stejně nejí) najeli na kuřecí maso, vždycky dostal 2× denně misku kureciho masa s ryzí nebo zeleninou, teď už je v pohodě a rada bych bych najela zase na konzervy a kapsicky, ale nechce mi to vůbec jist. Jediný co ji je maso.
Zvyknul si na to a třeba cely den nic nejí a to mu kupuji opravdu kvalitní kapsicky, nevíte co s tím? Už jenom proto, protože to pro psy není dostatečná výživa a někdy to ani nestihnu uvařit.