Zánět oka u kočky?

K97
140
21.7.20 21:41

Zánět oka u kočky?

Dobrý večer, chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenost a neporadil by mi. Kocour tak dva dny zpět přivíral oko, slzelo mu, tak jsem mu to otírala a vše bylo pak přes den v pohodě. Dnes ráno jsem ho objednala na veterinu na očkování, máme zítra dojít. Dnes večer jsem si všimla, že má zase oko přivřené, celé uslzené a vylezlo mu to bělmo nebo tzv. třetí víčko. Kocourek si oko mne, snaží se pořád ležet a mít očka zavřená. Je mi ho hrozně líto a po googlení mám hrozný strach, co se mu mohlo stát a že toto může být vážné. :,( Je to britský čistokrevný modrý kocour, je mu rok a 3 měsíce, měl jít teď na to přeočkování po roce, což asi neklapne, k veterináři půjdu i tak, ale mám fakt strach, co to může být, doteď mu nic nebylo, na slzení očiček celkem trpí od koťátka, ale vždy jsem mu jen utírala ospalky a byl v pohodě, tohle jedno oko má teď hrozné, fakt ho nemůže skoro otevřít. Na netu psali i něco o nějaké nemoci, že to může s něčím souviset.. není ještě kastrovaný, doteď neznačkoval, ale nedávno jsem si všimla fleku po močení v krabici a dnes přítelovi počůral monterky, které leží vždy na stejném místě a jindy si jich nevšímal.. takže na kastraci asi bude muset brzy také dojít, jen mě napadlo, jestli to nemůže nějak souviset? Fakt nevím, je to můj první vysněný kocourek a mám o něj strach, sice zítra jdeme k tomu veterináři tak i tak, jen bych si ráda přečetla některé zkusenosti, pokud jsou… moc děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4024
21.7.20 21:56

Asi půjde o oční infekci, stačí třeba, že se mu do oka něco dostane a je vystaráno. Většinou se dávají antibiotika nebo kapičky, nebo mast přímo do oka. Bohužel kočičky na tyto neduhy dost trpí. Čím dříve se odchytí tím lépe.

Příspěvek upraven 21.07.20 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
21.7.20 21:57

Někdy se stává, že mají pod víčkem nějakou nečistotu nebo kousek obilí teď v létě a čeká až se mu to vyplaví… My doma kočičku nemáme ale náš jezevčík na to trpí dost často… Nebo ho něco do toho oka mohlo praštit, tak mu to teď slzí… Veterinář by měl vědět víc… ;) A kočky mají přeci 7 životů… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20903
21.7.20 21:59

Ja bych si teda spis poslechl veterinare, nez daval na rady z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
21.7.20 22:02

@Cenarius to určitě poslechnu, nemohu se zítra navstevy dočkat, jen mám prostě strach, z čeho to z ničeho nic může být a ještě jak si to oko mne a já mu nemohu pomoct :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
21.7.20 22:03

@Veny89 My ho máme jen v bytě, ven právě nechodí :( tak mi to přijde zvlastni, že takhle z niceho nic to má takhle moc uslzené a vypada to na nějaký zanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
21.7.20 22:04

@katyca Doufám, že to bude “jen” něco, na co pomůžou kapky nebo mast..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
21.7.20 22:33

@K97 tak pak napiš co mu je chudákovi… ;) Držím pěsti… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
22.7.20 12:32

@Veny89 Tak má prý zanet spojivek, asi z pruvanu. Rád sedí na okně a pozoruje všechno venku, vetracky v tehlech tehlech mame otevřené porad.. vzdy mu oci slzely, ale to jedno oko ma ted fakt hnusny. Tak ma nejake kapicky, snad si to nechá kapat a pomůže to co nejdriv. Jinak se divím, ze ho i naockoval, kdyz ma ten zanet spojivek.. ale snad ten veterinář vi, co teda dela.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
22.7.20 12:54

@K97 tak to je relativně dobrá zpráva… Za týden je v pohodě… ;) Ono by se asi nemělo očkovat při zánětu v těle, ale zánět očí je asi spíš lokálnějšího charakteru… :palec: ale nejsem veterinář… Kocourek bude v pořádku… Uvidíš… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
22.7.20 13:30

@Veny89 Snad ano, je mi ho hrozně líto, ale věřím, že to dopadne dobře a nebude ho dlouho nic trápit. Děkuji za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný