Kuřecí vývar a miminko

Anonymní
10.8.20 20:02

Kuřecí vývar a miminko

Zdravím všechny mám na vás otázečku chystám se uvařit svému osmiměsíčnímu synovi kuřecí vývar tudíž se ptám co vše tam mohu dát za koření? Př. Co zeleninový bujón, podravka atd? Díky za odpověď dneska jedu za maminku :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80119
10.8.20 20:03

Žádné. Zeleninu a kuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
10.8.20 20:05

Bujón ne, podravku ne. V tomhle věku jsem dávala max. cibuli a bylinky (petžel, kousíček libečku) a zeleninu (mrkev, pastiňák, kousíček celeru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.20 20:06

Zeleninu, maso, max. petrzel.
Si precti slozeni bujonu a podravek. Z toho normalne nevarim teda ani dospelym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
10.8.20 20:08

Boze ja nedavam bujon ani podravku ani dospelemu. Neni absolutne duvod a to mam vzdy silny vyvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.8.20 20:08

Nedávala bych tam nic. Já tedy nedávám bujón ani podravku ani pro nás. Dávám maximálně sůl a libeček. Pro mimino bych nedala ani to. Povarit maso, přidat zeleninu. To úplně stačí.

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.8.20 20:10

Bujóny a podravku nedávám ani dospělým, fujtajksl. Do vývaru dávám kuřecí kostru, mrkev, petržel, kousek cibule a sůl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.20 20:16

Kuřecí vývar a miminko

No bujón taky nedávám ale nedávno ho měli v akci tak sem jich pár vzal hovězí, zeleninový atd ale to je jedno za mě jako za chlapa není nad lžičku podravky ta to vždy dobře doladí jen můj názor ale samozřejmě dám na vás holky a děkuji za názory ;)

• Citovat
  • Upravit
20901
10.8.20 20:26
@Anonymní píše:
No bujón taky nedávám ale nedávno ho měli v akci tak sem jich pár vzal hovězí, zeleninový atd ale to je jedno za mě jako za chlapa není nad lžičku podravky ta to vždy dobře doladí jen můj názor ale samozřejmě dám na vás holky a děkuji za názory ;)

Ani ja jako chlap toto nepouzivam. Hrozne to zvysuje mnozstvi zkonzumovane soli. A ten malej to bude supat i ciste kure a zelenina. Fakt zadna sul a zadny koreni. Sobe to pak dochut dle libosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
10.8.20 20:27

Ok, ale dítěti z toho nevař. Je tam zbytečně moc soli a glutamát - jak se jednou naučí na glutamát, bude zle…
Tak ať malýmu chutná! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
10.8.20 20:30

Zadne bujony, podravky a podobne hnusy bych nedavala ani sobe, natož dítěti. Proste udelej vyvar, dej tam zeleninu, muzes bylinky a sobe to pak dosol, opepri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
10.8.20 20:34

Já bych dala jeden bobkový list, pár kuliček nového koření, majoránku, libeček a kmín. Vše v malém množství. Vývar vařím doma často a masox ani podravku nepoužívám nikdy. Vývar se má správně pomalu táhnout několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.8.20 20:36
@Anonymní píše:
Zdravím všechny mám na vás otázečku chystám se uvařit svému osmiměsíčnímu synovi kuřecí vývar tudíž se ptám co vše tam mohu dát za koření? Př. Co zeleninový bujón, podravka atd? Díky za odpověď dneska jedu za maminku :) :mavam:

Zelenina kořenová, kuře, max dávám bobkový list a nove koření. Bujón do toho nepatří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
10.8.20 20:46

A proč přidávat bujón do bujónu? :D Úplná zbytečnost - a to i ta Podravka. Osmahni maso/kosti na másle, zalij studenou vodou, přidej hromadu zeleniny (mrkev, cibuli, celer, petržel, dávám navíc jedno rajče), sůl, pepř, bobkový list a vař dlouho. Bohatě stačí a nic lepšího neznám :palec:
Jo a než se ro začne vařit, tak sbírám pěnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.8.20 20:50

@bjetuschka na másle bych zrovna nic nesmažila, máslo má kouřový bod kolem 120°C, poté se z něj uvolňují rakovinotvorné látky. Musí být prepuštěné(ghí), pak je to zdravé :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí