Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty retro fotky byly fajn, rada jsem se prohrabala vzpominkama. Ale co me vytaci, kdyz nekdo da smutnyho smajlika nebo napise neco ve stylu „ach jo, je mi strasne " a konec. A na dotaz jestli se neco deje, tak odpoved "bez komentare“. No a fotky, znama ted podstupovala IVF a kazdy vecer si fotila injekce pred aplikaci
To mi prislo hodne ujety, protoze ja sama jsem na tom byla 3× a beru to jako hodne intimni vec.
@WaIl píše:
Nemůžu z potřeby náctiletých slečen obden dělat selfie doma před zrcadlem, a dávat na FB. Každé takové foto je následně doplněno komentáři nejlepších kamarádek „miluju tě zlato“, „jsi nejlepší na světě“, apod.Tento trend jsem díkybohu sama nezažila.
@reinkarnace píše:
Nad čím zůstal rozum stát vám?
Já nechápu ty, kteří i v této době, kdy se o tom pořád mluví dávají nahé fotky svých dětí a hlásí všem odjezd na dovolenou.taky je dobré 10× stejná fotka jen trošku s jiným úsměvem a ještě rozmazaná
@Hanka1 píše:
Kuriozity ani ne, ale fascinuje mne znama, ktera tam cpe naprosto priserne - po technicke strance, fotky deti. Rozmazane, rozostrene, presvicene, focene proti slunicku apod. Proste takove ty naflakane nekvalitni fotky, ktere normalni clovek rovnou vymaze z fotaku nebo telefonu…
Na to jsem taky háklivá, děsně. A ještě to tam někdo dá přetočené.
@reinkarnace píše:
@Gepardice proč každý večer? ony nevypadají všechny stejně?
@Gepardice
Fotky injekci jsou fakt ujete…no ale jedna sousedka nasdilela fotku sveho pritele, jak si zapina dziny a k tomu hodila emotikon jak se citi skvele po skvelem sexiku…
![]()
A muj kolega zas frknul fotku z prvniho ultrazvuku asi ze 6tt po potvrzeni tehotenstvi a kdyz mu lidi gratulovali, tak psal at neblazni, ze je to cerstve a ze to treba muze dopadnout spatne jako predchozi tehotenstvi… ![]()
@Gepardice píše:vypadaji, stejne jako ty komentare pod tim. Myslim na tebe zlato, drzim palce, vyjde to… A hromada srdicek, pusinek
pak už chybí jen foto postele, na které proběhne „snaženíčko“ ![]()
@reinkarnace mám jednu kamarádku a ta tam každý den hrne fotky, jako kdyby dala jednu, to neee, ona udělá jeden a ten samý záběr z deseti úhlů a všechno to tam práskne! Další kamarádka dávala každý večer fotky své večeře. Já to nikomu neberu a hlavně nikod mě nenutí to sledovat, já to prostě přecházím a neřeším. Já používám FB hlavně jako messenger, ale jinak ho nijak extra neprožívám. Pokud dávám fotku, tak si to fak hodně dobře promyslím a většinou se vztahuje k nějaké určité události a není to jen takové nic neříkající plácnutí. No a jinak bez FB bych se obešla, nedávno jsem odložila na týden telefon a nějak jsem si nepřipadala divně, že nejsem na mexxengeru. Jediné, co mi chybělo byl e-mail, protože jsem potřebovala řešit pracovní věci.
Jinak dnes jsem jela tramvají a partička středoškoláků tam řešila fotky na FB a kdo jim dal první like a odkud toho člověka, který jim dal like vlastně znají…holt jiná doba, mladí se baví jinak a nemůžeme jim to upírat, když sociální sítě na ně číhají ze všech stran.
@Hanka1 píše:
@Gepardice
Fotky injekci jsou fakt ujete…no ale jedna sousedka nasdilela fotku sveho pritele, jak si zapina dziny a k tomu hodila emotikon jak se citi skvele po skvelem sexiku…![]()
A muj kolega zas frknul fotku z prvniho ultrazvuku asi ze 6tt po potvrzeni tehotenstvi a kdyz mu lidi gratulovali, tak psal at neblazni, ze je to cerstve a ze to treba muze dopadnout spatne jako predchozi tehotenstvi…
cvoci oba dva…tay mám pár známých, co sdělují každý prd včetně toho, co dlabali k obědu…A úplně nejradši mám veřejné vzdechy, jak je jim blbě, a když se zeptám, co konkrétního je trápí, neodpoví…Tak bud se o tom nechci bavit, tak to nezveřejňuji, anebo odpovím ![]()
Příspěvek upraven 01.07.16 v 22:25
@reinkarnace Mne teda asi nejkurioznejsi prijde pomlouvani jedne socialni site na jine socialni siti ![]()
@LucianS píše:
@reinkarnace Mne teda asi nejkurioznejsi prijde pomlouvani jedne socialni site na jine socialni siti
Přesně toto mě taky napadlo, ale tyhle dvě sociální sítě nemůžeš srovnávat.
Co mě se zdá nejšílenější dneska je spíš ta všudypřítomnost internetu. Hlavně internet v mobilu. A pak je jedno, jestli řešíme facebook, emimino nebo další obdobné sítě. Jde o to, že lidi jsou na tom prostě závislí. Vidím to sama na sobě. Něco nevím - recept, název kytky,… hned zapínám PC. Nebo mě něco napadne, tak už uvažuju nad založením dotazu
. V 99,9% případů si to nakonec rozmyslím a uvědomím si, že je toto myšlení šílené.
Už takhle na netu trávím více času, než se mi líbí. Ale zase emimino mi dává pocit toho, že nejsem až tak děsná matka a že to, co máme doma a šílíme, je všude - v době nějaké krize mi to pomáhá hodně ![]()
Kažodpádně když jedeme na dovolenou, tak ani já ani chlap nemáme možnost se připojit a je to svým způsobem děsně osvobuzující.
@Aries6 mam to úplně stejně, dokážu bez toho žít, ale když už tu možnost jednou mam tak jakmile něco nevim, nebo potřebuju zapnu to ![]()
Ale je fakt že hlavně teda pubertáci dokážou sdílet fak cokoliv
já mam teda v přátelých jenom fak přátele, spolužáky a tak takže si nepřidávam lidi co každou chvíli sdílej nějakou blbinu, fotí so všechno co sní a podobně
taky občas pošlu do světa nějakou fotku třeba z dovči, nebo když se mi povede pěkne vyblejsknout malýho, ale to je jednou za čas a jedna dvě fotky, nehážu to lidem pod nos každej den ![]()
Taky znám pár lidí co zdílí každej prd. Dokonce už sem narazila na jednu bývalou spolužačku co si fotila i posraný plínky a u toho komentáře typu…jak se malýmu kakalo… a podobný. Focení jídel a podobně už přecházím. Co mi přijde ujetý svým způsobem, tak znám holčinu co ujíždí na focení selfie, do toho našpulená pusa. Myslím že se tomu říká duck face, nebo tak nějak. Denně minimálně 2-3 fotky. Tohle mě nějak nebere. Když se připojím, pokecám občas s pár známejma o autech, pro odpočinek si zahraju sem tam nějakou hru a odcházím. Kdyby teť celej fb vypnuli, tak se nic neděje.