Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aries6 píše:
Přesně toto mě taky napadlo, ale tyhle dvě sociální sítě nemůžeš srovnávat.Co mě se zdá nejšílenější dneska je spíš ta všudypřítomnost internetu. Hlavně internet v mobilu. A pak je jedno, jestli řešíme facebook, emimino nebo další obdobné sítě. Jde o to, že lidi jsou na tom prostě závislí. Vidím to sama na sobě. Něco nevím - recept, název kytky,… hned zapínám PC. Nebo mě něco napadne, tak už uvažuju nad založením dotazu. V 99,9% případů si to nakonec rozmyslím a uvědomím si, že je toto myšlení šílené.
Už takhle na netu trávím více času, než se mi líbí. Ale zase emimino mi dává pocit toho, že nejsem až tak děsná matka a že to, co máme doma a šílíme, je všude - v době nějaké krize mi to pomáhá hodně
Kažodpádně když jedeme na dovolenou, tak ani já ani chlap nemáme možnost se připojit a je to svým způsobem děsně osvobuzující.
Ušetřila jsi mi písmenka ![]()
Jen do té fáze osvobození bez netu se dostanu až po dlouhé abstinenční fázi. Ale to bude i tím, že muž usíná v osm při uspávání dětí a vstává, když jdu spát já…
Jako na emiminu trávím hodně času a tak mě napadá, že o některých zdejších uživatelích už vím vic jak o lidech, co mám na FB v přátelích (spolužáci, co jsem se s nima roky neviděla)
![]()
Jinak když je třeba hezky vyfocené zajímavé jídlo, tak se ráda podívám. No a nejujetější mi přijdou aplikace ‚´jak budeš vypadat za 20 let´‘, ‚kdo z přátel Tě nejvíc miluje‘, ‚kdy umřeš‘…
@WaIl
Když to dělá -náctka, tak to ještě pochopím. Ale ty starší by měly mít rozum.
A vyznàvání si lásky přes Fcb je taky divný. Jako kdyby potřebovali ty lidi slyšet i od ostatních, jak je to úžasný, že jsou spolu.
@Hanka1 píše:
Kuriozity ani ne, ale fascinuje mne znama, ktera tam cpe naprosto priserne - po technicke strance, fotky deti. Rozmazane, rozostrene, presvicene, focene proti slunicku apod. Proste takove ty naflakane nekvalitni fotky, ktere normalni clovek rovnou vymaze z fotaku nebo telefonu…
Přesně tohle mě taky fascinuje a mám takových znamych na fb několik. Většinou jde o fotky dětí a nechápu důvod, proč tam někdo nacpe 10 skoro stejných fotek, z nichž 8 je rozmazaných. Na fotky téhle lidí už ani nekoukam.
Taky nechápu lidi, co si tam píšou na zed vyznání lásky, srdceryvný a osobní přání k narozeninám a přidávají fotky typu těhotná ve spodním prádle, ultrazvuk miminka, a tak. Jsou to pro mě osobní věci a dávat je na fb je pro mě přes čáru. O fotkách polonahých děti radsi ani nebudu psát, nechci si před spaním zvýšit tlak. Pro mě je FB odreagování, zjištění, co se kde děje, prostredek pokecani s kamarády a rodinou, kteří bydlí daleko a hlavně zdroj informací a materiálů do školy. Hodně si ale strezim, koho mám v přátelích a co tam o sobě zveřejním.
Prijde mi mimo vyznávání lásky typu „Miluju te, bez Tebe by nemel muj život smysl“, kde ji to dotyčný olajkuje a napíše podobnou odpověď - je to na denním pořádku. Rozmazany fotky taktéž nechapu, hlavne čím to fotí s tak mizernou kvalitou. Nebo fotky deti v usmudlanejch hadrech a selficka, kde je v pozadí videt neporadek.
Zase je to dobry sledovat, jak komu zakrnuje mozek…
Mam fb, ale mam ho nastaveny tak, ze cizi nevidi nic, co tam delam a pokud vlozim foto, tak spis to beru jako uloziste, kdy oznacim jen me, pripadne nekoho z pratel, kdo to muze videt.
Pokud nekdo vklada podobny nesmysly, vypnu ho. Je tam par skupinek moc fajn lidi, kteri umi pomoc. Retro skupiny jsou super, kdyz se objevi vec, kterou jsme meli doma a ja uz na ni zapomela.
Takze fb nemusi byt spatny, spis jde o to, jestli ho clovek ovlada nebo fb ovlada toho kteryho cloveka.
@LucianS píše:
@reinkarnace Mne teda asi nejkurioznejsi prijde pomlouvani jedne socialni site na jine socialni siti
dobrej postreh ![]()
@tlustyhrosik píše:
Prijde mi mimo vyznávání lásky typu „Miluju te, bez Tebe by nemel muj život smysl“, kde ji to dotyčný olajkuje a napíše podobnou odpověď - je to na denním pořádku. Rozmazany fotky taktéž nechapu, hlavne čím to fotí s tak mizernou kvalitou. Nebo fotky deti v usmudlanejch hadrech a selficka, kde je v pozadí videt neporadek.
Ale když pak vidíš ten nepořádek a ušmudlaný děti, tak to vlastně i potěší. Že máš doma čisto a uklizeno ![]()
@TerezkaW píše:
Ale když pak vidíš ten nepořádek a ušmudlaný děti, tak to vlastně i potěší. Že máš doma čisto a uklizeno
Haha, to jo, ale ne vždy ten pořádek mam
. Ale rozhodne si neudělám hned po obědě selfie a za mnou stoji horda neumytyho nádobí. ![]()
@reinkarnace píše:
Inspirovala mě zde jedna diskuse..a jelikož FB nemám a ráda bych se pobavila, pochlubte se, jaké kuriozity už na vás za ty roky „vybafly“, když jste se přihlásili?já jsem se pobavila už i u toho, co psala @Akivasha :
…co už mi přijde na hlavu je focení, co měl kdo na oběd a jaké je venku počasí
Nad čím zůstal rozum stát vám?
nad fotkama dětí ala nahé ve vaně, na nočníku, nedejbože podělané plíny.. nechápu, nikdy nepochopim.. fotky dětí na FB nedávám vůbec.
Hm, tak všechno, co tu píšete znám taky, asi mají všichni podobné známé ![]()
Taky mi lezou na nervy statusy o tom, kdo jak se cítí a hromada zvířecích emotikonů v reakci na něco..
Vlastně mi už leze na nervy skoro všechno a delší dobu se odhodlávám fb úplně zrušit.. Líbil se mi ale jeden citát, nebo moudro, nepamatuju si jak to bylo přesně, ale bylo to něco jako - kdysi jsem chtěla umět číst myšlenky a vědět na co lidi myslí, teď když mám fb, to už vědět nechci..
@tlustyhrosik Přesně. Ale to ti, co si to na fb dávají, asi nedomýšlí.
Ja obecne nechapu komentare mezi 2 lidmi co bydli spolu v jedne domacnosti - to je tak tezke druhemu rict do oci, co chcete, ze to radeji sdilite pres pocitac, aby to vedeli i ostatni?
@Aries6 No, je pravda, ze jsou to diametralne odlisne site, ale neco spolecneho maji, jen emimi je pro starsi a pokrocile, FB pro ty mladsi. Co se zverejnovani blbosti pod vlivem hormonu tyce, je to naprosto identicke ![]()
Na dovolene s manzelem vypiname sluzebni emaily a uz to je naprosta bomba. Drive jsme vypinali data a nebo telefony cele, ale neni nad digi mapu s itinerarem. A kdyz chces vedet nejakou zajimavost treba o pamatce, ve ktere zrovna stojis, zapnes google ![]()
@Halamka k tomu ulozisti fotek. Cetla jsi takove ty vseobecne podminky, co nikdo necte a kazdy odklikne? Cokoli vlozis na FB stava se majetkem FB
Takze teda zrovna z fb bych si uloziste pro sebe rozhodne nedelala..