Brexit a teď Czechout?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1109
25.6.16 18:43

Brexit-a teď Czechout?

Tak se přiznejte, kdo je má Brity za blbce, kdo jim tleská? :dance:

Za mě, bylo to referendum o minulosti, která se nikdy nevrátí. Británie se nemůže vyvléci z globálni ekonomicky nebo rekolonizovat půl světa.
Stejně tak si starší generace musí zvyknout, že se jejich soused nebo spolužák vnuka nebude jmenovat jen Johnson nebo Hawking, ale třeba Kaczmarek nebo Sahid.

Takže za mě zbytečný kontest, co celou společnost akorát zbrzdil a propastně rozdělil.

Piště názory klidně anonymně, a pokud možno, přihoďte věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
25.6.16 18:49

Já si myslím, že Brexit není dobrý signál pro okolní svět. :think: Británie teď bude mít problémy nejen s Unií, ale i se Skoty a Iry, kteří hlasovali pro Remain.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.6.16 18:49

A tvůj věk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 18:51
Jo sorry, lehce přes 30.
A tvuj nazor? :)
@evill píše:
A tvůj věk?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 18:53

Souhlasím, to byla moje první myšlenka - a co Skotové a Severoirové..? Skoti už vyhlašují další kolo hlasování o nezávislosti, a jestli se nic nezmění, tak jim to vyjde, a Anglie s Walesem zůstane sama.

Spíš se bojím, jestli to nevalidizovalo extrémistické strany v dalších částech Evropy. Holandsko, Němci, Francie… :nevim:
@Petrolka píše:
Já si myslím, že Brexit není dobrý signál pro okolní svět. :think: Británie teď bude mít problémy nejen s Unií, ale i se Skoty a Iry, kteří hlasovali pro Remain.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.6.16 18:56

Je to jejich rozhodnutí, ale já bych dala jako rozhodujících 75% ne cokoliv nad polovinu. Ti, co volili pro zůstat, jsou z toho dost špatní viz níže příspěvek z FB.
Nemyslím, že ČR vystoupí, ale myslím, že se osamostatní Skotsko.
Jinak si myslím, že UK si vyjedná dobré podmínky.
40 let.

*Stephanie Fogel
Včera v 10:12 · Londýn, Anglie, Spojené království ·
You think the current recession has been hard for Britain? Just you wait. It's about to get a lot worse. Well done, you. You the uneducated, uninformed, bigoted masses.

Ever heard the saying „don't bite the hand that feeds you?“ you've all just waved goodbye to millions of euros that are sent to help make you less poor. Ironic isn't it?! You voted out of an instrument that actually sends money to you to help against wealth disparity. Do you seriously think the Conservatives are going to take care of you now? Ha! When have they ever taken care of anyone but themselves and the rich. The poor are about to get a whole lot poorer and you only have yourselves to blame.

Goodbye millions of euros work of medical and scientific research. Goodbye EU immigration..goodbye London being as powerful as it is because who is going to do all those jobs now? You're not educated or clever enough and you've said no to EU immigrants.

Taking back control of our country is laughable. You hate the way the country is run so you blame the EU. Now you'll realise that a lot of how the country is run is just the way the Tories run it. Not the EU.

Oh, and to those of you who idiotically thought that the £350 million a week we send to the EU would actually go to the NHS: a) the Tories are cutting funding to the NHS because they want to destroy it and b) we don't even send £350 million a week to the EU so that money doesn't even exist.

Their scaremongering worked and I am devastated. You've made your bed Britain, now lie in it.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
25.6.16 18:57

Co to je kontest??? Takovýhle nesmysly když vidím vstávají mi vlasy na hlavě.
Použij aglický tvar contest a přelož nebo se radši tomu vyhni.

Za mě dobrý krok, moc dobrá správa pro každého racionálně smýšlejícího člověka.

• Citovat
  • Upravit
1109
25.6.16 19:03

@jenny.fields souhlasím. :palec:

Děkuji za podnětný názor.
@Hanney píše:
Co to je kontest??? Takovýhle nesmysly když vidím vstávají mi vlasy na hlavě.
Použij aglický tvar contest a přelož nebo se radši tomu vyhni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
25.6.16 19:05

Tleskám VB, věk lehce přes 30. Czechout? Jsem měla za to, že CZEXIT. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.6.16 19:07

A hele: http://www.tyden.cz/…_388545.html

Kdo ví jak to bude, každopádně byla bych hodně nas. aná, kdyby o mé budoucnosti rozhodlo 52% lidí, možná o něco méně, kdyby to bylo 75+% lidí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
25.6.16 19:09

Jak je to jednoduché, Cameron se rozhodl, že bude referendum a bum v UK se mění dějiny.. Jsem zvědavá na petici - znovu referenda. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.6.16 19:09

Tak ono vzhledem k tomu, že hlasovali lidi co vůbec neměli páru o tom o čem hlasují a co vůbec evropská unie je (alespoň tot jsem předchvilkou slyšela ve zprávách) je dost vypovídající, souhlasím že to bylo docela těsné, nicméně vzhledem k tomu, že mám přímo v Londýně švagrovou a vím co se tam dějě, se celkem nedivím, že se chtějí osamostatnit a nechtějí aby jim někdo diktoval kolik uprchlíků mají přijmout a podobně.
Věk 36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.16 19:10

O vysledkoch referenda sa zislo rokovat 6 zakladajucich clenov EU, ze ako s tym nalozit.
4 krajiny V4 sa zisli tiez, asi aby sa dohohli, ze ako nalozia s rozhodnutim tych siestich rozumnych.
Juzne krajiny su v EU uz dlho, uz sa naucili, ze velkej sestke sa neoporuje, iba sa sklapnu opatky, zasalutuje sa a posluchne.

S Czechout, alebo bez, stale budeme len europskym povlom, ktory ma posluchat Nemecko a nereptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
25.6.16 19:11
@WaIl píše:
Tleskám VB, věk lehce přes 30. Czechout? Jsem měla za to, že CZEXIT. :think:

Je to CZEXIT :D A souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.6.16 19:15

Správnost tohoto kroku z pohledu Britů si netroufám odhadnout, nežiji tam. Ani ekonomické důsledky pro ně či pro svět, míru pozitiv či negativ :think:…Ale vnímám to jako jasné morální poselství směrem k vedení EU a arogantní centralistické politice Bruselu. Pokud nemá nastat Czechxit a další jiné, je třeba stanovit demokratičtější a efektivnější principy fungování tohoto seskupení.
Jo a věk? Mezi 30 a 40 ;)

Příspěvek upraven 25.06.16 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová