Brexit a teď Czechout?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
243
25.6.16 22:17
@Bábi Zlopočasná píše:
To nemusia byt paradoxy. Niekde som citala, ze velke mesta su za EU, pretoze ludia tam ziju z grantov a dotacii EU a pracuju v neziskovkach. Ludia v malych mestach su za vystupenie, pretoze skrze svoje dane zivia EU a neziskovky.

To je hodně úsměvné. Londýn má skoro devět milionů obyvatel. To by panečku bylo grantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.6.16 22:18

A jinak bych osobně neřekla, že to bude až tak moc souviset s věkem. Kolem mě je poměrně velké procento lidí, kteří Británii fandí a jsou to lidi pod 30. Akorát rozdíl mezi nimi a těmi staršími je hlavně v tom, že starší vědí, že toho ustojí hodně a ti mladší se bojí.

Zrovna včera jsem to řešila s kamarádkou (je jí 21) a ona s nimi v zásadě souhlasí, akorát kdyby došlo na lámání chleba, tak by na to neměla „koule“. Nelíbí se jí současný stav, ale je mladá, nezajištěná, nemá ani úplně dobrý zdravotní stav a bojí se, co by nastalo. Bojí se toho přechodného špatného období. A stejně to tak má spousta z těch mladých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 22:20

@roata kdyby jsi sledovala nedavnou volbu Londynskeho starosty, tak by jsi vedela, ze je tam prevaha obyvatel, kteri muzou volit, cerne pleti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.6.16 22:20
@jenny.fields píše:
Tak těžko byl průzkum nahodilý, průzkumy mají svoje pravidla :nevim: Tak to prostě je. Vždy se najdou vyjímky.

Tak vždy záleží na souboru respondentů, které zvolíš…A s tím lze „pracovat“. Ne nadarmo někdy vycházejí průzkumy se stejným zacílením dost odlišně :think: Prostě nevidím tu záruku objektivity a reálné validity.

Příspěvek upraven 25.06.16 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.6.16 22:21
@roata píše:
To je hodně úsměvné. Londýn má skoro devět milionů obyvatel. To by panečku bylo grantů.

I jenom naše malá ČR je extrémně předotovaná, natožpak Londýn, kde je nejen přegrantováno, ale i přeemigrováno. Viděla jsi v jakých podmínkách tam lidi žijí? Kdo tam vykupuje ty domy? Ind, co tam přijede s rodinou a se svou almužnou fakt nemá důvod hlasovat pro výstup, stejně jako nemá důvod hlasovat pro výstup zaměstnanec, který ví, že ho živí firma držící se při životě na dotacích. A jinak ten poměr v Londýně nebyl až tak katastroficky rozdílný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.6.16 22:21
@Jana525 píše:
@roata kdyby jsi sledovala nedavnou volbu Londynskeho starosty, tak by jsi vedela, ze je tam prevaha obyvatel, kteri muzou volit, cerne pleti.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 22:22
@Lette píše:
Mě jen tak zajímá, zda příznivci Czechoutu vůbec kdy vytáhli paty z domu. Pořád jen nářky na to, že musíme poslouchat nesmyslná nařízení z EU. Abych pravdu řekla, tak je mi úplně šumák, jestli se pomazánkové máslo může jmenovat pomazánkové máslo nebo nějak jinak. Ale nějak si nedokážu představit se nechat dobrovolně zavřít v té naší 10 milionové zemičce.

Ty mi pripominas nazorove tu autorku dnesniho denicku? :mrgreen: Mate podobny prehled o udalostech. Myslim si, ze pomazank. maslo je opravdu to posledni, co by lidem vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.6.16 22:24
@Jana525 píše:
Nejvetsi sranda je, ze obyvatele oblasti, kde se udelaly zmeny za miliony z EU volili Leave. Proste jasne selhani kampane za remain, byla naprosto spatne vedena a nadavat muzou pouze sobe. Na druhou stranu si myslim, ze dejiny budou jednou Britanii velebit, ze pomohla Evrope se zbavit EU

Hlavně já opravdu věřím tomu, že to zrovna Británie zvládne. Akorát EU pozůstanci se ukazují jako ovečky, ze dne na den se z oslavovaných Britů staly nevzdělanci, blbci a neschopní tupci. A to všechno jen protože ve zprávách vyšlo hned několik pečlivě zmanipulovaných článků a zbytek lidí se bojí. Jenže bojí se všichni, změna je svým způsobem děsivá, ale čím dál tím víc to bude horší a ano, je to smutné, ale čeká nás peklo a zavinili jsme si to sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.6.16 22:25
@Jana525 píše:
Ty mi pripominas nazorove tu autorku dnesniho denicku? :mrgreen: Mate podobny prehled o udalostech. Myslim si, ze pomazank. maslo je opravdu to posledni, co by lidem vadilo

Viď, ten Next jsem taky nepochopila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 22:25
Vidim to hodne podobne :palec:
@Lette píše:
Mě jen tak zajímá, zda příznivci Czechoutu vůbec kdy vytáhli paty z domu. Pořád jen nářky na to, že musíme poslouchat nesmyslná nařízení z EU. Abych pravdu řekla, tak je mi úplně šumák, jestli se pomazánkové máslo může jmenovat pomazánkové máslo nebo nějak jinak. Ale nějak si nedokážu představit se nechat dobrovolně zavřít v té naší 10 milionové zemičce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.6.16 22:26
@lear píše:
@pe-terka spíš jsem měla takovou kacířskou myšlenku - když se to všude tak rozpadá a dělí, že bychom si obnovili Československo :mrgreen: :mrgreen: prostě tak z legrace, že my nejdem s davem, ale proti němu :jazyk: :jazyk:

Referendum o rozpadu nikdy nebylo, tak že bychom měli referendum o sjednocení :lol: :lol:

PS: Dělám si srandu

no mě je rozpadu Československa dodnes trochu líto, taková nostalgie…Ale posuzovat to racionálně z hlediska politicko - ekonomického si netroufám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 22:27

Asi tak a tech neziskovek, co by tam muselo byt… :roll: :roll: :roll: Nemysim to zle, ale tohle je skutecne nesmysl, Londyn je ekonomicke centrum zeme mimo jine diky obchodnimu a bankovnimu sektoru, ktery generuje penize, ze kterych se plati opravy silnic na venkove.

@roata píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 22:28

@Nimie presne. Na to, aby prispivali do rozpoctu EU byli dobri a ted najednou slysime, ze jich stejne meli vsichni plny zuby a jak byli desni. A chudak Cameron, jak si to ted vsechno musi vyzrat. A to se tak snazil s nima vyjednavat a ted je pro ne on ten nejhorsi. Fraska. Taky jsem presvedcena, ze Britanie to zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 22:28
Hele, tohle je trochu nefer, autorka toho denicku napsala naprosty blabol :cert: :cert:
@Jana525 píše:
Ty mi pripominas nazorove tu autorku dnesniho denicku? :mrgreen: Mate podobny prehled o udalostech. Myslim si, ze pomazank. maslo je opravdu to posledni, co by lidem vadilo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 22:31
Lito mi to je taky, byl by to vetsi trh, co ma silnejsi vyjednavaci pozici, ale to je asi vse. Spolecensky prinos - akorat by se naslo par lidi, co by zase remcali, jak delaji na yty druhe. Takhle jsme rozvedeni manzele, co k sobe po letech nasli pratelskou cestu.
V referendu bych hlasovala za sjednoceni pouze po jasne a pragmaticke ekonomicke analyze.
@pe-terka píše:
no mě je rozpadu Československa dodnes trochu líto, taková nostalgie…Ale posuzovat to racionálně z hlediska politicko - ekonomického si netroufám :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová