Brexit a teď Czechout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.6.16 20:52

Já se dozvím až za měsíc, jak hlasovala rodina švagrové.
Jsem celkem zvědavá. Ona má 39, její mu 52.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.16 21:01

Je referendum o EU právně závazné? Jednoduchá odpověď na tuto otázku zní ne, napsal britský deník The Guardian. Britský premiér, který je proti brexitu, se teoreticky mohl rozhodnout vůli lidu ignorovat a o tématu hlasovat v parlamentu, kde by většina rozhodla o tom, že je třeba v Evropské unii zůstat. Proč? Protože parlament je svrchovaným orgánem a referenda obecně nejsou v Británii závazná.

https://www.novinky.cz/…uardian.html

Tak mili obcania, pohrali ste sa, prachy minuli, emocie zjatrili, a teraz zase pekne do foroty, panstvo rozhodne, co je pre vas dobre.

Preto tie peticie, preto hned po hlasovani ziadost o nove hlasovanie… aby bolo zotrvanie v EU ‚legitimne‘ a ‚demokraticke‘, podla ziadosti ludu, ktory vysiel do ulic a podpisal peticiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 21:03

@Kelsey to by mohlo byt zajimave, dle statistiky Leave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
25.6.16 21:40

V tom výsledku se objevují zajímavé paradoxy. Pro vystoupení hlasovali masivněji obyvatelé malých měst a venkova, tedy oblastí, které jsou migranty téměř nedotčené. A obyvatelé Londýna a dalších velkých měst, kde by se dal spíše větší odpor k migraci čekat, byli většinově pro EU. Na druhou stranu, to, že staří lidé byli proti EU, nemůže překvapit. Obecně si idealizují minulost a vzpomínají s nostalgií na své mládí. Nové pořádky nemají rádi, bojí se jich. K výsledku mám ovšem rozporuplný vztah. Je mi to spíše líto, v UK třeba studuje hromada Čechů na dobrých školách, co s nimi bude? Budou moci zůstat? Ale současně platí i to, že bližší košile než kabát: Každá krize je zároveň příležitost. A na této už manžel vydělal za pár dní, díky svým znalostem, hodně peněz. Čili bych měla výsledek Brexitu ocenit :) malinko přes 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 21:58
@stock píše:
JoJo protoze lilo jako z konve.

spis se nemohli zvednout od pocitacu a serialu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 22:02

@roata obyvatele Londyna jsou z vetsi casti migranti nebo jejich potomci, takze vysledek v Londyne neni zadnym prekvapenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
25.6.16 22:04
@Jana525 píše:
@roata obyvatele Londyna jsou z vetsi casti migranti nebo jejich potomci, takze vysledek v Londyne neni zadnym prekvapenim

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
25.6.16 22:04
@medunka23 píše:
Tak ono vzhledem k tomu, že hlasovali lidi co vůbec neměli páru o tom o čem hlasují a co vůbec evropská unie je (alespoň tot jsem předchvilkou slyšela ve zprávách) je dost vypovídající, souhlasím že to bylo docela těsné, nicméně vzhledem k tomu, že mám přímo v Londýně švagrovou a vím co se tam dějě, se celkem nedivím, že se chtějí osamostatnit a nechtějí aby jim někdo diktoval kolik uprchlíků mají přijmout a podobně.
Věk píše: Více

U aktuálních zpráv by to chtělo se pídit po zdrojích. Taková nechutná propaganda (nejen) v našich zprávách, jako nastartovala po odhlasování, to se jen tak nevidí. Akorát naši redaktoři ukázali, že neumí anglicky… :)

Příspěvek upraven 25.06.16 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
25.6.16 22:05
@Jana525 píše:

Londýn je na tohle fakt hustej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.16 22:06
@roata píše:
V tom výsledku se objevují zajímavé paradoxy. Pro vystoupení hlasovali masivněji obyvatelé malých měst a venkova, tedy oblastí, které jsou migranty téměř nedotčené. A obyvatelé Londýna a dalších velkých měst, kde by se dal spíše větší odpor k migraci čekat, byli většinově pro EU. Na druhou stranu, to, že staří lidé byli proti EU, nemůže překvapit. Obecně si idealizují minulost a vzpomínají s nostalgií na své mládí. Nové pořádky nemají rádi, bojí se jich. K výsledku mám ovšem rozporuplný vztah. Je mi to spíše líto, v UK třeba studuje hromada Čechů na dobrých školách, co s nimi bude? Budou moci zůstat? Ale současně platí i to, že bližší košile než kabát: Každá krize je zároveň příležitost. A na této už manžel vydělal za pár dní, díky svým znalostem, hodně peněz. Čili bych měla výsledek Brexitu ocenit :) malinko přes píše: Více

To nemusia byt paradoxy. Niekde som citala, ze velke mesta su za EU, pretoze ludia tam ziju z grantov a dotacii EU a pracuju v neziskovkach. Ludia v malych mestach su za vystupenie, pretoze skrze svoje dane zivia EU a neziskovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
25.6.16 22:08

Mě jen tak zajímá, zda příznivci Czechoutu vůbec kdy vytáhli paty z domu. Pořád jen nářky na to, že musíme poslouchat nesmyslná nařízení z EU. Abych pravdu řekla, tak je mi úplně šumák, jestli se pomazánkové máslo může jmenovat pomazánkové máslo nebo nějak jinak. Ale nějak si nedokážu představit se nechat dobrovolně zavřít v té naší 10 milionové zemičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
25.6.16 22:10
@Bábi Zlopočasná píše:
To nemusia byt paradoxy. Niekde som citala, ze velke mesta su za EU, pretoze ludia tam ziju z grantov a dotacii EU a pracuju v neziskovkach. Ludia v malych mestach su za vystupenie, pretoze skrze svoje dane zivia EU a neziskovky.

Jop, i to má na to dost vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 22:12

Nejvetsi sranda je, ze obyvatele oblasti, kde se udelaly zmeny za miliony z EU volili Leave. Proste jasne selhani kampane za remain, byla naprosto spatne vedena a nadavat muzou pouze sobe. Na druhou stranu si myslim, ze dejiny budou jednou Britanii velebit, ze pomohla Evrope se zbavit EU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
25.6.16 22:14
@Jana525 píše:

Jasně, migrantů je v Londýně hodně, zdaleka ne všichni ovšem s občanstvím, tedy možností se účastnit voleb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
25.6.16 22:15
@Lette píše:
Mě jen tak zajímá, zda příznivci Czechoutu vůbec kdy vytáhli paty z domu. Pořád jen nářky na to, že musíme poslouchat nesmyslná nařízení z EU. Abych pravdu řekla, tak je mi úplně šumák, jestli se pomazánkové máslo může jmenovat pomazánkové máslo nebo nějak jinak. Ale nějak si nedokážu představit se nechat dobrovolně zavřít v té naší 10 milionové zemičce.

A není ti jedno, že žiješ v prostorech se silně zmanipulovaným trhem, který bude mít brzo problém s konkurenceschopností? Že dost často si připlácíš za uměle vytvořený nadstandard a ty peníze jdou do EU jen protože si někdo od stolu řekl, že je hustej nápad to omezit? Ono cestování je fajn, akorát velké procento lidí by nakonec uteklo někam úplně jinam, jen aby si nenechali tak moc omezovat život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová