Brexit a teď Czechout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1109
25.6.16 23:02

Hele ale tohle neni uplne pravda. Vyvoz do zemi EU se po vstupu zvysil, protoze ty vyrobky diky osvobozeni od cla jsou cenove konkurenceschopne.

Navic pokud se nastavi parametry kvality, tak to konzumenta chrani. Ja jsem celkem rada, ze nam sem nemuze napr. Korea nebo Rusko dovezt nektere sve produkty, pokud nesplni minimalni parametry kvality. Ze to v nekterych pripadech muze byt pro producenta nevyhodne, to souhlasim, ale konzumenta to ve vetsine pripadu chrani.

Navic trh bez EU rozhodne NEBYL rizen poptavkou a nabidkou, ale uplatky na povoleni k dovozu, nadnardonimi konglomeraty a dalsimi. Takze i kdyz EU neni idealni, bez ni ekonomicky rozhodne lepe nebylo.
@Nimie píše:
Chceš říct může vyvážet stejně jako se vyváželo doteď akorát teď je sužován nesmyslnými poplatkami, je extrémně omezen v tom, CO smí na trh přinést (tedy trh není řízen poptávkou, ale zákonem - i žáci na základní škole vědí, že to je problém) a v jaké podobě. A i za to často platí naprosto šílenou pálku poplatků.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31900
25.6.16 23:03

A mimochodem argumentovat možnostmi cestování je taky hodně mimo. Nebo vám uniklo, že existují státy, které nejsou v EU a přesto je cestování volné? To totiž není ani trochu vázáno na EU, takže cestování je reálně to poslední co by mě trápilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
@lear píše:
Ale to nereprezentuje ty, kteri mohou platne hlasovat, abys mohla hlasovat, musis byt minimalne 10 let resident. V Londyne je strasne moc lidi docasne, na 3-5 let.

A navic si precti tohle: http://www.bbc.com/…/uk-21511904

Spousta bilych Britu ZBOHATLA a mohla se z chudych ctvrti odstehovat, migranti nezbohatli a museli tam zustat. Neni to o tom, ze je migranti vytlacili, jestli teda ti jde o tohle.

Oni se hlavne odstehovali proto, ze uz si tam nepripadali jako ve sve zemi. Nebyla tam komunita, tak, jak ji znaji a ceny nemovitosti zacaly padat dolu. Prestan tu sirit takovy hovadiny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967

@Nimie ne, jen možná spoustu věcí a výdobytků, které jsme získali tím, že jsme součástí EU nedoceňujeme, zlehčujeme a nebo je nevidíme. Naopak kdo chce psa být vždy si hůl najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 23:04

@Jana525 cetla jsi ten clanek? Byla jsi ve vychodnim Londyne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.6.16 23:05
@lear píše:
@Jana525 tak ja tu otazku polozim jinak: proc je tolik odpurcu EU, co argumentuji „nenechame si Bruselem diktovat, jak velky ma byt banan“ :cert: :cert: :cert:

Pro bezneho cloveka EU znamena: muze cestovat do mnoha zemi bez pasu a nebo bez viz tam, kam jako neclen EU viza potreboval. A to je hodne zemi.

Muze vyvazet svoje zbozi, pokud nejake vyrabi, bez cla do 27 zemi s pulmiliardou lidi. Co by za to jine zeme daly.

Muze studovat na nejlepsich skolach sveta jen proto, ze se narodil v CR, a muze tam na rozdil od ne-EU obcanu pobirat stipendium.

Jeho deti taktez.

Muze pozadat o dotaci na kdeco, vc. rozvoj venkova.

Takze na co si ty lidi tak stezujou? :think:

ale nezapomeň, že jsou tam i regulace v opačném gardu…Co smíš a nesmíš vyrobit a exportovat a co musíš od koho vykoupit, i na úkor vlastní produkce…To je dost velké mínus a v důsledku tě činí závislým na jiných ekonomikách, což není dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 23:05

Ja si ty argumenty vecne podlozene rada poslechnu, treba se mylim.

Ale argumenty jako banany a uprchlici, kdyz jich tu je nevim kolik - stovka?, mi pripadaji ponekud problematicke.
Prece kvuli stovce uprchliku nezacneme hystercit a vystupovat z EU, to mame vaznejsi starosti.

@Lette píše:
@Nimie ne, jen možná spoustu věcí a výdobytků, které jsme získali tím, že jsme součástí EU nedoceňujeme, zlehčujeme a nebo je nevidíme. Naopak kdo chce psa být vždy si hůl najde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
25.6.16 23:07

Ale cestuj si kam chceš, nakonec máme bezvízový styk s cca 140 zeměmi světa. Jen s trvaým pobytem to není jen tak, pokud bys toužila vypadnout na dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
25.6.16 23:07

Vyrobit pro domaci trh muzes, co chces, jde o export. A v nekterych vecech jsou tam minimalni pozadavky na kvalitu, a u spousty nejsou male.

Ale na druhou stranu ja to vitam, aby zbozi nejakou minimalni kvalitu fakt melo, to prece neni nutne negativni.
@pe-terka píše:
ale nezapomeň, že jsou tam i regulace v opačném gardu…Co smíš a nesmíš vyrobit a exportovat a co musíš od koho vykoupit, i na úkor vlastní produkce…To je dost velké mínus a v důsledku tě činí závislým na jiných ekonomikách, což není dobře :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31900
25.6.16 23:08
@lear píše:
Hele ale tohle neni uplne pravda. Vyvoz do zemi EU se po vstupu zvysil, protoze ty vyrobky diky osvobozeni od cla jsou cenove konkurenceschopne.Navic pokud se nastavi parametry kvality, tak to konzumenta chrani. Ja jsem celkem rada, ze nam sem nemuze napr. Korea nebo Rusko dovezt nektere sve produkty, pokud nesplni minimalni parametry kvality. Ze to v nekterych pripadech muze byt pro producenta nevyhodne, to souhlasim, ale konzumenta to ve vetsine pripadu chrani.

Vzhledem k tomu, že už delší dobu se parametry kvality udávané zákonem absolutně neslučují s realitou, tak mi to vadí, omezuje to mou i ostatních svobodu, silně to omezuje trh a mimochodem je to jeden z důvodů, proč se spousta lidí vykašle na podnikání.

A to už vůbec nemluvím o těch zmanipulovaných uplacených parametrech, které konzumentovi nejen nepomáhají, ale oni mu velmi silně škodí. A cena je v daném případě naprosto irelevantní. Pokud ti tržní systém něco říká, pak víš, že vše nestojí jen na ceně, nehledě na to, že dnes již spousta věcí i s clem je levnější na dovoz ze zemí mimo EU, protože tam to není přeregulované do takové míry, že základní cena musí být extrémně vysoká. Proto jsem se ptala, jestli podnikáš v rámci EU a jestli máš možnost srovnání, protože tohle spousta běžných lidí nevidí, všimne si toho až když je nucena se s tím vypořádat.

@lear píše:
Navic trh bez EU rozhodne NEBYL rizen poptavkou a nabidkou, ale uplatky na povoleni k dovozu, nadnardonimi konglomeraty a dalsimi. Takze i kdyz EU neni idealni, bez ni ekonomicky rozhodne lepe nebylo.

Vážně chceš tvrdit, že teď tomu tak není? To jako fakt? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31900
25.6.16 23:09
@Lette píše:
Ale cestuj si kam chceš, nakonec máme bezvízový styk s cca 140 zeměmi světa. Jen s trvaým pobytem to není jen tak, pokud bys toužila vypadnout na dýl

Samozřejmě, že to není jen tak. Akorát pokud bych chtěla měnit trvalý pobyt, tak velmi pravděpodobně to bude do země mimo EU :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 23:09

@lear cetla, zrovna tak, jsem cetla mraky jinych, ktere popisuji to, co rikam ja. Naposled vcera v Daily mail.
V Londyne jsem byla taky, neboj. Ja uz koncim, jen me tahle debata pobavila.
Brexit zasahne do zivota cele me rodiny a to bohuzel i negativne, presto ho vitam, respektuji rozhodnuti Britu a mam radost, ze konecne EU nekdo nakopal zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31900
25.6.16 23:10
@lear píše:
Vyrobit pro domaci trh muzes, co chces, jde o export. A v nekterych vecech jsou tam minimalni pozadavky na kvalitu, a u spousty nejsou male.Ale na druhou stranu ja to vitam, aby zbozi nejakou minimalni kvalitu fakt melo, to prece neni nutne negativni.

No tak to vůbec není pravda, ale jakože ani trochu. A o nějaké minimální požadavky na kvalitu tady vůbec nejde (pokud nepočítám ten fakt, že minimální často nejsou ani trochu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31900
25.6.16 23:10
@Jana525 píše:
@lear cetla, zrovna tak, jsem cetla mraky jinych, ktere popisuji to, co rikam ja. Naposled vcera v Daily mail.
V Londyne jsem byla taky, neboj. Ja uz koncim, jen me tahle debata pobavila.
Brexit zasahne do zivota cele me rodiny a to bohuzel i negativne, presto ho vitam, respektuji rozhodnuti Britu a mam radost, ze konecne EU nekdo nakopal zadek.
:potlesk: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.6.16 23:11
@lear píše:
Ja si ty argumenty vecne podlozene rada poslechnu, treba se mylim.Ale argumenty jako banany a uprchlici, kdyz jich tu je nevim kolik - stovka?, mi pripadaji ponekud problematicke.
Prece kvuli stovce uprchliku nezacneme hystercit a vystupovat z EU, to mame vaznejsi starosti.

Stovka? V Evrope jich jsou miliony a vetsina je pripravena pokladat zivot za svou viru. A mnozi se nevidanou rychlosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová