Brexit a teď Czechout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.6.16 08:48
@Lette píše:
Myslím, že přehled mám dostatečný. Jen nesdílím optimismus příznivců různých exitů v tom, že po,,leave" bude nějak diametrálně odlišně líp

Po ‚laeve‘ je sanca na zmenu. Bez ‚leave‘ by sme boli zakonzervovani bez nadeje na zmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 08:50

@Bábi Zlopočasná však ano, leave VB je šance na změnu i pro nás ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 08:52
@Lette píše:
@Jana525 jenže já mám pocit, že se svět zboří. Pokud si teda hned všichni nesednou a nezačnou s tím něco dělat. Dokážeš si představit prvně roky, během kterých by si země pořádaly vlastní referenda? Potom roky, kdy by se řešilo, jak vypořádat vzájemné závazky? Pak akce, tzn. rozpuštění a pak by mohlo teprve vznikat něco nového. S takovou by se taky mohla evropa dostat na úplný konec v žebříčku celkové kvality života (řekněme generálně)

Vies si predstavit, ze by sme nemali zakazane vyrabat vlastny cukor, a nemuseli za ten cudzi minat prachy, ktorych mame malo?

Vies si predstavti, ze by sme nemali zakazane vyrabat vlastne mlieko, a nemuseli za to cudzie minat prachy, ktorych mame malo?

Vies si predstavit, ze by sme nedostali grant na postavenie noveho vyskumneho ustavu, s povinnou vlastnou ucastou 30%, a mohli by sme tych 30% pouzit na nakup spotrebneho materialu a opravu strechy na tom starom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 08:58
@lear píše:
Hele ale tohle neni uplne pravda. Vyvoz do zemi EU se po vstupu zvysil, protoze ty vyrobky diky osvobozeni od cla jsou cenove konkurenceschopne.

Navic pokud se nastavi parametry kvality, tak to konzumenta chrani. Ja jsem celkem rada, ze nam sem nemuze napr. Korea nebo Rusko dovezt nektere sve produkty, pokud nesplni minimalni parametry kvality. Ze to v nekterych pripadech muze byt pro producenta nevyhodne, to souhlasim, ale konzumenta to ve vetsine pripadu chrani.

Navic trh bez EU rozhodne NEBYL rizen poptavkou a nabidkou, ale uplatky na povoleni k dovozu, nadnardonimi konglomeraty a dalsimi. Takze i kdyz EU neni idealni, bez ni ekonomicky rozhodne lepe nebylo.

Tak Rusko vyraba potraviny z potravin.

U nas sa vyrabaju potraviny z palmoveho oleja, masokostnej mucky a cyklamatu… ked je niekde nieco, co naozaj vyrastol na poli, tak je to osetrene jedovatym roundupom.

Vies kolko poznam ludi, co chodia do ruskych potravin, pretoze ‚ta ich pohanka nesmrdi jak terpentin, a da sa jest‘ a do ruskej bylinkarne, pretoze ‚tie ruske bylinky nejako lepsie zaberaju‘?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 08:59
@Lette píše:
@Nimie ne, jen možná spoustu věcí a výdobytků, které jsme získali tím, že jsme součástí EU nedoceňujeme, zlehčujeme a nebo je nevidíme. Naopak kdo chce psa být vždy si hůl najde.

Tak predstav nejaku vyhodu, co mame vdaka EU, ktora pomohla viac nez 10 ludom, a na ktoru by sme bez EU nedosiahli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 09:02
@lear píše:
Ja si ty argumenty vecne podlozene rada poslechnu, treba se mylim.Ale argumenty jako banany a uprchlici, kdyz jich tu je nevim kolik - stovka?, mi pripadaji ponekud problematicke.
Prece kvuli stovce uprchliku nezacneme hystercit a vystupovat z EU, to mame vaznejsi starosti.

Ak budeme chciet ostat na tej stovke utecencov, aby nam to tu nerozmlatili ako v Nemecku, tak budeme musiet sakra calovat. A ked uz nebudeme mat z coho, tak sa tu nasackuju, a este zacnu pyskovat, ze si dovolis mat krizik na krku a prasa na obed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 09:04
@lear píše:
Vyrobit pro domaci trh muzes, co chces, jde o export. A v nekterych vecech jsou tam minimalni pozadavky na kvalitu, a u spousty nejsou male.Ale na druhou stranu ja to vitam, aby zbozi nejakou minimalni kvalitu fakt melo, to prece neni nutne negativni.

Moj ujo robil za komunistov v mliekarni. Z kazdej varky mlieka dosla laborantka odobrat vzorku, skontrolovala ci moze medzi ludi, a mala ju niekolko dni schovanu pre kontrolu v labaku.

Padol komunizmus.

Ako prvu prepustili laborantku. Bo si zrobia certifikat. Od tej doby sa kvalita mlieka kontrolovala raz do roka, ked sa obnovoval certifikat. Potom mliekaren s velkou slavou predali velkemu koncernu, a velky koncern s velkou slavou mliekaren zatvoril, a zacal dovazat drahsie mlieko odinakial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 09:09
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak predstav nejaku vyhodu, co mame vdaka EU, ktora pomohla viac nez 10 ludom, a na ktoru by sme bez EU nedosiahli.

Pro mě je celkem zásadní to, že pokud se zítra rozhodnu, že mě už počasí v ČR nebaví, v úterý už mužů být zabydlená ve Španělsku například. I když mi budeš za chvilku oponovat, že to žádný výdobytek není a mohla bych to mít i bez EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 09:18
@roata píše:
To, jak a na co jsou dotace využívané je primárně věcí ČR, ta si o nich rozhoduje a kontroluje je. Že to dělá v mnoha případech blbě, není sporu. Že se řada z nich povedla, také ne.

Tak oni na dotacie su aj nejake pravidla, ktore musime dodrzat. Napriklad ze sa balik dotacii musi za dany rok vycerpat, aby narok dosiel dalsi. Ze sa musi vycerpat urcitym sposobom, a z dotacie na cyklochodnik nemozes opravit strechu na nemocnici, aj keby bola jak reseto a bycikel v obci nikto nemal. A tiez ze je povinna spoluucast, a ze tie prachy, ktore by si potrebovala na strechu na nemocnici musis vrazit do cyklochodnika, aby si nemala este s dotaciami opletacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 09:20
@Lette píše:
Zcela hypoteticky. Pokud by byl na řadě czechout, v jakých oblastech konkrétně by se můj život řadového občana výrazně zlepšil?

Mohli by sme si zacat budovat sebestacnost a za par rokov by sme sa uz nemuseli bat, ze by sme v pripade krize iba cakali, ci sa stastnejsi zlutuju a uracia sa predat nam nejaku tu zakladnu potravinu, aby sme nepokapali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 09:27
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak oni na dotacie su aj nejake pravidla, ktore musime dodrzat. Napriklad ze sa balik dotacii musi za dany rok vycerpat, aby narok dosiel dalsi. Ze sa musi vycerpat urcitym sposobom, a z dotacie na cyklochodnik nemozes opravit strechu na nemocnici, aj keby bola jak reseto a bycikel v obci nikto nemal. A tiez ze je povinna spoluucast, a ze tie prachy, ktore by si potrebovala na strechu na nemocnici musis vrazit do cyklochodnika, aby si nemala este s dotaciami opletacky.

Tak o dotace nežádej. Kolo nemáš a na střechu si můžeš za x let našetřit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 09:35
@Lette píše:
Pro mě je celkem zásadní to, že pokud se zítra rozhodnu, že mě už počasí v ČR nebaví, v úterý už mužů být zabydlená ve Španělsku například. I když mi budeš za chvilku oponovat, že to žádný výdobytek není a mohla bych to mít i bez EU.

Jezisi to je kravina horsia jak ten prilis krivy banan.

Ja si nezijem zle, ale ked sa zajtra rozhodnem, ze ma uz pocasie v CR nebavi, tak musim najprv predat deti aj rodicov na suciastky, aby som mohla byt dalsi den zabydlena v Spanielsku napriklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.16 09:36
@Lette píše:
Tak o dotace nežádej. Kolo nemáš a na střechu si můžeš za x let našetřit sama.

Dotace ale dostala CR ako balik, a ten musi minut. Keby s vdakou vratila, ze radsej bude setrit na strechu, tak na rok nedostane nic. A tak ten chodnik postavi, aj ked nanho minie to, co uz ma nasetrene na strechu. Vsak beztak nam chybaju doktori, tak sa buduci rok nemocnica zrusi, a budeme sa hrdit, ze aky krasny chodnik nam pomohla EU vybudovat. Krajsi nez v samotnom Bruseli :palec: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 09:42

@Bábi Zlopočasná a o tom to je. Někdo má možná iracionální pocit, že v EU chce být a někdo je přesvědčený, že je EU zločinecká organizace. Asi nemůžeme čekat, že by se někdo díky diskuzi na emiminu přeorientoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 09:44

@Bábi Zlopočasná ne, rodiče si na stará kolena prohřejou klouby a děti se můžou začít učit španělsky v místní škole :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová