Kurz asistenta pedagoga

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.8.23 16:47

Kurz asistenta pedagoga

Dobrý den,
Dělám momentálně dělnickou práci, ale chci změnu. Nejdřív jsem zkoušela rozesílat životopisy na různé asistentky, práce v administrativě…podotýkám, že i když se teď všude mluví, že je nedostatek lidí a mají problémy někoho sehnat, nikdo se neozval. Přitom maturitu mám z ekonomie, práci s PC ovládám. Známá mi řekla, že si udělala kurz asistenta pedagoga a nyní pracuje v dětské skupině. Také by se mi tato práce líbila, ale nevím jak postupovat. Má někdo zkušenost? Jak dlouho kurz trvá a kolik stojí? Opravdu se potom mohu ucházet o práci s dětmi, aniž bych měla přímo pedagogické vzdělání? Moc děkuji za reakce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64900
8.8.23 16:53
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Dělám momentálně dělnickou práci, ale chci změnu. Nejdřív jsem zkoušela rozesílat životopisy na různé asistentky, práce v administrativě…podotýkám, že i když se teď všude mluví, že je nedostatek lidí a mají problémy někoho sehnat, nikdo se neozval. Přitom maturitu mám z ekonomie, práci s PC ovládám. Známá mi řekla, že si udělala kurz asistenta pedagoga a nyní pracuje v dětské skupině. Také by se mi tato práce líbila, ale nevím jak postupovat. Má někdo zkušenost? Jak dlouho kurz trvá a kolik stojí? Opravdu se potom mohu ucházet o práci s dětmi, aniž bych měla přímo pedagogické vzdělání? Moc děkuji za reakce. :kytka:

od září platí nové podmínky pro vzdělání, podívej se na stránky asistentpedagoga.cz. Až schválí parametrizaci, budou se asistenti spíše propouštět. Takže bych do toho šla jen v případě, že bydlíš v oblasti, kde jich je nedostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.8.23 16:58

Ty máš SŠ zaměřenou na ekonomiku a děláš dělnickou práci? Proč? Kurz si klidně udělej. Ale brát to, že je to pouze přestupná stanice. Ve státních zařízeních možná propouštět budou. Ale v těch skupinách nebo na to omíláné sousedské hlídání kurz stačit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 17:29
@Kelsey píše:
Ty máš SŠ zaměřenou na ekonomiku a děláš dělnickou práci? Proč? Kurz si klidně udělej. Ale brát to, že je to pouze přestupná stanice. Ve státních zařízeních možná propouštět budou. Ale v těch skupinách nebo na to omíláné sousedské hlídání kurz stačit bude.

Protože jak říkám, ozvu se na nějaký inzerát a neozvou se. Chtějí nekoho s praxí, navic jestě třeba plynulou angličtinu. Praxi nemám, byla jsem chvíli doma, pak MD a teď je situace taková.

• Citovat
  • Upravit
24564
8.8.23 17:31

Zjistěte si nejdříve poptávku v okolí. Ovšem jako účetní byste si jistě vydělala víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8616
8.8.23 18:11

Za současné situace bych si kurz AP nedělala. Je jich dost a teď se to bude omezovat. Takze napřed zjistit poptávku v okolí, pak de teprve vrhat na kurz. Nicméně dělat to, protože nevím, co jinyho mám dělat… to není dobrá motivace. Je to dřina za mizerný peníze. Pro naprostou většinu lidí je to jen přístupná stanice. S ekonomkou bys našla lepší uplatnění, jsou i juniorni pozice, zauc se, udělej si spíš nějaký rozšiřující kurz účetnictví nebo tak něco, to se ti do budoucna vyplatí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
8.8.23 18:17

Ale, teď ho zrovna dělám. Ale od září se podle informací, co mám, mění pravidla - má to být náročnější a přísnější. To si ještě zjisti.
Já k tomu mám jiné důvody, než dělat jen asistenta pedagoga a na tom základě mám domluvenou práci. Jinak nevím, jak velký zájem o tyto asistenty momentálně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.8.23 18:21

@Aries6
Ty tuším studuješ matematiku a fyziku nebo něco takového. Ne? Mám pocit, že jsem to někde četla. To je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
8.8.23 19:38
@Kelsey píše:
@Aries6
Ty tuším studuješ matematiku a fyziku nebo něco takového. Ne? Mám pocit, že jsem to někde četla. To je dobře.

Ty máš přehled ;) ještě nestuduju, v září začínám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
10.8.23 11:32

Od Jahodovky deset dni - mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.9.23 14:32

Dobrý den, také bych se chtěla přihlásit na kurz. Strašně moc známých mi to doporučuje, měla bych i jistou práci, ale mám strašný strach. Byla bych vděčná kdyby se našel někdo, kdo by mi napsal třeba i někam jinam a řekl mi co to obnáší a podobně. Možná jsem jen zbytečně vystrašená, ale radši si chci vše zjistit než se do toho pustím. Děkuji předem za jakoukoliv odezvu ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.24 17:31

Ahoj, ma tady někdo kurz asistenta pedagoga.? Co je k tomu potřeba.? A je potřeba mít nějaké materialu sebou na kurz.? (Počítač, tužku, papír…)? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat