Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všechny zdravím!
Jdu si pro tipy a pro rady.
Potřebuju švestková jádra ve větším množství. Pecky mám, ale je problém z nich ta jádra dostat, aby zůstala neporušená.
Nemáte někdo tip, jak na to? Nějaký přístroj, i průmyslový… Anebo neznáte někdo šikovného kutila, který by si s tím poradil?? Moc dík! ![]()
Nějaký malý ruční lis, 2 ložiska na sebe která budou výškově nižší než pecka, pecku do vnitřního průměru ložiska aby ji držela a můžeš lisovat. Nic takového co by jsi jen tak doma na rychle sestrojil/la mne nenapadá. Popřípadě hydraulickou panenku když nebude ruční lis. A nebo zkusit louskáček a ořechy a prodloužit rukojeť pro větší páku…fantazii se meze nekladou.
Mě napadá akorát kladívko…
![]()
Ale zvědavost mi nedá - na co ty jádra budou? ![]()
@Whitedog extrakt pro tchýni
…
Potřebuju tak cca 5 kg jader… Tak kladívkem se mi to úplně nechce…
Ty jo, tak to bude nějaký elixír mládí ![]()
Chápu, ani mě by se nechtělo… Tak ať se dílo podaří ![]()
Čaruješ koukam.. v zubnich laboratořích jsou lisy.. to bys měla v cuku letu..Mozna by stalo zavto se v nejske laborce domluvit
o zapůjčení na par dnu
@Královna Kosmíru dík za tip! Jo, už mi roste bradavice a mourovatého kocoura budu muset nabarvit na černo, aby mi ladil
…
A ten lis by myslíš, ta jádra nepoškodil? ![]()
Ale určitě to bude něco na principu dvou válečků proti sobě…
@Magical-eyes píše:
@Královna Kosmíru dík za tip! Jo, už mi roste bradavice a mourovatého kocoura budu muset nabarvit na černo, aby mi ladil…
A ten lis by myslíš, ta jádra nepoškodil?
Ale určitě to bude něco na principu dvou válečků proti sobě…
Myslim, ze se to da kocirovst, ze bys to jen napraskla a potom nozem šikovně otevřela.