Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, já to tak mám také. Dáseň se mi pak ještě víc uvolnila a jako by zakrývá moudrák, ten leze už přes 5 let, ale ještě venku celý není
dělal se mi tam bordel, takže čistit jednosvazkovým kartáčkem od Curaprexu, ten váček důkladně čistit. Jinak v pohodě. Jak to víc čistím, tak se ta dáseň k zubu víc přilepila.
@Anony6m Je to normální, takhle si moudrák dělá místo, ale je potřeba to opravdu důkladně čistit nebo než vyleze celý, tak může být zkažený.
Asi je to normální, mně to jeden čas dělalo problémy a ta „kůže“ překážela v růstu, takže jsem musela několikrát k zubaři a on mi vždycky přebytečnej kus tý kůže, nebo dásně „upálil“, prostě něčim odstranil.
A když zub popolezl, tak zas. Tebe to nebolí a místa tam máš asi dost, tak,jedině dobře.
Teď mám kolem osmiček docela dost místa, tak každej den zajedu okolo celýho zubu mezizubním kartáčkem, fakt se tam usazuje dost jídla a normální kartáček, ani ústní voda to neodstraní.
Jestli ti tam ta kůže je nepříjemná, zeptej se, jestli by ti jí třeba neodstranili.
Já jen že ještě včéra se s tím dalo hýbat jen kartáčkem ted už i jazykem, ale jak říkám nic nebolí ani ten moudrák jak leze. Jen je to takový nezvyk
zítra koupím ten malý kartáček a tak třikrát denně to vyčistím at s tím není problém. Děkuji moc za vaše odpovědi