Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@maskovak Co se tyka chuti a pocitu zizne po vypiti zminovane vody: Myslim, ze toto je hodne subjektivni. V miste meho pracoviste mi voda take nechutna, jinym kolegum prijde naprosto v poradku.
@Dianela No jo, my bydlime v centru prahy, tezko kopat studnu.Taky nejsem nadsena z balenych vod, proto se ptam v teto diskusi. Obecne chutove tady v centru neni voda dobra, zpusobuje problemy usazeninani v pracce atd.,casto tece spinava, Praha ma stare trubky, kdo prijede mimoprazsky a ochutna ji u u nas, odmita ji pit
.Chutove je to velky rozdil. Sousede si vetsinou nechavaji vozit v barelech. Diskutujici MarieOVMUC me ovsem jako radu posila k psychiatrovi ![]()
@maskovak No ale ono vůbec nic nového vymyslet nejde
Nechutná ti z kohoutku, tak buď si kupuj balenou - to se ti nelíbí, nebo filtrační konvici - to se ti nelíbí, nebo studnu - tu u vás nelze. Tak jedině můžeš chodit na výlety a čerpat si někde u studánky. Nebo pokud ti vadí voda z plastu, tak lze koupit ve skle, to už je ale cenově hodně jinde. Ovšem pokud by to bylo jenom na Tvoji osobní konzumaci, tak třeba 2 litry denně by šly utáhnout ![]()
@maskovak V centru kohoutkova voda skutecne neni dobra. Kdyz chodime k pribuznym, co bydli v centru, radeji pozadam o balenou. Ziji na Starem Meste.
@maskovak Mně v centru chutná. Ale na Praze 5 na kopci mi chutná víc, to je fakt.
Nemáte staré trubky třeba, nebo tak? Edit: Už jsem dočetla a o trubkách píšeš sama…
@Ivtcha Jasne. Obratila jsem se na Veolii, podle nich je voda pochopitelne v poradku.Muzu zkusit statni hygienickou stanici, ale uz vidim, jak hygiena jde proti kvalite vody od firmy Veolia, kde se dobre vi, jak Veolia je uzce propojena s magistratem a politiky, bylo o tom uz zverejneno hodne clanku a reportazi.tady malinko o cause Veoliahttp://www.prazskeforum.cz/kauzy/veolia Praze proste chybi moderni ucinne systemy cisteni vody.ale jen k dotazu: Vim, ze tech filtracnich systemu na ruznych principech je hodne, proto se ptam tady.Neni to jen muj problem, jak rikam, sousede si nechavaji vozit v barelech, nebo tahaji v lahvich, bracha ten ma Britu, osobne tu neznam aspon v okoůli kdo by pil z kohoutku.Je to lokalita Nove Mesto, stare trubky, caste poruchy, spina z trubek atd.
Příspěvek upraven 30.01.16 v 13:44
@maskovak píše:
@Ivtcha Jasne.Obratila jsem se na Veolii, podle nich je voda pochopitelne v poradku.Muzu zkusit statni hygienickou stanici, ale uz vidim, jak hygiena jde proti kvalite vody od firmy Veolia, kde se dobre vi, jak Veolia je uzce propojena s magistratem a politiky, bylo o tom uz zverejneno hodne clanku a reportazi.tady malinko o cause Veoliahttp://www.prazskeforum.cz/kauzy/veolia Praze proste chybi moderni ucinne systemy cisteni vody.ale jen k dotazu: Vim, ze tech filtracnich systemu na ruznych principech je hodne, proto se ptam tady.Neni to jen muj problem, jak rikam, sousede si nechavaji vozit v barelech, nebo tahaji v lahvich, bracha ten ma Britu, osobne tu neznam aspon v okoůli kdo by pil z kohoutku.Je to lokalita Nove Mesto, stare trubky, caste poruchy, spina z trubek atd.
No nic, dik za tipy, zapatram jeste po moznostech. Pekny den!
![]()
@maskovak Že by Staré mělo novější trubky než Nové?
Nebo je jiný dodavatel? Nemáš nějakou mapku dobrou na to? Jednou jsem to hledala a nic moc jsem se nedozvěděla. ![]()
Pokud je problém v trubkách, který vyměnit jdou, tak vyměnit, pokud vyměnit nejdou, tka koupit filtrační kovici… pak ještě balená voda, ale u tý nevíš jak a kde jí skladujou…
Osobně máme bwt konvici a přjde mi to dobrý, ale já se čistý vody nenapiju nikdy…
Kupujeme a pijeme pouze balené vody, např. Toma, Rajec, Aquila atd. Vodu máme z vlastní studny, ale bylo nám doporučeno jí konzumovat pouze po převaření, je dost tvrdá.
Tak i chuťově hnusná voda může být naprosto vhodná k pití
Takže pokud rozbory jsou ok, cákni si tam trochu sirupu, citronu nebo džus a máš to
Nebo se domluv s někým známým mimo centrum a jezdi si pro jeho vodu do kanystrů. My pijeme vodu v Letňanech, Modřanech, Malešicích i na Barrandově a zdá se v pohodě ![]()