Kvalita vody

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3478
25.11.11 08:09

Kvalita vody

Nevíte prosím jak konkrétně se dá zjistit kvalita vody, co teče z vodovodu? Kde a jak se dělá rozbor, nejspíš na nějaké hygienické stanici, ale nevím jak to probíhá, máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
P28
25.11.11 08:19

Zavolej na hygienu nebo na místního dodavatele vody (Veolia?) a tam ti řeknou co a jak, dají ti asi i odběrovou nádobu, vysvětlí ti, jak odebrat vzorek a v neposlední řadě ti i řeknou, co tě to bude stát.

• Citovat
  • Upravit
20557
25.11.11 08:36

Najdi si nějakou laboratoř, která poblíž tbého bydliště dělá rozbory vody. Cena je u základního rozboru okolo tisícovky. Nebo si můžeš objednat analytika, který přijede k tobě domů a na místě ti vodu změří. Já jsem to taky tak udělala a cena byla 480 ,– :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.11.11 08:51
peggy.sl píše:
Najdi si nějakou laboratoř, která poblíž tbého bydliště dělá rozbory vody. Cena je u základního rozboru okolo tisícovky. Nebo si můžeš objednat analytika, který přijede k tobě domů a na místě ti vodu změří. Já jsem to taky tak udělala a cena byla 480 ,– :D

v podstatě není do dodat, peggy to napsala přesně.
Akorát bych volala do vodáren, nebo dodavateli vody a ten to rozbory na pořádání udělá. Mi to doma dělal Ovak, cena 800kč, kompletní rozbor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50123
25.11.11 09:03

U nás byl asi před měsícem chlap, co se tím zabývá a stálo nás to 500 Kč. Nabídku na rozbor jsme měli ve schránce od něj. Zkus mrknout někam na net, určitě tam budou nějaké fyz.osoby, co to dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
25.11.11 09:15

Já předtím hledala na netu kvalitu vody a to mi pořád vyhazovalo akorát nějaké obecné žblepty, už jsem nějaké ty rozbory našla, děkuju :) tu cenu jsem takhle přibližně odhadovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
25.11.11 09:28

Ceny za různé typy rozborů třeba tady: http://www.bvk.cz/…rozbor-vody/
Pro Vás bych doporučila zkrácený fyzikálně-chemická a zkrácenou mikračku, takže v Brně něco málo přes tisícovku. Více o odběrech tady: http://www.bvk.cz/…rozbor-vody/
Kdo nedělá mikračku, nechá poslat vzorek poštou nebo při první schůzce nepředloží osvědčení o akreditaci laboratoře u ČIA je šarlatán.
Nejsnáze dostupné další info získáš u svého dadavatele vody nebo na webu (zadej do vyhledávače rozbor vody).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
30.1.16 13:01

Ahoj, obnovuji. Z kohoutky nám teče ne moc chutná voda, neuhasi žízeň, pijete a stále máte žízeň. Je to tím, že je tvrdá? Má někdo zkušenost? Dodavatelem je Veolia, Praha, tvrdí pochopitelně, že voda je kvalitní. Rodina pije minerálky, to nechci, mám sklony k usazování minerálů a kalcia v těle, tvoří se mi patní ostruhy atd. Jakou pijete vodu? Systém filtrace Brita se mi nelíbí, pít něco přes nějaké tablety :-(,připadá mi, že voda je tak ještě víc neživá než teď. Studnu tu těžko vykopu. Jaká je podle vás nejzdravější dostupná varianta pití vody? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
30.1.16 13:04

Kdyz nemuzes pit mineralky, proc nepijes obycejnou treba kojeneckou balenou vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
30.1.16 13:07

@Dianela Piji.Na druhou stranu rada nazoru je obecne proti balenym vodam, proto se ptam na dalsi nazory co pijete kdo vy.Kdo filtrujete, kdo chemicky, kdo treba pres kameny sungit atd.,kdo zkratka co povazujete za zdrave. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
30.1.16 13:11

Co koupit filtrační konvici?

• Citovat
  • Upravit
2182
30.1.16 13:13

@Lutonka ja psala, dostala jsem jako darek britu, pisi v prispevku.dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.1.16 13:13

Nic ti nebrani koupit si zkumavku a vodu si poslat na rozbor, popripade si dojit na testy k obvodakovi, zda nemas cukrovku. V neposledni rade bych zkusila psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
30.1.16 13:15

@MarieOVMUC Nemyslim si, ze ten komu nechutna voda z kohoutku v centru Prahy potrebuje psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
30.1.16 13:17

@maskovak Muj nazor: mit vlastni zdroj (studnu), a delat pravidelne rozbory. Nam rozbory ukazaly vodu vhodnou pro kojence. Bohuzel to vlastnim zdrojem nejde resit vsude, to jsi take vyse psala.
Obecne se radeji napiju vody z kohoutku nez balene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný