Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aduš8 píše:
@Russet @sluníčkoi tak tohle téma by mohlo být pro střední zdravotnickou školuto je tak jediné, kde by to mělo logiku
Mně na tom nic logického nepřijde. Jak může holka sepsat elaborát na téma kvalitní antikoncepce? Ona je nějaká nekvalitní?
Spíš je vina uživatelů, že selže.
Nepodarilo a to jsem nekdy vynechala aji tri pilulky tri dny po sobe.
@Russet to mi řekni jak může uživatel za to že mu selže ,kroužek , antikoncepční injekce nebo tělísko ? ![]()
@Ennny píše:
@Russet to mi řekni jak může uživatel za to že mu selže ,kroužek , antikoncepční injekce nebo tělísko ?
A ona někomu selhala injekce? Řekla bych, že si ten sajrajt už snad nikdo ani nenechává píchat. Tělísko určitě neselže v takové míře jako špatné braní prášků. Osobně nikoho takového neznám. Je na doktorovi, aby posoudil, jestli je pro tu konkrétní ženu vhodné. Kdyby jí cestovalo nebo nebylo tam, kde má být.
@Anonymní píše:
Promin Te bylo to myšleny tak jestli je možné dítě neplánovane a jestli antikoncepce 100%promiň te.
Neni, vygoogli si pearl index.
@Ennny píše:
@Russet to mi řekni jak může uživatel za to že mu selže ,kroužek , antikoncepční injekce nebo tělísko ?
To máš pravdu za tabletky ano asi nesprávné uzivani. Ale za selhání těch os nikdo podle mě nemůže to dělá tělo samo. Ja mám tělísko a jen obyčejný a ani oněm nevím zkoušela jsem si pro kontrolu nahmatát a nikdy se mi to nepodařilo takže kdyby vyklozlo nebo sklouzlo tak o tom ani nevím
@Ennny nechápu, jak může selhat antikoncepční kroužek
sama jsem je dva roky měla a na rovinu, kdyby vypadl do kalhotek, tak o tom žena ví okamžitě a jinak není problém si ho pokaždé na toaletě zkontrolovat. Že se může posunout tělísko nebo vypadnout je jasné, proto se jeho spolehlivost uvádí nižší, než u ostatních preparátů.
@Aduš8 Proste nekdo otěhotní, i když krouzek bude uvnitř, co na tom nechapeš?
@j.a.n.i1 tak to je za mě asi tak pravděpodobné, jako že selžou tablety
špatné užívání. A jasně, že pak žádná nepřízná, že si ho vyndala. A zapomněla znovu zavést ![]()
@Aduš8 píše:
Ano, dá se otěhotnět plánovaně, když se antikoncepce užívá, jak má a dodržuje se příbalový leták. Ale jsou tu ženy, které budou přísahat, že zrovna u nich selhala a je to normální, protože jejich kamarádce se to stalo taky.
no tak asi před týdnem tu psala nešťastná holka, která otěhotněla s hormonálním tělískem, tak nevím, jakou udělala chybu v užívání ![]()
@stinga jenže hormonální tělísko se může posunout a pak nefunguje. U kroužku je jedno, na jakém místě se přesně nachází a je možné ho na určitou dobu z těla vyjmout. O tělísku nemluvím.
@Aduš8 Jasne, ty jsi naprosto dokonala… Nikdy se ti nemuze stat chyba - muze, stejne jako komukoliv treba ve vyrobe a ten krouzek muze mit spatny obsah hormonu a selhani je na světě. Ze tomu ty neveris, je tvuj problem, ale to nic nemeni na tom, ze ani krouzek, ani prasky ani sterilizace neni 100%.
@Russet tak jestli si to někdo píchá nebo ne je jeho problém … každopádně tY jsi psala že neexistuje nespolehlivá antikoncepce a že za to může uživatel ,tak ti jen dávám příklady antikoncepce kde za to dost dobře uživatel nemůže. ![]()
@j.a.n.i1 já bych se vůbec nerozcilovala , vždyť píše blbosti ![]()
Já otěhotněla s nehormonálním tělískem
asi zhruba po 2 letech co jsem ho měla a celou dobu spolehlivě fungovalo
… doktor říkal že asi velká láska
a jak se tady výše píše . . . nebylo ani nijak mimo, ani nikde blbě . . . doktor z toho byl taky celej tumpachovej
takže za mě, já už nevěřím ničemu ![]()