Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mrs.gendy pokud chceš botku, která nezničí dítěti nohy, mrkni se po lehké, ohebné obuvi, která je kulatá ve špici - aby nebyla špička zúžená - postav dítě na vyndanou stélku - prsty by neměly přesahovat šířku stélky… což skoro u všech bot, kromě barefoodových bot, přesahují, čili boty jsou skoro vždy úzké.
Prsty dítěte se při chůzi ještě rozšiřují, tak je opravdu nutné, aby v botech měly dostatečný prostor pro roztažení.
Barefood je už jiný level… pokud chceš fajn klasiku, tak kup šněrovací Pegres, nebo Primigi - ty ale většinou nejsou na tkaničky.
http://www.nohynaboso.cz/obotach/
http://www.nohynaboso.cz/onohach/
@3HE to jak botka sedi odmeruji v obuvi, s tim by problem nebyl.no a ty znacky tady v kamenych obchodech nemaji
. aspon v nasem meste ne. neziju v CR. proto me zajima znacka Bäraschuhe, ktera je dostupna v deichmannu u nas i v CR ![]()
ona prave potrebuje neco uz od pristiho tydne a nemam cas jet do hlavniho mesta a patrat tam
takovou akci porazim az na jarni botky.
jeste rozmyslim nad kotnickovejma elefanten.ty vypadaj taky dobre
nebo?
http://www.baby-markt.at/…a115266.html tak nakonec prubnu tyhle superfit. vypadaji i dobre, a bydlime na meste, tak snih tady zatim nehrozi. jsou kotnickove a to jsem chtela aby je mela aspon trosku vysoko. kdyby neco, tak je vymenim.
@mrs.gendy aha, tak to jo… no, záleží i na tom, jak kolik času trávíte venku… ty superfitky vypadají dobře.. bahrenshuhe jsou některé fajn, některé ne… vyhni se úzké špičce a tuhé podrážce, to je základ.
@3HE to jo. ona ma prave sirsi nohu po me, takze ji jen tak nejake botky nesedi…tak uvidim no. venku toho nejak moc nenalita.jak jsem psala, jsme ve meste, takze spis preferuji noseni, protoze nechce davat ruku a vetsi vzdalenosti jeste neujde. ale prave kdyz doma lita naboso, tak ji pak nechci venku v necem tlacit
@mrs.gendy Supefit jsou dobře boty, jen jsou spíše na užší nohy. I ta střednísšířkasstélky je poměrně úzká, tu nejširší stélku jsem v CR nemělammožnost vyzkoušet, tak nevím.
Já teď kupovala Richtery, ty jsou širší a myslim, že i Primigi.
@linlan1 No uvidím po vyzkoušení. S podobnejma botama zatím nemám zkušenost, tak se nechám překvapit. Ja se prave včera divala na testy primigi a nějak dobře nedopadli
my jsme se přestěhovali do jiného města, takže to tady jeste ani nemám poradně objety. Zatím teda netuším kde je tady nějaká obuv.
@mrs.gendy určité to chce vyzkoušet. Syn měl nekolikatery Superfity (zimní, celoroční a byly to super boty.) Ale teď se mu rrozšířila noha a jsou mu úzké. Naposled jsem kupovala celoroční Geoxy a teď zimní Richter. Líbí se mi Ecco, ale užjsou nad mě cenove možnosti.
Ty Richtery mají kulatější špici než Superfity??? já jsem právě osobně ještě Richtery neviděla… budu kupovat na jaře celoročky a chci právě Richtery nebo Primigi.
Superfity nejširší šířky jsem měla pro syna - byly ve stélce jen o 2mm širší než ty střední.. takže nic moc.. špice úzká, takže syn začal vtáčet špičky při chůzi dovnitř, musela jsem mu koupit nové boty (nakonec Pegres, protože jsem nemohla investovat zase 1200kč), a super drahé superfity jsem prodala pod cenu - měsíc nošené za 450kč ![]()
@mrs.gendy prosím, kde jsi našla testy Primigi? v čem nedopadly dobře?
Richtery jsou ve špičce širší než Superfity, teda alespoň ty zimní. Geoxy mají také sirokou kulatou špičku. Kamarádka si na širší nohu chválí Fare, mě teda přijdou trochu tužší.
Mám takový vnitřní ccenový strop max. 1 000 Kc za boty a zatím se mi daří jej nepřekročit. Kupují přes NET a vždy se nějaká akce najde
.zimní Richtery mmě vyšli na 890 Kč a v obchodě jsem je viděla za 1450 Kč..
@mrs.gendy Můžeš dát prosím odkaz na testy Primigi? Máme tady dobrý obchod s botami, syn zkoušel hromadu bot a ze všech (Superit, Richter, Geox, Pimigi, ještě i jiné..) si vybral už potřetí po sobě Primigi. Na pohled všechny skoro stejné, číst neumí, že by šel po značce ![]()
Ted to na mobilu nenajdu. Ale stačí si zadat v nemcine testy na dětskou obuv. Tuším ze to byly nějaké sandalky. No tady j tuhle značku stejne neměli, jen jsem si na ne vzpomela, ze se tady ta značka zminovala.
@linlan1 fare jsou tuhé jak komisńáky… to už jsou o trochu lepší Pegresy… ale co do podrážky nejlepší jsou superfity, richtery a primigi - záleží ale u všech značek i na modelu, viděla jsem od těchto značek i tuhé boty.
My máme od fare zimní a celoročky DD step, maj ohebnou špičku a tvrdý opatek, jsou ve špičce široký, ale ta cena ![]()