Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hirschprungova choroba -máte s ní někdo,prosím,zkušenosti?
Připomínám pro pořádek, že se jedná o vrozené onemocnění střeva..
Děkuji!!
Ahoj, jen ze skoly
AHOJ,Pudlo-
jak se vede?Moc děkuju za Tvou odpověd,já si to taky nastudovala ..Vypadá to,že by se to mohlo týkat mé nejmladší dcerky…Za dva týdny nás čeká nástup na potvrzení nebo vyvráceni diagnozy a ja vidím spíše tu PRVNI DIAGNOZU…:-(
TAK SHANÍM INFO OD TECH,CO UZ TO MAJI ZA SEBOU…
moje kamaradka to mela odoperovane v detskem veku, od te doby je uplne bez potizi,
jinak sorry, ja ted lezim doma, tak kecam do vsech diskusi ![]()
Ahojte maminky, chtěla bych se vás zeptat, jestli je tu někdo, kdo má tuhle diagnózu. Mi ji máme potvrzenou a jsme už po operaci, chtěla bych si povídat s někým, kdo má nebo měl tohle veliké trápení. Můžu taky poradit co na nás zabíralo a kdo by měl podezření na tuto chorobu, že se hlavně nemá nechat odbýt v nemocnici!!!!
Ahoj, jedná se o poměrně vzácné onemocnění. Držím palce, ať najdeš spřízněnou duši a vzájemně se podržíte. Malému pacientovi moooooooc držím palce!
děku ti, zvládli jsme to bravůrně, teda hlavně syn. teď už je bez problémů, aorád má průjmovou stolici, jinak je už 1a3/4 roku po operaci ![]()
Ahojky, já mám osmiměsíčního chlapečka a taky máme Hischprunga. muj mail je kdyžtak edit admin - poslán v SZ.
Ahoj, můj syn má hirschprungovu chorobu, dneska mu je již 6 let, ale problémy máme pořád. Můj e-mail didlinkamydlinka@seznam.cz Ráda si popovídám s maminkama, které mají stejně nemocné dětičky ![]()
tady pokecat nechceš?? Kdy to zjistili vašemu malému, co má ještě stále za problémy a kde vás operovali??
Hned po 36h po porodu se vědělo, že něco není v pořádku. Maličký byl apatický, nekakal, zvracel a nechtěl pít mlíčko… po biopsii v Praze Motole se prokázala choroba Hirschprung. To byl malému asi měsíc. Dodneška stále špiní slipy skoro při každém uprdnutí a děláme co druhý den klysma ![]()
Ahoj… Me je 26 let… Operovali me asi kdyz mi byl rok.. Dari se mi ok.. V mladi jsem do nemocnic jezdil docela casto, ale ted to neni potreba… Kdyby chtel nekdo poradit, klidne piste..
@Honzaaa píše:
Ahoj… Me je 26 let… Operovali me asi kdyz mi byl rok.. Dari se mi ok.. V mladi jsem do nemocnic jezdil docela casto, ale ted to neni potreba… Kdyby chtel nekdo poradit, klidne piste..
mě by zajímalo jak teď vypadá stolice, jestli je průjmovitá, nebo klasika běžná jako zdraví jedinci. a pak mě zajímá co tví budoucí potomci?? musíš na nějakou genetiku??? nebo tak něco?? díky za odpovědi
@Honzaaa píše:
tož co bude?