Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bude to dobrý, oni tu diagnozu nemůžou stanovit bez těchto opřed vyšetření a biopsii budou jako dělat kdy?? Nám jí nestihli udělalt a dělali jí až při samotné operaci. Doktor mi říkal že se modlil, ať to ta biopsie potvrdí, jiank by měl průser že operoval, bez ověření diagnózy!
Jj rozumím. tak uvidíme. pokud to bude bez narkozy tak bych tam raději nebyla. už jsem jí ubližovala při těch klystýrech dort. Z druhé strany zase narkoza. no to si člověk nevybere. Uvidím jak se s tím operou. Na biopsii ale vlastně stejně musí do narkozy, takže když něco najdou, je to asi jasné. no už jen deset dní a jedeme. kéž by aspon nabrala nějakou hmotnost. je jak malý afričánek
![]()
Mi měli při operaci dva roky a 14 kg, po operaci hrozně moc zhubl, učili jsme se znovu chodit, ale to bylo do týdne v pohodě, byl slabučký a zhubl asi 4 kg… vypadal hrozně, dlouho po operaci jen ležel, jizva na bříšku je od pupíčku a ž skoro ke stydké kosti. bohužel mu při té operaci poničili svalovou hmotu kolem močového měchýře… takže po 14 dnech od té velké operace musel znovu po narkózu aby udělali vývod na moč! ten jsme měli od července do listopadu. prý se to u těch malý dětí stává. že močák nefunguje jak by měl ![]()
No tak to mám teď ještě větší strach. Čím je to vyšetření blíž, tim mám větší strach. Už ať to máme všechno za sebou. ![]()
Irigo zvládnete, nám dělali cca 2-3krát, biopsii nám dělali také až při samotné operaci, jelikož ze snímků to bylo jasné, jen museli ověřit, kolik střeva je vlastně nefunkčního.
@anďulín08 zvládnete, ale před dítětem se držte statečně. pak si klidně pobrečte, já brečela každou chvíli když sem byla sama. před malým nee, nechtěla aby měl strach že mi něco je. dobré bylo, že každá návštěva co za námi dojela, brala pro Honzu novou hračku, takže měl spoustu nových hraček. nenudil se a dokázal se na chvíli zabavit.
Budeme muset, no co už. jen ona už tak špatně jí a pije, když mi přestane jíst úplně, tak už nevím co udělám. má jen 9600g ve skoro 18 měsících. kdyby mi zhubla jen kilo, tak to bude hrůza
![]()
Jo holky po operaci naordinovaných 2.5 l tekutin jinak kapačka, tohle bylo pro nás to nejhorší, a teda ještě i to že už 10 dní před operací měl naordinovanou jen tekutou stravu měl 2 roky, to bylo hrozné ani já jsem nemohla jíst, protože by to viděl a plakal by… to bylo šílené!
No tak my jsem za den max na půl litru i¨s kojením. a to už valíme stříkačkami a lžičkami. tak to jsem bez šance. počítám se sondou. tak už jsem skončili několikrát na kapačkách jen kvůli teploty. mě picne
![]()
Jo mi jsme to pak ládovali taky stříkačkou do nekonečna -skoro pořád, dokud to v sobě udržel, tak jsem mu to tam stříkla a hotovo… jak měl dost, že se skoro poblil tak jsem přstala. NJ když není na výběr tak jsme neměli jinou možnost, ale to pití měli hlavně kůli epicistostomii. to musel pít a pít.
@anďulín08 Dobrý den, moje malá má 4 roky a kousek. Diagnozu nám zjistili až skoro ve čtyřech letech…Lucinka nám taky od malinka ukakávala a ukakává do kalhotek. Jak měla ještě plínky, strašně špatně kakala…spíš ne jak ano…sama tedy vůbec. Ale chuť na jídlo a jedla vždycky úplně perfektně…potom později jsem už vařila i dietky s doměním jestli se to náhodou nespraví. Ale bohužel nespravilo tak jsme podstoupili různá vyšetření konečníku a střev. Nakonec se potvrdil Hirschprung. Po biopsii nám řekli že se to obvykle spraví tak že nebude muset podstoupit velkou operaci a odstranit střevo..ale opět máme problémy a termín operace 20.6…Tak mám hrůzu jak to tady čtu co bude
. Snad už bude mít bobek klid potom co si už prošla
Mějte se
@slunicko8888 nebojte bute to dobrý, to že se hirschprung nemusí operovat slyším poprvé, jednou chybí gangliové buňky-které se zničeho nic neobjeví je to blbost. jinak @anďulín08 mají dneska nástup v Ově do nemocnice na tu diagnostiku… takže vám zřejmě neodpoví.
Jinak mi taky velice prospívající dítě, akorád že nekakal a že měl větší bříško! Jinak jestli se chcete podívat (sice tam jsou fota i pádu ze schodů)ale můžete se mrknout:: http://faflina.rajce.idnes.cz/NEMOCNICE/
Malý měl také větší bříško, opravdu hodně velké, papal velké porce, prospíval. Po operaci, kdy mu vyvedli stomii se dlouho držel na 8kg.
Faflina: Máte i po operaci větší bříško? malý má pořád celkově větší, nahoře i po stranách. Zmizí to někdy, nebo už to tak bude mít pořád. Vypadá jako by byl tlustý, řpitom nožičky a ručičky má jak hůlečky.
@faflina Primář říkal jak jí dělali tu biopsii, že jí nějak nařízli to střevo, nebo svěrač…vlastně jí to uvolnili a říkal že někdy stačí tady ten zákrok a někdy se musí podstoupit velká operace odstranění toho postiženého střeva
Jinak moc hezké fotečky koukala jsem se…Taky se těším až to budeme mít za sebou
Ještě tady čtu: Oni nám neřekli že se tam ty buňky objeví ale tím že nařízli ten svěrač tak se jí bude lépe kakat a půjde to lépe ven. Až potom jak jsme byli na chirurgické kontrole nám řekli že bude muset na operaci…Mějte se
@MATYG ne ne teď bříško nemá žádné, vyprazdňuje se i třikrát denně, a to hodně-je to teď vysrávací typ… Když má větší břicho teď- je spíše zla a známka toho že musí kadit. po operacích jsme hodně dávali yal gel (klistýr). aby to šlo ven, jinak by byla o5 neprůchodnost střev. bylo to drastické, ale u nás pomohl strach. Prostě sme ho strašili a vyhrožovali že přijede pan doktor. vím že se to nemá, ale to jediné u nás zabralo! byly to neskutečné muka, jak pro něj tak pro nás a naší rodinu, ale vše zlé je někdy k něčemu dobré, teď se u doktorů nebojí je supr… nemá to na něj žádný negativní dopad!