Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No tak my s tímto problémem od narození nebojujeme, zato teď a asi 2 roky dozadu nevím co to je normální kakání u dítěte
20.6 máme naplánovanou operaci v Olomouci přímo u p. primáře Malého… Z prvního dojmu na mne působil jako profesionál, který v každém případě ví o čem mluví. Tak snad i ta operace proběhne v pořádku, a mě teda hlavně Lucince se uleví…
@slunicko8888 píše:
No tak my s tímto problémem od narození nebojujeme, zato teď a asi 2 roky dozadu nevím co to je normální kakání u dítěte20.6 máme naplánovanou operaci v Olomouci přímo u p. primáře Malého… Z prvního dojmu na mne působil jako profesionál, který v každém případě ví o čem mluví. Tak snad i ta operace proběhne v pořádku, a mě teda hlavně Lucince se uleví…
PAN PRIMÁŘ MALÝ NÁS MĚL TAKY JE SUPER PÁN, UMĚL UKLIDNIT JAK MALÉHO TAK DOKÁZAL POMOCT I MĚ! TENTO PÁN DOKTOR JE SUPER ČLOVĚK!!!
@faflina píše:
PAN PRIMÁŘ MALÝ NÁS MĚL TAKY JE SUPER PÁN, UMĚL UKLIDNIT JAK MALÉHO TAK DOKÁZAL POMOCT I MĚ! TENTO PÁN DOKTOR JE SUPER ČLOVĚK!!!
Jj, to je, my jsme u něj byli pouze s problémem se stomií a byl velice milý a ochotný, i když nejsme v jejich péči. A v motole také úžasný pan doktor.
@faflina Takový pocit jsem z něj měla taky
Je to super že takoví doktoři existujou ![]()
@slunicko8888 ještě aby tam byl i super anesteziolog a bude dobře!
Tak nám budou volat ve čtvrtek kdy zase máme přijet. ale začínám mít trošku pochybnosti. Malá ted po tech klystýrech kadí třikrát denně řídké, musela jsem snížit forlax a zvažuju že přejdu na lactulozu, mám pocit že jí nedělá dobře. břicho má úplně prázdné a stejně mi skoro nejí a nechce pít. začínám mít silný dojem, že je tam něco jiného. Ani oni z toho iriga si nejsou moc jistí. Jako by té potravy prostě bylo moc málo aby se to posunovalo. Tak uvidíme co biopsie, ta to rozčísne asi. Maminky prosím kdy jste měli výsledky z té biopsie?
@mavis1 My jsme měli výsledek hodinu po operaci. Ke konci už taky nechtěl jíst ani pít, pak začal zvracet
@MATYG Nás doktorka upozorňovala, že tyhle děti jsou pak na střeva náchylná celý život a musí se hlídat.
My chodíme k doktorce Rouskové do Motola, operovala ho s profesorem Škábou
@Rendulina Je tak to je fajn, to by bylo dobré kdyby to šlo tak rychlke zjistit. No uvidíme. Včera dostal složku primář Škába a zítra se má ozvat kdy máme dojet, tak uvidíme. O malý Vám pak nejedl protože byl tak ucpaný? My jsme totiž ted po výplaších a stejně se nerozjedla ![]()
@mavis1 Vyprazdňovali ho v nakoze, ale stejně byl úplně ucpaný. Klystýry nepomáhaly, lili to do něj proudem a ven nešlo nic
Chtěla jsem se zeptat těch, co tady měly jejich děti stomii. Chodili jste do bazénu nebo na dovolenou k moři? Pořád jsem doufala, že mu to udělají před létem, ale na zanoření jdeme až po prázdninách, tak to ted řeším
@Rendulina píše:
Chtěla jsem se zeptat těch, co tady měly jejich děti stomii. Chodili jste do bazénu nebo na dovolenou k moři? Pořád jsem doufala, že mu to udělají před létem, ale na zanoření jdeme až po prázdninách, tak to ted řeším
My měli stomii přes zimu, na bazén jsem nechodila, bálá bych se asi nějaké infekce a navíc v tom měl ten zánět, moře bude asi něco jiného, záleží, co ta voda udělá s pytlíkem, když jsme koupali ve vaně s pytlíkem, brzy se odlepil. Konzultovala bych to s lékařem a stomickou sestrou.
Mi teda něměli stomii, ale epicistostomii, bohužel mi teda nešli ani na písek a ani na bazén, nesměli jsme se ani koupat riziko infekce bylo hrozně veliké, celou dobu jsme museli brát ATB.
@faflina Aha, já jsem právě psala do stomaporadny a napsali, že můžu klidně koupat,. jen musím zalepit filtr na pytlíčku. Jen si to neumím v praxi představit.