Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Věřím že je to čekání nejhorší a pak už to bude lepší a lepší. já ještě chci stihnout do září tu rezonanci, ať vím co mám čekat. Jak dlouho jste na ni v Ostravě čekali? Můžu se ještě zeptat co říkali s těmi obratli? Ty se taky nějak budou řešit, nebo se to u nich nechává?
http://www.modrykonik.cz/…a-konecniku/ to je ten odkaz, když na něj napíšete, přehodí vás do uzavřené diskuze ![]()
Na MR jsme čekali týden. S tou kostrčí nebudou asi dělat nic-to k životu prý nepotřebujeme, jen ty nervy budou nějak prodlužovat. Děkuju za odkaz.
Dobry den nemate na dr skarbu aelbo nejakeho ineho aj email… moja dcerka ma tiez hirschprungovu chorobu a rada by som sa poradila aj s inymi lekarmi ako s tymi na SK dakujem
@tarapaper Blanka ROUSKOVÁ
e-mail:blanka. rouskova@fnmotol.cz b. rouskova@post.cz
prof.MUDr. Richard Škába, CSc.
tel.: 224 432 404
e-mail: richard. skaba@lfmotol.cuni.cz
Dobrý den, mému synovi také diagnostikovali Hirschprungovu chorobu, už je 5let po zanoření stomie a odstranění špatného střeva v Motole.Jen že má stále veliké problémy s ukakáváním:-((((( Teď jsme se vrátili z Motola, dělali mu znovu irigo tlustého střeva, ale zatím nemáme žádný výsledek. Jsem už po těch letech z toho unavená, stále čekám, že nám někdo pomůže a můj syn bude moct vézt normální život, jako každý 7letý kluk. Mluvili o tom, že by mu dali Imodium, ale bojí se, aby se nezastavilo vyprazdňování
Máte s tím někdo zkušenosti??Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Děkuji Andrea.
@rudanek06 píše:
Dobrý den, mému synovi také diagnostikovali Hirschprungovu chorobu, už je 5let po zanoření stomie a odstranění špatného střeva v Motole.Jen že má stále veliké problémy s ukakáváním:-((((( Teď jsme se vrátili z Motola, dělali mu znovu irigo tlustého střeva, ale zatím nemáme žádný výsledek. Jsem už po těch letech z toho unavená, stále čekám, že nám někdo pomůže a můj syn bude moct vézt normální život, jako každý 7letý kluk. Mluvili o tom, že by mu dali Imodium, ale bojí se, aby se nezastavilo vyprazdňováníMáte s tím někdo zkušenosti??Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Děkuji Andrea.
Dobrý den,
toho se u malého také obávám, je rok a 4měsíce ode zanoření, takže relativně krátká doba a je ještě malý. Má pořád řídkou stolici, neustále zamazané slipy, často i pokaděné durch. Jediné, co jsem vypozorovala je, že jsme zavedli pravidelné intervaly k vyprazdňování, většinou po jídle a to tak 3krát denně minimálně a potom jen umazává, to řeším intimkní vložkou, protože každý den peru minimálně sedmery slipy. Imodium co vím, tak je na průjem a zahušťuje stolici, což nevím, zda by bylo řešením, u nás, když je tužší stolice, tak je problém a nastupuje zvýšená dávka lactobacilů. Hodně také dělá strava, na to už jsem docela úzkostná
Chápu, že jste unavená, u nás jsou to také denně stresy, snad se to s přibývajícím věkem zlepší. Tím, jak je to střvo napojeno na konečník a není tam ampula, tak to střevo to pořád posouvá a nemá se to kde schraňovat. To jsem Vám ale moc neporadila, sama v tom tápu a myslím, že lékaři také moc nevědí.
Jako mi to máme teky tak, ale už vůbec neumazává, spíše je to jen jako byse neutřel, a kolikrát jen sevřené v půlkách takže slipy jsou ušetřeny… máme to taky furt řídké, ale svěrač nám perfektně funguje, což je možná i váš problém co třeba cviky na posílení pánevního dna??
Můj syn má prý svěrač naprosto v pořádku. Bez slipových vložek, mokrých ubrousků a čistých slipů v batůžku se neobejde
Kaká tak 10krát denně a k tomu ukakává(několikrát za den)
Stolici má buď průjmovou nebo to vypadá jako sliz. hnědý slimák. Nikdy neměl hovínko. Kůži na zadečku má stále do krve o průměru 5cm. Někdy bolestí nemůže ani chodit
Teď nás odkazují na gastro, ale ty také nevědí, zkusí udělat testy a vylučovací metodou snad něco zjistí. Ve stravě to také je, ale on je od operace na dietě. Prostě nikdo neví, co s ním ![]()
@rudanek06 píše:
Dobrý den, mému synovi také diagnostikovali Hirschprungovu chorobu, už je 5let po zanoření stomie a odstranění špatného střeva v Motole.Jen že má stále veliké problémy s ukakáváním:-((((( Teď jsme se vrátili z Motola, dělali mu znovu irigo tlustého střeva, ale zatím nemáme žádný výsledek. Jsem už po těch letech z toho unavená, stále čekám, že nám někdo pomůže a můj syn bude moct vézt normální život, jako každý 7letý kluk. Mluvili o tom, že by mu dali Imodium, ale bojí se, aby se nezastaviloMáte s tím někdo zkušenosti??Budu moc ráda za jakoukoliv radu. Děkuji Andrea.
Hmm, tak nás zanoření čeká v září a jak tak čtu, nemusí to být tak jednoduché.
To se tim imodiem může zastavit vyprazdňování? Čím se jim pak zastavuje průjem?
Pokud je teda svěrač v pořádku, co ještě otestovat dětátko na celiakii, možná už vám to dělali. jinak mě fakt nic nenapadá, mi taky nenmáme od operace hovínko-tak furt řídké, ale ukakávání je u nás fakt minimálně, skoro vůbec! a jsme 4 roky po operaci! vzali 40cm tl střeva hned od konečníku.
U mého syna ten průjem nijak zastavit nejde, čekáme, má ho stále. Celiakii také nemá, prý se to ještě nestalo, aby byl Hirsch. spojený s Celiakií. To Imodium by ho mělo zastavit, ale doktoři se mu ho bojí dát, aby se střevo nad tím nezačalo plnit ![]()
@rudanek06 píše:
U mého syna ten průjem nijak zastavit nejde, čekáme, má ho stále. Celiakii také nemá, prý se to ještě nestalo, aby byl Hirsch. spojený s Celiakií. To Imodium by ho mělo zastavit, ale doktoři se mu ho bojí dát, aby se střevo nad tím nezačalo plnit
Můj syn má stolici bud hustou jako kaši, nebo úplnou vodu. pak ten pytlík podtéká, to mu nemůžu zhustit něčím na průjem? nějak jsem se u doktorky nezeptala, vůbec mě to nenapadlo. když to má takhle řídký, to ho neodvodnuje?
@rudanek06 píše:
Můj syn má prý svěrač naprosto v pořádku. Bez slipových vložek, mokrých ubrousků a čistých slipů v batůžku se neobejdeKaká tak 10krát denně a k tomu ukakává(několikrát za den)
Stolici má buď průjmovou nebo to vypadá jako sliz. hnědý slimák. Nikdy neměl hovínko. Kůži na zadečku má stále do krve o průměru 5cm. Někdy bolestí nemůže ani chodit
Teď nás odkazují na gastro, ale ty také nevědí, zkusí udělat testy a vylučovací metodou snad něco zjistí. Ve stravě to také je, ale on je od operace na dietě. Prostě nikdo neví, co s ním
Nám na tuhle rozmokvanou kůži do krve výborně pomáhá Imazol krémpasta. Musí to být ale opravdu tem krémpasta, takto se to jmenuje. Pak je ještě jeden Imazol a ten nezabírá. Tenhle Imazol krémpasta vytvoří takovou vrstvičku a ta kůžička pod tím je alespoň trochu ochráněná. Často toiž na tuhle rozmokvanou kůži nasedne další infekce a plíseň. Vyléčila jsem tím defekt, který byl přes celý zadeček. Tehdy teda byla dcerka ještě miminko, takže jsem jí měla i rozbalenou bez plínky, je mi jasné, že to u většího chlapce asi již tolik nepůjde, ale třeba alespoň doma, že by chodil „na ostro“,třeba v dlouhém tričku pod zadeček
Držím palce, ať je brzo lépe!
@travovka5 píše:
Nám na tuhle rozmokvanou kůži do krve výborně pomáhá Imazol krémpasta. Musí to být ale opravdu tem krémpasta, takto se to jmenuje. Pak je ještě jeden Imazol a ten nezabírá. Tenhle Imazol krémpasta vytvoří takovou vrstvičku a ta kůžička pod tím je alespoň trochu ochráněná. Často toiž na tuhle rozmokvanou kůži nasedne další infekce a plíseň. Vyléčila jsem tím defekt, který byl přes celý zadeček. Tehdy teda byla dcerka ještě miminko, takže jsem jí měla i rozbalenou bez plínky, je mi jasné, že to u většího chlapce asi již tolik nepůjde, ale třeba alespoň doma, že by chodil „na ostro“,třeba v dlouhém tričku pod zadečekDržím palce, ať je brzo lépe!
jj, imazol je nejepší, po operaci jsme tím léčili několik měsíců, nic nezabíralo. Teď jak uprcává a má to mezi půlkama, tak bývá také zapruzený, ale už ne dokrve, ale stačí fakt chvilka, 5minut a je červený jak rak.