Hirschprungova choroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
15.6.21 23:24

Ahojte maminky
Prosím o radu, malej 4 roky, operovany byl v 9 měsících. Vsechno proběhlo v pořádku akorát jsme byli operovany přes zadek. Nemuzu si vynachválit primáře Malého z Olomouce, ale náš malej pořád špiní každej den a pripadne mi to čím dál horší než aby se to zlepšovalo. Rikali nám do 5 let tak nevím no.Ted jsme byli na kontrole a mám mu dávat Laktulozu co 3 dny.On se mi po ní ale pořádně nevykaka akorát celej den strašně špiní a do nocniku udělá jedno hovino.Chci se zeptat, pozorovali jste to špinění po určitém jídle?? Popřípadě změnu jídelníčku a jak dlouho vaše dítě špinilo? Myslim kolik let po operaci.Jsem ráda že je takhle malej v pořádku i každej den kaka sice nic moc ale kaka. Kazdej den peru, mám doma asi 50 trenek, už je to někdy unavující. Ve školce musí mít asistentku co mu dává pozor na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
16.6.21 05:58

@Janecke ahojky.maly operován v 9. měsících, po roce zanořená stomie, záněty, komplikovaný Hirsch i po operaci. bylou 10let a špiní stále. Myslím, že ani jinak to být nemůže, když chybí ampulla recti, část, kde se shromažďuje stolice a jakmile se naplní, nahlásí, že se chce. funkce střeva v horních částech ne posouvat stolici, takže to posouvá prostě ven.pri fyzické námaze, nebo prostě při prdnuti to konečník nemůže udržet. nam teď předepsala doktorka rehabilitace, budeme zkoušet to. Pomáhá, když chodí preventivně na záchod, pak ty úniky nejsou tak masivní. nosi vložky. panske vložky na inkontinenci.tu rozsirenou část má na zadku. hradi to celé pojišťovna 7 balíků za měsíc, ti ani nevypotrebuje. prisli jsme na to nedávno, do té doby jsem jen prala nekonečné množství slipu, hrůza. ted peru take, ale. podstatne méně, když se mu to třeba posune a nebo to flinka a nemyslí si na to.coz je další problém těchto dětí, že s přibývajícím věkem to není lepší. vubec to něco, ani ten smrad, stydí se ve škole, nechce chodit na WC a pak prostě smrad. nastesti ty vložky ten smrad eliminují do jiste míry a neprotecou.bez nich to měl až na riflích. jeste doporučuji na špinavé slipy koš původně na pleny korbell plus.haze tam smradlavé věci, nejde to cítit. ja pak vezmu vše najednou s rukavicemi a peru dvakrát v pračce. jednou s práškem a dezinfekci a pak aby to vonelo krátký program. myslim, že až bude fakt starší, že už ho to donutí, si na to myslet a hlodat se, zatím ale v 10 letech nic moc.🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.6.21 08:52

Taky lepime vložky už asi rok, když to tam má víc jak čtvrt hodiny je zaparenej.Ve školce speciální koš na vložky, zatím si z toho nic nedělá ale mám strach co bude až bude větší. Rikali nám do 5 let podvědomě do 10,s hrůzou jsem se zeptala jestli bude špinit do 10 let tak mi bylo řečeno že ne ale že bude líp ovladat svěrač. Tak já už fakt nevím. Na bazén chodíme jen na zahradu, nikam s ním nechodím aby se mu nesmali že má plinky.Uz jsem z toho unavená jeden den v pohodě a z toho 5 dní totální katastrofa, každej 10 minut ach jo. Jíte všechno? Nebo máte nějak upravenej jídelníček, nam se zdá že je to i po určitých jídlech strašný. Ale nedej te mu to když mu to chutná a jsme vůbec rádi že něco sní, není moc velkej jedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
19.6.21 09:29

Při fyzické aktivitě bude špinit i v dospělosti snad. Možná pomůže to posílení pánevního dna.ale moc na to nesázím. sverac má dobrej. udrzel dobu i průjem. jen se do něj strčila rourka, letělo to 2metry daleko
Má. upraveny jídelníček, ale objevila se mu k tomu ještě slinivka. zanet slinivky.ale už je to pár let zpět, tak i ten řízek si dá. obecne nekorenit moc, nejíst moc mastné, luštěniny jsou hrozný a dušená zelenina jako je cibule, paprika, pórek atd.no a samo kapusta, zelí. po těchto jídlech hrozně prdí a pak to samozřejmě odchází i se stolicí. Je to o nervy no. hlavne v té škole. moc si to nepřipouští, ale když má někdo na něj narážky, tak to těžko nese.ale zlepšilo se to s těmi vložkami, nepropouští tolik zápach. ja doufám, že do dvou let se naučí chodit pravidelně, aniž bych mu musela říkat. Na bazén chodíme normálně s plavkami.musi ale chodit častěji preventivně na velkou.zase taková izolace není úplně ok. jinak mi jednou jeden doktor, který řešil úplně jiný problém, nabízel operaci, kdy se na začátku tlustého střeva udělá vývod, hadička, která prý nejde vidět a tam se jednou za 12hodin stříkne roztok, jako klystýr. strevo se pročistí a pak nemusí na záchod za celých 12 hod.to jsem odmítla tedy.mas fb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.6.21 21:27

Mám fcb Jana Chudovska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
20.6.21 13:42

@Janecke na fb je skupina Vrozené chybění‚ atrézie a stenóza konečníku. Zkus se se tam přihlásit. Jsi ze Zábřehu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí