Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rudanek06 píše:
U mého syna ten průjem nijak zastavit nejde, čekáme, má ho stále. Celiakii také nemá, prý se to ještě nestalo, aby byl Hirsch. spojený s Celiakií. To Imodium by ho mělo zastavit, ale doktoři se mu ho bojí dát, aby se střevo nad tím nezačalo plnit
no vidíš a nám ty testy raději udělali, pro jistotu, sice to třeba nikdo neměl, ale třeba může, dělali to jen z krevních testů a byly všechny úplně negativní, kdyby prý padlo jediné podezření tak by ho vzali na biopsii, ale nepotvrdilo se to. Promiň ale já v tomhle dopktorům moc nevěří, pokud se udělají testy ok, ale takhle z řečí že nemá celiakii protože děti s hirschprungem to nemívají. A´t jdou do prdele-já poslouchala doktory dva roky že malýmu nic není že si to spíše jen vsugerovávám a pak až skoro umře aha asi tam fakt něco bude… jsem na tohle už dost opatrná!
@Rendulina píše:
@tarapaper Blanka ROUSKOVÁ
e-mail:blanka. rouskova@fnmotol.cz b. rouskova@post.czprof.MUDr. Richard Škába, CSc.
tel.: 224 432 404
e-mail: richard. skaba@lfmotol.cuni.cz
Maminky, na kterém oddělení je prof. Škába? Jedni moji známí mají synka se stomií na JIPu, chtěli by jeho zdravotní stav konzultovat právě s MUDr. Škábou, ale těm doktorům z JIPu se do toho moc nechce. Chlapec je na tom JIPu už delší dobu, má vícero vad, mentálně naprosto v pořádku, jsou mu dva roky a skoro celé je strávil po nemocnicích ![]()
@travovka5 píše:
Maminky, na kterém oddělení je prof. Škába? Jedni moji známí mají synka se stomií na JIPu, chtěli by jeho zdravotní stav konzultovat právě s MUDr. Škábou, ale těm doktorům z JIPu se do toho moc nechce. Chlapec je na tom JIPu už delší dobu, má vícero vad, mentálně naprosto v pořádku, jsou mu dva roky a skoro celé je strávil po nemocnicích
ambulance proktologická a jinak oddělení dětské chirurgie. A můžu se zeptat, v jaké nemocnici leží?
@MATYG píše:
ambulance proktologická a jinak oddělení dětské chirurgie. A můžu se zeptat, v jaké nemocnici leží?
Dik. Lezi v Motole.
@travovka5 A na jaké jipce leží? Na jipku dětské chirurgie chodí dr. Škába pravidelně
Chodí celou chirurgii(jip malé děti, jip větší děti, lůžkové standardní oddělení) a ARO. Pokud mají stomii, dělal ji určitě prof. Škába nebo ji minimálně viděl na vizitě a jistě s lékaři konzultoval
Tatínek mi řekl, že je na JIPce v pátém patře
Prof. Škába ho neoperoval, jsme ze severních čech, operovali ho v Ústí nad labem, v Motole teď leží prvně.
@travovka5 v pátem patře je chirurgická jipka a tam určitě profesor Škába chodí. Já jsem tam byla dva týdny a byl tam dost často. Určitě by ho na příní zavolali,, nebo i dr Rouskovou. Operují společně a jsou oba odborníci a dokážou vše vysvětlit. Já jsem tam s tím problém neměla
Na 5A chodí. leželi jsme Aro, 5A, 8C i 2C a tady chodí pořád a nemyslím si, že by byli na jipce nebyli ochotni jej zavolat, kdyby chtěli rodiče něco vysvětlit, nikdy jsem neměla absolutně žádný problém, jen někdy musí být člověk trpělivý, je hodně takových pacientů, ale snaží se obejít vždy všechny. jak dlouho tam leží?
Dobrý den synovi zjistili hischprungovou chorobu pár dní po porodu, musel podstoupit dvě operace, půl roku byl s vývodem střev, po půl roce mu tlusté střevo odebrali a tenké napoji na konečník po roce se mu vytvořili srůsty a musel znova na operaci pak byl docela klid niní mu je osm a momentálně leží v nemocnici opět se mu vytvořili srůsty a prodělal dvě operace lekaři nemůžou říct zda to bylo na posledy nebo se to bude něky opakovat
@Lojzinka píše:
Dobrý den synovi zjistili hischprungovou chorobu pár dní po porodu, musel podstoupit dvě operace, půl roku byl s vývodem střev, po půl roce mu tlusté střevo odebrali a tenké napoji na konečník po roce se mu vytvořili srůsty a musel znova na operaci pak byl docela klid niní mu je osm a momentálně leží v nemocnici opět se mu vytvořili srůsty a prodělal dvě operace lekaři nemůžou říct zda to bylo na posledy nebo se to bude něky opakovat
Co měl se střevem,. že mu ho nakonec odebrali? měl nějaké problémy, když měl vývod? Ať je brzy v pořádku doma
@Rendulina píše:
Co měl se střevem,. že mu ho nakonec odebrali? měl nějaké problémy, když měl vývod? Ať je brzy v pořádku doma
po narození měl neprůchodnost střev a po několika vyšetření zjistili že tlusté střevo není funkční. při vývodu jsme používali sáčky kam kašovitá stolise odcházela ale kůže na to reagovala špatně syn měl okolí rozdrážděné, do tlusteho stř. jsem musela zavádět hadičku do které se pouštěla určitá tekutina(dnes už nevím jak se jmenovala)od malinka kluk bere spoustu léků naposledy měl 17 pecek deně(směs sodíku, draslíku)a lacidofil,
@Lojzinka píše:
po narození měl neprůchodnost střev a po několika vyšetření zjistili že tlusté střevo není funkční. při vývodu jsme používali sáčky kam kašovitá stolise odcházela ale kůže na to reagovala špatně syn měl okolí rozdrážděné, do tlusteho stř. jsem musela zavádět hadičku do které se pouštěla určitá tekutina(dnes už nevím jak se jmenovala)od malinka kluk bere spoustu léků naposledy měl 17 pecek deně(směs sodíku, draslíku)a lacidofil,
Uf, tak to si užíváte. To je děs, co ty děti musím prožít. A rodina taky. Já používám jeden druh sáčků a jak jsem ted neměla, čekala jsem až dorazí, dala jsem mu jiný. To jsem si dala, měl to rozdrážděné až do krve a hrozně brečel. Jak dorazily sáčky, které používám, je klid a okolí má pěkné.
Mám docela strach z dovolené, ale snad to nějak zvládneme.
Máte tady někdo zkušenost s koupáním v moři s pytlíkem??
@Rendulina Dobrý den, a mohla bych se Vás zeptat jaké sáčky používáte??? My sice ještě po operaci nemáme ale sbírám informace už raději před ní…Operace bude 20.6 a četla jsem že mnohé sáčky dělají problém, že buď nedrží nebo podtékají…Já vlastně ještě nevím jestli budeme mít vývod, ale kdyby byl tak ať už vím raději vše
děkuji Lenka
@slunicko8888 používám výpustné sáčky dansac
http://www.cz.dansacimage.com/default.asp?…
ale průhledné, při nasazování vidím, kam sáček lepím a mám kontrolu, kdyby se něco dělo.