Hirschprungova choroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
21.3.13 09:27

Jo už to čtu že má 4 roky! to už je velká slečna, no na to že je to vrozená vada vám na to přišli docela pordě ne?? co jste proboha do té doby dělali?? nebo dříve problémy neměla?? jdu si počíst jestli jste to náhodou už nepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.3.13 09:33

Jo tak jsem si četla, že problémy jste měli od malinka, teda já vám nevím ale honzovi nebylo vůbec nic ba naopak, byl velmi terperamentní a usměvavý, choil mi už v 9-ti měsících. může to být tím, že já jsem s ním kakala od narození pomocí trubiček a teploměru, několikrád denně, při každém přebalení jsem kakala aby odešlo vždy aspoň kousek stolice, proto ta jeho diagnóza byla defakto určená až ve dvou letech-a to bylo ještě pro všechny velké překvapení, protože do té doby, jsem byla já ta špatná máma, protože se kůli mě nenaučil správně kakat, a prostě jsem za to všechno mohla já… bla, bla, bla, do dnes jsem na ty blbce tady u nás v Hranicích tak nasraná, to jim jako doktorům nikdy neodpustím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.13 09:51

@faflina Lucinka má 4 roky. Taky doufám že to zvládnem v pohodě, a doufám že se dobře vyprázdní ať nemáme ten vývod…říkal doktor že na 3 měsíce až na půl roku by jsme ho dostali :( Tak nevím, doufám že to všechno zvládneme a potom bude všechno OK. Mějte se Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.3.13 13:39
@slunicko8888 píše:
@faflina Lucinka má 4 roky. Taky doufám že to zvládnem v pohodě, a doufám že se dobře vyprázdní ať nemáme ten vývod…říkal doktor že na 3 měsíce až na půl roku by jsme ho dostali :( Tak nevím, doufám že to všechno zvládneme a potom bude všechno OK. Mějte se Lenka

Tak se holky držte. Držíme moc palce ať je vše ok. Mně dneska dala kartáč pediatrička, co furt chci řešit, že půlroční zácpa nic není. Že dělám drama a ať nic nenechám vyšetřovat. Že je to problém spíš u mě v hlavě než v malé. A zakončila to: No když si nedáte jinak pokoj tak jí to vyšetření udělejte. By mě z ní piclo. Máme se i podle gastroenteroložky rozhodnout sami. TO jsou fakt odborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.3.13 13:49

@mavis1 jo stůjte si za svým, až by vyšetření ukázalo, že je holka zdravá, tak pak ať mají kecy, do ní nikdo nevidí a máma pozná nejlépe, že něco není OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.3.13 14:29

@faflina děkuju moc. připadám si jako blázen. uvidíme co mi řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.3.13 20:42

Opravdu ze mě dělali taky blbce a jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.13 08:23

@mavis1 No tak to je mazec :( To jsou opravdu odborníci!!!A na co ta vyšetření potom jsou??? Měnila bych pediatra!!! Sice u nás to taky trvalo dlouho než se přišlo na to že něco není v pořádku, ale to byla spíše naše vina že jsme si nepřipustili že by mohla být Lucinka nemocná :( Ale co už, teďka ať už to má bobek za sebou a v pohodě. A vy taky, nenechte se odbýt a raději mu ta vyšetření udělejte, tím se nic neskazí :) Mějte se Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.13 08:32

@faflina No my si to nepřipouštěli… Mysleli jsme si ž eto má nějak psychicky a lítali jsme spíš k psychologům a od tamtud potom jsme se dostali až na vyšetřní, vlastně tu kolonoskopii…tam se nic nepotvrdilo ani nevyvrátilo až nás potom doktor poslal na vyšetření do Olomouce a tam už potom jo diagnóza jak prase, nic jsem o tom nevěděla nikdy jsem o tom neslyšela…:( Ona vlastně Lucinka začala chodit až ve 20 ti měsících a byla taková lenivá, tak jsme si mysleli že to kakání samo příjde taky až o něco později…Tak proto nám tu diagnózu diagnostikovali až ve třech letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.3.13 08:19
@slunicko8888 píše:
@faflina No my si to nepřipouštěli… Mysleli jsme si ž eto má nějak psychicky a lítali jsme spíš k psychologům a od tamtud potom jsme se dostali až na vyšetřní, vlastně tu kolonoskopii…tam se nic nepotvrdilo ani nevyvrátilo až nás potom doktor poslal na vyšetření do Olomouce a tam už potom jo diagnóza jak prase, nic jsem o tom nevěděla nikdy jsem o tom neslyšela…:( Ona vlastně Lucinka začala chodit až ve 20 ti měsících a byla taková lenivá, tak jsme si mysleli že to kakání samo příjde taky až o něco později…Tak proto nám tu diagnózu diagnostikovali až ve třech letech…

Rozumím. Takže jste taky nemeli ty klasické příznaky jako že neodešla smolka po porodu a tak že? Nám pořád dokola říkají, že když smolka odešla, tak to nemůže být hirsprung. no jak u blbých. Můžu se ještě zeptat jaké problémy jste měli? Kakala někdy sama? a když tak jak často? My jsme hodně pomáhali s trubičkou když byla plně kojená. To ještě šlo. Jak začali příkrmy kakala s pláčem a strašně málo a málo často. Pak už to bylo strašně široké a objevila se krev. Ale nikdy to nebyli tvrdé bobky. Pak už jsme dali laktulozu, to bylo trochu lepší, ale buď průjem, nebo se vykakala jen trošku. Pak forlax a s ním už jsme tak půl roku. Kaká tak co tři dny, ale když už začne, tak po troškách celý den a někdy pak večer je toho nálož (většinou ale dám ráno před tím více forlaxu). Ale všechno je to měkké, jako plastelína No a tím pádem oni jsou v klidu, že když se nakonec vykaká, tak co řeším, ale neberou v potaz že se furt dávky forlaxu zvyšují a že jeden den bez něj v nemocnici znamenal to, že se skoro nevykakala a museli jsme rvát čípek. je to trošku podobné s vámi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.13 10:51

Ne nám smolka odešla v pořádku tak jak měla, nevím jak se tohle může stát…My měli problém později vlastně tak jak jsem to popsala… My jsme zjistili že není něco v pořádku jak jsme odnaučovali na nočník…zhruba v těch 2 letech. Lucinka začala sama chodit ve dvaceti měsících, tak jsem jí nechtěla zatěžovat a navíc každý mi říkal že to příjde samo, jak bude chtít sama na ten nočník tak že se naučí… No ale čůrání nám už šlo ale kakání pořád ne, nevím jestli vůbec někdy sama šla dobrovolně na nočník aby se vykakala. Spíš ne jak ano. A taky s pláčem a to věčně…jak šla kakat tak brečela že jí to bolí :( A teď momentálně jsme taky na Forlaxu…bez něho se ani nevykaká 2-3× denně. A doktor nám říkal že přece jí nebudeme mít do devadesáti na forlaxu. No tak proto jdeme i na tu operaci aby se to konečně spravilo a aby mohla normálně fungovat ona i my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.13 14:33

Moc Vás zdravím a vstoupím Vám do diskuze. Jsme více než rok po operaci pro HCh, stále trpíme na záněty střev a jiné komplikace, takže jsme co 3měsíce v nemocnici. Byť to tedy máme do Olomouce nejblíže, v péči jsme v Motole, prvotní diagnostiku nám provedli v Hradci. Teď je malý relativně OK, ale děsím se každého dne, zda se něco nestane. Chci se zeptat těch, co už jsou po operaci delší dobu, zda takové komplikace také měli, kdy popřípadě vymizí a kdy se děti naučily chodit na záchod na velkou a celkově ovládat stolici? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.13 14:40
@mavis1 píše:
@faflina děkuju moc. připadám si jako blázen. uvidíme co mi řeknou

Opravdu se nenechejte, náš malý měl hned po narození podezření na Hirsche, nicméně to nechali být a nepozvali si nás ani na další vyšetření, byť tam podezření bylo opodstatněné se všemi příznaky, pak jsem volala a lítala po doktorech, prý si to přivolávám, jenže já věděla celou dobu, že to malý má a pak si vydupala vyšetření v Hradci a odtud nás honem posílali do motola, kde jsme šli hned na operaci, bylo za 5minut 12, takže kdybych neuháněla doktory, malý tu už třeba nemusel být, takže ať si myslí, co chtěj, hlavně ať udělají nějaké vyšetření, lepší zbytečně, než pozdě.

• Citovat
  • Upravit
2031
25.3.13 16:54

No anonyme jj mi jsme pom operaci už to budou 4 roky, ale záněty a problíémy nemáme, když má trochu průjem, tak nasadíme probiotika, ale jinak nic, jinak na záchod chodí denně a krásně se vykadí má to spíše tužkovité a řidčí, ale mi jsme rádi a spokojení. stolici myslím si ovládá, svěrač je úplně OK. spíše jsme ho museli nutit kakat, mi jsme po operaci měli spíše blok s kakaání a strach. takže po operaci jsme se vraceli do nemocnice docela často, ale z důvodů nekakání.
Co ještě tak váš stav zhpdnotit i s jinými doktory, co máte teda za problém, stále ukakává?? a kolik má vaše dítě let. nám řekli rekonvalescence 1 rok ale i po 3 letech je stolice jiná než by měl zdraví kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.3.13 21:52
@Anonymní píše:
Opravdu se nenechejte, náš malý měl hned po narození podezření na Hirsche, nicméně to nechali být a nepozvali si nás ani na další vyšetření, byť tam podezření bylo opodstatněné se všemi příznaky, pak jsem volala a lítala po doktorech, prý si to přivolávám, jenže já věděla celou dobu, že to malý má a pak si vydupala vyšetření v Hradci a odtud nás honem posílali do motola, kde jsme šli hned na operaci, bylo za 5minut 12, takže kdybych neuháněla doktory, malý tu už třeba nemusel být, takže ať si myslí, co chtěj, hlavně ať udělají nějaké vyšetření, lepší zbytečně, než pozdě.

Dobrý den, zdravím. Mrzí mě, že se Vám ty problémy úplně nevyřešili. Nechápu, že to ti doktoři neřeší. Zákrok jste měli provedený přes konečník? Nebo už rovnou přes bříško? A můžu se zeptat, jak Vám to nakonec diagnostikovali? Irigografií? A kakal Vám někdy sám? My teď třeba zrovna dáváme 5g forlaxu a řidší to jde ven samo už asi týden. Je fakt že jsme dávali každý den lněné semínko. Tak mi doktorka řekla, že ji nemám nechat vyšetřovat. Jenže ono to tak bylo už vícekrát, že když je to řidší tak to jde někdy ven pěkně. Já si připadám jak matka co chce dítě trápit. řekli mi ať se uklidním a jedu na dovolenou, když mě to tak trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí