Hirschprungova choroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Honzaa
1.7.12 17:35

Stolice spíš řidčí, ale to neni na škodu :) Jinak žádnou genetiku neřešim.. žiju si uplně v pohodě bez omezení..

• Citovat
  • Upravit
2031
1.7.12 18:40
@Honzaa píše:
Stolice spíš řidčí, ale to neni na škodu :) Jinak žádnou genetiku neřešim.. žiju si uplně v pohodě bez omezení..
:palec: :palec: super díky :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.12.12 13:14

Ahojky. Chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Čeká nás diagnostika hirsprunga, zatím se v tom strašně plácáme a já bych nerada něco zanedbala, ale ať dělám cokoliv, je to pořád horší a diagnostika bude až v lednu. Malá mi od malička kadí vyjímečně málo, protože byla hodně kojená, neřešilio se to. Pak přišlo období zácpy a už se z toho nemůžeme dostat. Během měsíce jsme ve fází, že i přes laktulózu a forlax kaká jen vyjímečně. Většinou zabral easylax, teď už stolici nepustí ani po něm. Chci se zeptat, zda to u vás probíhalo obdobně. Zda to syn taky dokázal třeba i v tak nizkém věku zadržovat. Protože mě příjde divné, že tak malé dítě dokáže vůli potlačit nucení. Moc Vám děkuju pokud budete mít chvíli mi poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
2.12.12 13:26

Mě Honzík nekakal sám nikdy, jen s mou pomocí! do roku pak mi poradila dktorka ponořit zadeček do záchodu a jakoby ho tlačit kolenama ke bříšku, to hodně dlouho pěkně fungovalo, ale jak se zadrhl a bylo zle nešlo nic nemohl ani jíst zvracel už jen žaludeční šťávy a skončili jsme v nemocnici s akutním neprůchodností střev. mohl umřít na bříšku měl obrovský kus tvrdý to bylo to hovínko ve střevu střave měl roztáhlé z 2,5 cm na 9 cm. pak se konečně něco dělo a uznali že to nebude chyby v matce ale že mu opravdu něco je. pka už jsme z naemocnice nevylezli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.12.12 13:36

Moc děkuju za odpověď. k lékařům mohu říct jen jedinou věc. z toho vámi popsaného mi to příjde celkem diagnosticky jasné. jsem veterinář a příznaky jste měli výrazné. to je to co mě strašně štve. Že oni mají na vše čas a nikdo nenese zodpovědnost. Teď jsme si poleželi v nemocnici a já jsem jen slyšela že to nic není a že to bude dobré. Nikdo tu se mnou ty tři měsíce co je to šílené není, ale stejně mě nikdo neposlouchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.1.13 08:09

Dobrý den, mé dceri tuto nemoc diagnostikovali. Mohůa bych se vas zeptat na zkusenosti? Jak probihala operace a jaky mela prubeh, uspech? Ceka nas teprve termin operace ale uz ted mam z toho velke obavy… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.1.13 10:39

Je mi líto, co vás potkalo. na druhou stranu se ví co vaší malé dělalo problémy. Co vás čeká, je hodně individuální pokud budete v dobrých rukou a vše půjde na jedničku, je možnost že se obějdete bez vývodu jako mi. je to hodně individuální a hodně záleží na šikovnosti personálu a pana operatéra a jeho týmu, včetně anesteziologa, všichni musí být bobře připravení. co konkretně vás zajímá, mi jsme prodělali operaci ve dvou letech-téměř do týdne od stanovení diagnózy, odoperovali 40cm tl. střeva. dnes je Honzíkovi 5 let v květnu 6 a stále někdy špiní, ale hlavní je že kaká a netrpí zácpou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.1.13 11:17

Dobrý den. Moc mě mrzí, že Vás to čeká. Můžu se zeptat, jak to vypadalo před diagnozou? Měli jste i jiný problém naž zácpu? Jak je malá stará? Nás čeká ted diagnostika, malé se ta zácpa moc nezlepšuje? a kde vám to diagnostikovali? My jsme kousek od Frýdku, tak zvažuji kam jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.1.13 12:44

Třeba mi měli jen zácpu, jinak byl krásný prospívající chlapeček s větším bříškem. co OVA nebo zajet si OL nevím jaké máte ještě možnosti. mi teda byli operování v OL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.1.13 14:42

Děkuju. ještě se zeptám, když jste měli třeba projímadla, nebo měl průjem, vyšlo to z něj samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.1.13 08:53

Ne, nám projímadla nezabírala užívali jsem hodně laktulózy, ale měl pak bolesti bříška-koliky hodně ho to nadýmalo. a pak doktorka dala na předpis guttalax, ale jen asi 3 kapičky, a myslím že to nějak extra nešlo, tlačit ho donutil spíše jen čípek v zadečku, ale jinak i po klistýrech se nevykadil, ani v 5-ti měsících po klistýrech vše udržel! jednou měl průjem, ze švestkové šťávy, ale to už měl kolem 2 let a to bylo už i z krví, bo měl asi 12× stolici za půl dne, byla to síla a strašně to páchlo, jakoby mrtvola, hrozněj smrad. to kakal sám někde v podřepu, ale stávalo se to jen zřídka, bez čípku v zadku se prostě jindy nevykadil, on to střevo měl právě nemocný od konečníku 20cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.2.13 10:44

Zdravím. prosím kde Vám to diagnostikovali? Mě chtějí dělat irigo tady ve frýdku, ale našla jsem si, že je lepší dělat při tom eventuelně i rezonanci, že to na irigu nemusí být vidět, a když už bude v narkoze. Tak se chci zeptat, zda to bylo taky v ol nebo někde jinde. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.2.13 13:28

Jj olomouc pozor jen nám dělali irigografii v Hranicích v 5-ti měsících malého věku a nic nepoznali, pak dělali irigografii ve dvou letech malého v olomouci a jasný hyrschprung a divili se že to v těch 5-ti měsících nepoznali, když si vyžádali ty výsledka poslat do olomouce primář byl nasraný že to de jasně poznat a že jde vidět že s tím nemají žádný zkušennosti u nás v hranicích. takže raději bych zajela do Ol. když už tak pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunicko8888
14.3.13 11:17

Dobrý den,
Mám dceru 4 roky, u které loni 11/12 diagnostikovali Hirschprungovou chorobu. Hned u biopsie jí udělali menší zákrok stím že ji uvolnili trochu svěrač a řekli nám, že to většinou pomůže a nebude muset na velkou operaci. Bohužel ty problémy trvají do teď, takže se chystáme do Olomouce na vyšetření… Bojím se že mi řeknou že dcerka bude muset jít na tu velkou operaci, kde ji zkrátí to střevo a napojí na zdravé kousky.. Ale zase když jí to pomůže…a co když ne??? :( Mám opradu strach :?

• Citovat
  • Upravit
slunicko8888
14.3.13 11:23

Dobrý den, moje dcera taky těch projímadel vypila co měla klystýrů a kapaček a nic bohužel. Jsem z toho nešťastná, pořád jen ukakává i několikrát denně ale velká stolice tak jednou za 2 týdny :( a s velýma bolestma :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA